Кючюк: Махаме ветото върху РСМ, ако ЕС ни даде това, което искаме

26.04.2022 / 17:56 7

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър бТВ

Каквото е станало, е станало. Важно е оттук нататък какви ще са отношенията ни със Северна Македония. Важно е да се възстанови доверието. Единственият начин да се върнем към устоите на договорите, е да потърсим допълнителни начини, които да дадат гаранции на българската страна. Но тези гаранции трябва да послужат и в Скопие, за да може да се скрепят нашите отношения. Те трябва да бъдат скрепени в добри междусъседски и човешки взаимоотношения, трябва да бъдат ясно аргументирани. Ние ще кажем, че махаме ветото върху РСМ до края на юли, ако Европейския съюз може да даде това, което България иска, да даде гаранции, че Северна Македония ще спази договореното с България.

Това заяви в "Лице в лице" по бТВ съпрезидентът ан АЛДЕ Илхан Кючюк.

Това трябва да го кажем ние, трябва да кажем, че в преговорния механизъм трябва да има ясни гаранции за защита на човешките права и свободи, за защитата на правата на българите, които се намират в Северна Македония. Заедно с това да настояваме в един следващ етап българите да бъдат записани заедно с черногорци и хървати като държавнаотворен елемент, допълни Кючюк.

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
zaza (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4632 | Одобрение: 1202
Гаранции от Европа-ха,ха,ха- те и за мира в Украина даваха гаранция!!!
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
4
0
Off Road (преди 7 месеца)
Рейтинг: 9165 | Одобрение: 2625
Малко човече. И името му малко. Нещата са прости - има договор, който не се изпълнява. Повече ме притеснява, че политиците изместват фокуса на проблема. Мен лично, не ме интересува дали Българския етнос ще бъде вписан в конституцията на РСМ като малцинство. Защото прекрасно знаем, че не е малцинство. Но ако продължават да си измислят история за наша сметка и да градят "идентичност" на тази основа - това драги е престъпление, което никой няма да ви прости. Защото костите на дедите ни лежат там, безроднико.
4
0
Пешо от Виница (преди 7 месеца)
Рейтинг: 88922 | Одобрение: 29082
Запада открадна 360 милиарда  от Русия,а този глупак искал гаранции?Кви гаранции,кви пет лева ,бре! Гаранция -Франция,ама беше някога. Сега те гледа либовно, но ти бърка отзад с пръстче...Вяра никому!
5
0
ас (преди 7 месеца)
Рейтинг: 112035 | Одобрение: 20135
какво друго да каже един предател
1
3
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 103220 | Одобрение: -590
Никакъв фъндък на Кючук и макетата. За съжаление там не макетата са напреко,а сърбите и техните съветски господари. 
5
0
Maralago (преди 7 месеца)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
В днешно време гаранции няма, за каквото и да е. А има празни приказки, лъжи, лицемерие, измама. И точно на фалшивия и лаладжийски ЕС в лицето на Запада не може да се вярва. На брюкселските пендехоси мнението им е точно като на Боко - от ден до пладне. Не може да им се вярва в никакъв случай. Да не споменавам вица "македонците държат на обещанията си". 
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
7
0
бачо Кольо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 13050 | Одобрение: 3540
Демек ще клекнем на едни голи обещания!Ясно,вече кой ли не еФропеец им наби канчетата и те клекнаха пак.А народа кво мисли по въпроса,а?
Колкото повече,толкова повече!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама