Корнелия Нинова: Имаме живот на кредит, свобода под карантина, а от утре и диктатура

26.03.2020 / 12:21 8

Парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на България - имаме живот на кредит, свобода под карантина, а утре влиза в действие диктатура, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за работата на Народното събрание по време на извънредно положение, предава "Фокус"."Уважаеми български граждани, както обикновено се обръщам към вас от четири години, някои колеги днес се сетиха за това обръщение.

Уважаеми български граждани, сигурно много пъти сте чували от тази трибуна, че става дума за исторически момент, за исторически речи и исторически думи. Сигурно някой път е имало основание в това, друг път не. Ние смятаме, че днес наистина става дума за исторически момент.

Днес, каквото и да говорят наши политически опоненти или народни представители с различно виждане. парламентарната република временно се отменя и се суспендира Конституцията на Република България
", допълни лидерът на опозицията. 

"3 дни заличиха 29 години съществуване и прилагане на българската Конституция. Вчера правителството предложи като компенсация за кризата на българските граждани единствено живот на кредит. Пари чрез кредит, работа чрез кредит, живот на кредит ви дадоха вчера. Днес ви дадоха свобода под карантина. Имаше и такова изказване. Утре - влиза в действие диктатурата. Това са трите дни, които променят България за месеци напред", подчерта Нинова.

Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ Красимир Ципов попита защо БСП не продължават да провеждат партийните си събрания за избор на председател на партията, след като смятат, че няма никаква опасност за демокрацията. 

"Днес гледаме проект на решение за работата на парламента по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание. Ние не гледаме промяна в Закона за извънредното положение. Не гледаме други мерки, свързани с извнредното положение.

Миналата седмица на председателски съвет се предложи механизъм как да работи Народното събрание по време на извънредното положение и за да има консенсус, предложихме на колегите от "БСП за България" да дадат своето предложение и те го дадоха само че не го подписаха и не гласуваха, уважаеми български граждани за него, без каквито и да било аргументи.

Днес по същия начин предложихме да видим, да намерим правилната формула така, че да може да реагираме незабавно, когато има необходимост да бъде приета следващата спешна мярка във връзка с извънредното положение.

Именно затова взехме решение Народното събрание да провежда извънредни заседания само във връзка с извънредното положение, като оставихме и опцията за извънредни заседания, както казва Конституцията и правилника за организацията и дейността на Народното събрание", посочи той пред народните представителите в пленарна зала.

Той допълни, че ако здравето на нацията зависи от Жаблянов и БСП, щяло да бъде много лошо.

"Като няма никаква опасност и демокрацията е под заплаха, защо не продължите да провеждате партийните си събрания и защо на 26 април и 3 май не проведете прекия избор на ръководител на партията. Защо, отговорете?

Не на нас от парламентарната трибуна, отговорете на всички български граждани. Доколкото си спомням преди няколко седмици вашият лидер каза, че има сериозна заплаха за живота и здравето на българските граждани и точно по тази причина преустяновявате партийните си формати.

Намерете голяма зала, проведете си прекия избор, изберете си комисия", обърна се към БСП още Ципов.

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
6
kaka (преди 2 дни)
Рейтинг: 9106 | Одобрение: 2156
Болни комунистически мозъци изтъкани от злоба и завист.Така от 1944г. до сега промениха хората да са злобни ,зависливи и предатели.В такива моменти се разбира кой какъв е.Това ,че за всичките години цар бройко постъпи правилно ,бърка в гъз... на комунягите и на корпоративните им слуги и не могат да си намерят място.
1
5
уйчо (преди 2 дни)
Рейтинг: 12281 | Одобрение: 1321
Тая наистина не е у ред с главата.
4
4
Варна (преди 2 дни)
Рейтинг: 71150 | Одобрение: 35740
оставете българите намира . дайте им диктатурата която си искат. така им е по лесно не им се работи не им се мисли. искат бащицата да ги оправя.
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
3
3
Дедо (преди 2 дни)
Рейтинг: 6443 | Одобрение: 3193
Да се намалят заплатите на депутатите с 50% за три месеца - както го направиха вече много фирми....а спестените средства да бъдат дарени на болници...
3
3
Пипи (преди 2 дни)
Рейтинг: 896 | Одобрение: 51
Има държави с по-различни мерки-право на избор е!Но хиляди се върнаха...
5
3
Blue hills (преди 2 дни)
Рейтинг: 26396 | Одобрение: 12156
Усетиха се най-сетне накъде вървим.
6
3
Ил_62 (преди 2 дни)
Рейтинг: 342 | Одобрение: 42
Да работят народните представители или да излязат в неплатен отпуск (както хиляди български граждани). Не може да не ходиш на работа, а да получаваш заплата. ПОЗОР!!!
3
3
някой (преди 2 дни)
Рейтинг: 10460 | Одобрение: 2495
Алтернатилвата, поне за сега, е да го няма този, а дали става тази е друг въпрос. Дали тя, или някой друг от тяхните, все едно, да бъде различно, със сигурност няма да е като сега. Това би трябвало да се осъзнае, вярно е,че няма нужда от нови опити и лутане, това е сигурно, но как да се промени и да се случи другото, когато никой не променя настоящото положение.
3
7
4udovi6teto (преди 2 дни)
Рейтинг: 23122 | Одобрение: 7192
А ти каква алтернатива педлагаш, како? Аман от празни приказки.Гняв
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама