Костадинов обяви по БНТ: Война може да избухне всеки момент до България

13.10.2023 / 09:12 3

Кадър БНТ

Консултативен съвет не е свикван за Косово, а ние говорим за Израел и Палестина

Вот на недоверие трябва да се направи за цялостната политика на държавата. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в ефира на "Денят започва". Партията е една от съвносителите на вота на недоверие, който ще бъде гласуван днес в парламента заради проблемите в сектор "Енергетика".

Костадинов коментира недоволството на енергетиците и миньорите.

"Около 200 000 души ще останат без работа. Затова ние обвиняваме държавата в убийство на една част от държавата и геноцид. Затова искаме вот на недоверие", уточни още лидерът на "Възраждане", предаде БНТ.

Костадин Костадинов обясни, че ще бъде много несигурно за България, когато цената на тока скочи и ще се нуждаем от вносители на ток.

"Миньорите и енергетиците се борят за работните си места, но те се борят и индиректно за енергийната независимост на страната, защото, когато от 1 януари 2026 г. се случи освобождаването на цената на тока, минимум двойно ще скочи цената на тока. Тогава България ще зависи от вносители на ток", добави още той.

Лидерът на "Възраждане" коментира срещата при президента за националната сигурност.

"Войни има навсякъде по света. Война има и в Сирия. Не си спомням да е имало консултативен съвет по тази тема. Война може да избухне всеки един момент в центъра на Балканите. Виждаме какво се случва в Косово, там имаше убити хора. Такъв консултативен съвет не е свикван за Косово, въпреки че се намира на 80 км. от западната граница на България, а ние говорим за Израел и Палестина. Да, това е трагедия, но има и други войни", добави Костадинов.

На въпрос дали се доверява на службите, заяви:

"Аз не се доверявам на работата на държавното ръководство като цяло. Самите служби са в много деликатна ситуация, защото в тях работят и професионалисти, и хора, които докладват на чужди посолства. Много ми е трудно да дам черно-бяла оценка, безспорно има хора, които си вършат работата и такива, които не", обясни той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Вин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 4717 | Одобрение: -638
Не спира да дрънка абсолютни, доказуемо неверни твърдения и псевдо медиите продължават да му дават трибуна без опит за уточняващи въпроси! Гнус!
4
2
kaka (преди 4 месеца)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Явно слугите на путлер действат доста активно със заплахите и с действията.Мангала копейка добре се справя за руски шпионин който подкопава устоите на държавата ни и ще го наградят с орден ленин и две шепи копейки.
5
3
сладкаря (преди 4 месеца)
Рейтинг: 5666 | Одобрение: 1346
Явно в лудницата продължават да си играят на стражари и апаши.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама