Красина Кръстева, "Епицентър": Днешният ГЕРБ прилича на БКП, Борисов на Тодор Живков. Но ще управлява, докато му омръзне

27.05.2020 / 09:41 4

Любопитен анализ на Красина Кръстева в "Епицентър.бг". Оригиналното заглавие е ""Свободните" гласове свършиха. Няма да има нито за Мая, нито за Слави..."

Ето част от коментара, а целият текст вижте в линка http://epicenter.bg/article/GERB-shte-upravlyava--dokato-na-Borisov-mu-omrazne--/217990/11/0

"Никакви нови политически формации не могат да поникнат, камо ли да разцъфтят в пресъхналата почва на апатията и безвремието. Отмина времето и на надеждата, и на гнева. Остана безразличието и скучното примирение с всекидневието.

"Свободните „гласове“ свършиха. Няма да има нито за Мая, нито за Слави."

"Политическата история наистина се движи не по кръг, а по спирала. Днешният ГЕРБ прилича на някогашната БКП (а и много от членовете му са бивши членове на БКП или са деца на такива), но не е БКП. И Бойко Борисов прилича на Тодор Живков, но не е Тодор Живков.

Но със сигурност настана застой и безвремие, както при късния Живков. Този застой може да разсее само вятърът на промяната, но явно не му е дошло времето... А ние, както и преди 1989-а, гледаме към Европа. Когато там задуха вятърът на промяната и управлявали десетилетия партии изведнъж се сгромолясат, това ще се случи и у нас. Не по-рано.

А дотогава ГЕРБ ще управлява, докато на Борисов му омръзне..."За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61290 | Одобрение: -28445
Да живее червена Варна!!! Ах ти бесепарско отроче недоносено. на това ли се надяваш, бсп да спечели. Помня преди така ми казваше един дилър на едро на бяло във Варна. Каза ми така: с Бойко не става да се работи, дано да върнат Станишев, че иначе напускам България. Ми накрая напусна, но не беше сам, беше придружен от много негови колеги УхиленУхиленУхилен
1
0
Blue hills (преди 3 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Не, бойко ще управлява докато на доган му омръзне. Това за жалост е истината.
0
0
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Поредният поръчков анализ да обясни и вмени на българите че са роби и няма нужда да се борят. Математиката показва че Борисов няма шанс да управлява. Разликата с БСП на последните избори е 5 % 100 хиляди гласа. Оттогава рейтингът му е паднал наполовина. Партньорите му от ДПС нямаха и 9 % затова сега правят всичко възможно да го крепят, защото и тяхната власт не е сигурна при нови избори. С 10 - 20 % процента да се вдигне активността на изборите и Комунистите от ГЕРБ и мафията ДПС отиват в канала завинаги, както и олигарсите им.
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
2
0
владо (преди 3 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
За ветрове и промени е нужно песничката на Сънчо да свърши и да се подхване ..."Стани, стани юнак Балкански". Вярно е, че змията вече не е мъничка, но единствено събуждането е надеждата.Другото е просто оцеляване за населението и кражби, корупция, безнаказаност и наглост на управниците.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама