Кой ще стане милионер за един ден? Община Варна плаща „златен“ софтуер за 918 000 лева

03.12.2015 / 15:00 12

Снимка Булфото

918 000 лева е заложила Община Варна в бюджета си за софтуер за изграждане на така лелеяната от години синя зона. Това стана ясно на обсъждането на общинския бюджет преди броени дни.

Всъщност тези пари са част от бюджета за обществена поръчка на общината за „Изработване, доставка, инсталиране и поддръжка на Централизирана система за управление на платеното паркиране в гр. Варна”. Поръчката е обявена още през септември т.г. Прогнозната стойност на всички компоненти по изграждането на системата е 1 650 000 лв. без ДДС.

Платената улична зона за паркиране ще покрива централната част на града. Изпълнителят на проекта трябва да изработи и инсталира система за управление на платеното паркиране и да обучи служителите за работа със системата.

Всички паркоместа в регулираната зона за улично паркиране ще бъдат платени. Определени паркоместа ще бъдат маркирани за специални потребители, като полиция, община, хора с увреждания. Системата за плащане ще гарантира заплащане за всички паркоместа за общо ползване в платената зона за улично паркиране. Идентификацията и контролът на колите ще се извършват по регистрационните им табели.

Предвидени са три начина на заплащане на местата за паркиране – чрез SMS от личния мобилен телефон, чрез виртуален паркинг и черз устройство за продажба на талони за паркиране.

Паркирането за живущите в квартала ще бъде под формата на предплатено разрешително за паркиране, което ще се предоставя, ако отговарят на определени условия. Покупката на своеобразната карта ще става с плащане в брой, чрез банкова карта и чрез банков превод. Същото се отнася и за фирмите, чиито офиси попадат в синята зона.

Зоната за паркиране ще разполага два типа паркоместа - за общо ползване и запазени. Паркоместата за общо ползване ще бъдат предназначени за жители, фирми и гости на града. Запазените паркоместа ще бъдат отдавани под наем на компании и техният брой ще бъде ограничен.

Дейностите по управление на уличното паркиране ще бъдат централизирани, а контролът ще се осъществява от общинско предприятие "Общински паркинги и синя зона".

Ценоразпис и срокове

В рамките на общия прогнозен бюджет на обществената поръчка от 1 650 000 лева са включени няколко отделни дейности. Тези пари ще бъдат осигурени от бюджета на община Варна.765 000 лева без ДДС ще струва “Изработване на Централизирана система за управление на платеното паркиране, съобразно техническата спесификация”. Доставката и инсталирането на елементите от системата ще струва до 80 000 лв без ДДС. 31 000 лева пак без ДДС ще коства на градския бюджет обучението на служителите за работа със системата. За поддръжка общината ще плати до 774 000 лв без ДДС.

(Срокът за изпълнение на договора за възлагане на обществената поръчка е до 42 месеца от датата на сключването му. Срокът за изработване, доставка на елементите, инсталиране на Централизирана система за управление на платеното паркиране и обучение на служителите е до 180 календарни дни от датата на сключване на договора. Поддръжката ще е за срок от 36 месеца считано от датата на подписване на приемо-предавателен протокол за окончателното приемане на системата.

Плащането на парите ще става на няколко етапа. След изпълнението на първите три – изработване на системата, доставка на елементите, инсталиране и обучение на служителите, общината се ангажира да плати парите на куп. За поддръжката обаче плащането ще става месец за месец на равни вноски.  За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
Анoнимен (преди 8 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Явно не разбираш много от избори. Когато задраскам цялата бюлетина гласувам НЕВАЛИДНО! Т.е. за никой и за никоя партия, но вдигам активността. Тогава за да се избере някой, ще са му нужни повече гласове! ТИ АКО НЕ СИ ГЛАСУВАЛ СИ ОСТАВИЛ МАНГАЛЯТА ДА РЕШАВАТ ВМЕСТО ТЕБ!
2
0
Тутан Камон (преди 8 години)
Рейтинг: 1676 | Одобрение: 601
Анонимен, нищо не си намалил, след като циганите гласуват за същите политици, за които и останалите българи Усмивка Вдигнал си избирателната активност. Безплатно при това.
1
1
plabov1080 (преди 8 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
Фирмата сигурно вече се знае и е с познато име - хайде на бас... Усмивка
plabov
2
2
Анoнимен (преди 8 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Колкото и хора да съм убедил да задраскат ЦЯЛАТА БЮЛЕТИНА е печалба, защото се намалява влиянието на купения вот.
5
2
абеама (преди 8 години)
Рейтинг: 2684 | Одобрение: 989
Значи си вдигнал избирателната активност, за да могат тия дето купуват най-много гласове да кажат "ето виждате ли, при такава висока избирателна активност спечелихме". Иначе напълно те разбирам. И аз не искам  никой от сегашните, но коя е алтернативата? Бареков и Сидеров - болни мозъци, РБ, НФСБ и други подобни - деца на ГЕРБ, ГЕРБ - голяма грешка, ДПС - хахах абсурд, БСП - голяма излагация последния път, когато имаха шанс да се докажат, но според мен са най-малкото зло към момента, пропускам някой може би, ама... Наистина за кого да гласуваш? От зле по-зле са всички. Обаче, ако догодина си изберем пак Плевнята или Борисов за президент или някой пак гербаджия, тотално ще призная българите за малоумен народ. А аз си обичам народа, по принцип...
Щастлифт съм! Щастлифт въпреки усилията на ГЕРБ!
4
2
Анoнимен (преди 8 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Гласувах! ЗАДРАСКАХ ВСИЧКИ БЮЛЕТИНИ! От ъгъл до ъгъл. НИКОЙ ОТ ТЕЯ ИЗМЕКЯРИ НЕ ГО ИСКАМ!
2
2
абеама (преди 8 години)
Рейтинг: 2684 | Одобрение: 989
След като ще плащаме, дали местата поне ще бъдат с нормален размер? Имам предвид да се събере един седан, а не смарт. Или понеже се плаща дай да направим 3 места на 2 че да има повече парички после за "усвояване". Равносметка за последните 2 месеца, лично за мен: въвеждане на синя зона, без надбавки за прослужено време, вдигане на цената на винетката, 3 нови данъка, намаляване на майчинските, вдигане на минималната заплата, вдигане на цената на тока, намаляване на цената на дизела (никога не съм мислел че ще го кажа, но здраве му желая на Марешки), край на асфалтирането още на 26 октомври - каквото не е свършено дотогава си остава така... само на прима виста - 7 негативни, 2 положителни, като едната не е заради ГЕРБ, така че се брои само 1 положителна. Въпроса ми е следния: вие гласувахте ли въобще и за кого???
Щастлифт съм! Щастлифт въпреки усилията на ГЕРБ!
7
0
Тутан Камон (преди 8 години)
Рейтинг: 1676 | Одобрение: 601
"КОЙ" е решено преди да се обяват обществените поръчки. Такава е практиката. Останалото са формалности.
12
2
Анoнимен (преди 8 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Понеже общината ПЛАЩА ТОЛКОВА МНОГО за него, ако не получи сорса, означава ЯКА СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ! Ако пък няма сорса, като реши да смени фирмата, ще трябва ДА ПЛАТИ ОТНОВО, ЗА НОВ СОФТУЕР!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама