Консултациите при президента: Намеса ли е това в независимостта на магистратите?

19.05.2019 / 19:25 3

Кадър Нова тв

Първите мъже в държавата влязоха в задочен спор. Причина се оказаха консултациите при държавния глава за избор на нов главен прокурор. В дните преди изборите са възможни и провокации, допусна Борисов „Четвъртък или петък ще ни правят Костинброд – ще има някакъв вариант. Нали си спомняте лъжата? Пак същите кандидати са там. Когато отидоха и казаха, че в Костинброд се правят фалшиви бюлетини, че има автобуси с двойни дъна. Помните ли? Чудовищна история. 100% лъжа и измама… Ще гледат да ни ударят с някаква лъжа, да няма време да реагираме…”, коментира премиерът Бойко Борисов.

По време на мащабен предизборен форум на ГЕРБ, премиерът отново разкритикува консултациите, които държавният глава проведе с висши магистрати заради избора на нов главен прокурор, съобщи Нова тв.

„Къде в Конституцията пише, че разделените власти имат право да се месят в съдебната система и да ги привикват на килима един по един. Тази справедливост ли искаме? Това ли е целта на срещите – защото като отиде магистратът сам на тази среща в президентството, какво прави?”, посочи още Борисов.

„Това е една изкуствена драма, всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности, а принципи. Не настоявам за имена, а за спазване на закона”, заяви президентът Румен Радев.

Според държавния глава, целта на консултациите била да отговорят на обществените очаквания за мотивиран и прозрачен избор на нов главен прокурор. „Обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност”, посочи още Радев.

След като от ГЕРБ внесоха жалба в ЦИК със съмнения, че президентът участвал в предизборната кампания на БСП, днес отново видяха опити за атака от страна на опонентите си.

„След президентските избори през 2016 година сме изправени пред едно безпрецедентно политическо генно инженерство, имащо за цел да свали демократично и законно избраното правителство”, посочи министърът на финансите Владислав Горанов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
n eXu s (преди 4 месеца)
Рейтинг: 188106 | Одобрение: 33856
Радев се изложи страшно много с изпълненията на поръчките на БСП!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
13
3
Наблюдател (преди 4 месеца)
Рейтинг: 8107 | Одобрение: -2323
- „След президентските избори през 2016 година сме изправени пред едно безпрецедентно политическо генно инженерство, имащо за цел да свали демократично и законно избраното правителство”, посочи министърът на финансите Владислав Горанов........... Ейййййй, това политиката е мръсна работа. Моралните задръжки ( на политиците де) направо изчезват,а напред излиза гьонсуратлъка. Напълно имунизирани са срещу чест и достойнство. Преди години на 24 май  по  традиция, на най-добрите в учението слагаха книжни ленти  на гърдите с надпис =Отличник=, де заслужени, де незаслужено това е друг въпрос. Дали пък сега не е момента да не възродим отново тази традиция, но в политиката и да слагаме пак такива ленти на представителите на ГерП ? Че то като ги чета и слушам по медиите, какво са направили и колко много още могат да направят за народа,  те са си направо = Отличник + ". Предлагам всенароден Референдум. Ухилен
10
9
12321 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 6398 | Одобрение: 2818
Абе някой спомня ли си за прокурора Кокинов? Какво стана с тоя човек?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама