Криминалистът Иван Савов: Протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво

13.09.2022 / 16:26 3

Кадър Нова тв

Криминалисти разкриват още подробности по случая "Семерджиев": 

Разследването на тежката катастрофата на столичния бул. Черни връх, която отне живота на две млади жени, е опорочено, като най-вероятно са укрити важни доказателства. Това обясни криминалистът Иван Савов пред Нова тв. Целта била да не се установят връзките на обвиняемия Георги Семерджиев с други лица от голямо значение.

Савов каза, че по информация, която е получил от колеги криминалисти, първи тогава на местопроизшествието се е появил ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в София Адалберт Кръстев. Действително минути след катастрофата прокурор Кръстев беше заснет в бял костюм да отглежда автомобила на Семерджиев и да говори по телефона. "Той е започнал да ровичка, обадил се на групата, дошла е веднага полицайката Симона Радева, която 40 минути е пусната да стои зад загражденията, говорила е по телефона. Нарушен е редът отвсякъде", разкри Савов.

Според него случаят със Семерджиев ивръзките му в системата на МВР е голямо петно за полицията. По думите му обаче това е само върхът на айсберга. „Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо”, посочи Савов и отбеляза, че остава отворен въпросът на връзките на това лице с хора от съдебната власт, каквито е имало.

„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво”, каза още криминалистът. Той беше категоричен, че няма как да бъде пуснат нарушител само с административно наказание, без ръководен служител да го разреши.

Според криминалиста от 20 години насам в МВР тече отрицателн подбор на кадрите. „Това означава, че се назначават хора, които отговарят на долната граница на критериите”, обясни Савов.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 64441 | Одобрение: -1109
Дънката занимавал се с целия Наказателен кодекс-от видове контрабанда, наркотици, трафик и цигари все под закрилата на ГЕРБ. Изпра милиони през офшорки сега е бизнесмен. Израстна отдолу и много е горе.
Всеки да си получи заслуженото !
11
6
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
Има една ярка разграничителна линия между организираната престъпност на запад и изобщо по света и организираната престъпност у нас - в България. Тя се изразява в това, че на запад този криминален феномен се активира и развива отдолу - нагоре, от коренището към короната. С други думи, на запад организираните криминални структури тръгват от местното, улично ниво и постепенно се развиват пирамидално, вървейки нагоре, като целенасочено привличат подаващи се на корупционни практики представители на изпълнителната и съдебната власт,  достигайки до най-високо ниво в политическия апарат и законодателната сфера. Това е утвърден, западен образец, функциониращ ефективно още от началото на миналия век. Интересното у нас е, че организираната престъпност се структурира от върха, като се оформя и канализира надолу, достигайки до най-ниското ниво на улицата. Значи, полицейските и военните структури, докога, и защо непрекъснато някои хора ги подценяват, не знам. Понякога дори ги наричат мафия. Не! Те по същество не са мафия. У нас мафия даже няма. При мафиите криминалитета расте отдолу нагоре. А при постком бандитизмът си е пар-екселанс генералитетна престъпност - организирана отгоре надолу. Разберете го това основно положение най-после. 🙂
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
0
Пешо от Виница (преди 2 месеца)
Рейтинг: 88922 | Одобрение: 29082
Докато няма масова сеч отгоре надолу-няма нищо да се промени в ситемата. Дерибейте от Вътрешна сигурност навярно спят и се задействат едва ,когато стане след дъжд качулка? Масова сеч е необходима на системата. Не трябва да има свой  или на лелинко момчето. Удри със секирата и само така ще постигнеш две цели: първата е да се прочисти системата, а втората-да знаят всички кандидати  за работа какво ги чака.А сега влизат бандите ,които само обличат униформа...Гледаш го  типична бандитска мутра,с брада,с татуировки като на току що излязъл бандит от тюрмата ,та даже и с обеци...майко мила! Да се чудиш на кой Господ да се молиш и кръстиш!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама