Лена Бориславова: Осигуряването на мнозинство в парламента ще е дълъг и труден процес

09.07.2022 / 15:57 8

Снимка: Булфото

Началникът на кабинета "Кирил Петков" Лена Бориславова коментира актуалната политическа ситуация. "Осигуряването на мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, ще е дълъг и труден процес", заяви тя, цитирана от БНТ.

Според нея от ГЕРБ и ДПС ще опитат да осуетят тяхното приемане.

Ще се опитаме да осигурим мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, заяви Бориславова:

"Аз лично мисля, че това ще е трудно, защото видяхме при един от първите закони, който трябва да се промени и е на дневен ред - Законът за новата антикорупционна комисия - отново колегите от ГЕРБ, Има такъв народ и ДПС напуснаха заседанието на Правната комисия тази седмица".

Тя задочно отговори и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който призова Кирил Петков да внесе проектозакон за 100% диверсифициран газ, като той ще осигури за неговото гласуване 60 депутата и по този начин служебното правителство няма да може да върне руския газ.

"Много ми странно да видя такъв закон, с каква формулировка, на какво основание, нека г-н Борисов да предложи, наистина да действа малко като законодател ГЕРБ в парламента, защото до този момент не сме видяли от тях някакви конструктивни предложения. И, ако има начин, по който България да е по-независима, по-самостоятелна и да има по-добри доставки на газ, разбира се, ние ще застанем зад такава идея. За мен така не трябва да работи един парламент, депутатите не се вземат и дават. Това, някой да ти ги спуска и да ти казва „давам ти ги“, „вземам ти ги“ е точно моделът на държавност, срещу който ние се обявяваме, защото това не е демокрацията. Не може някой казва: "Вземи тия 59 и направи с тях това, пък аз после ще си ги дръпна."За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90801 | Одобрение: 711
Ленче, да ти обясня с думи прости що е то диверсификация: не слагай всички яйца в една кошница. Малко се ограмоти, преди да ръсиш, какви са тези 100% ? 
11
4
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Достатъчно компрометирана си Ленче, но по-лошото е, че си и достатъчно тъпа, за да го осъзнаеш и разбереш. В такива случаи, като твоят, хората се снижават, стават "по ниски от тревата и по-тихи от водата" , а ти какво, отново се наемаш и започваш да говориш глупости, но не само да ги говориш, ами и да ги правиш. Глупостта не е порок, но такива като теб я превръщат в професия.
3
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 162048 | Одобрение: 31883
:blush:Намусен...
1
0
колю (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7810 | Одобрение: 1285
ленчето е титан на мисълта, лоша дума за нея да не чувам повече!
може и по-добре
6
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 162048 | Одобрение: 31883
Значи....Общото Ленче ще си осигури диверсификация....:devil:Ухилен
4
0
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Ленчето, ако се развърти каквато е оправна, ще намери 50 депутата за 2 дни без да им се плаща...Тя знае как, по тавански стаички с тесни стълби, камерки и т.н...!!!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
4
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 162048 | Одобрение: 31883
Много му разбира на ГАЗА туй общото Ленче, бе...А на нейния ГАЗ, дали му е осигурила диверсификация или само на Кирчовия....конектор... ще разчита?...:devil:
4
0
Off Road (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25038 | Одобрение: 6293
Диверсификация е, когато освен руския газ, който е най-евтин, съществува поне още един независим източник на газ. Ако се отреже на 100% руския внос, пак нямаме диверсификация. Национално отговорните държавни ръководства, правят микс между различни източници на доставки, независимо че едните са по-скъпи - това е същността на енергийната независимост и сигурност.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама