"Левада център": 22 процента от руснаците биха емигрирали при първа възможност

11.06.2021 / 18:10 2

снимка Булфото

При първа възможност 22% от руснаците биха напуснали родината си. Това сочи проучване на "Левада център", цитирано от радио "Свобода".

Това е най-високият показател от 2013 г. насам, предаде fakti.bg.

Близо половината от заявилите желание да живеят в други страни са младежи на възраст от 18 до 24 години, а 33% са на между 25 и 39 години.

Най-малко са желаещите да емигрират сред респондентите на 55 и повече години - само 7%. В Тази възрастова група показателят се запазва стабилен в продължение на много години.

Директорът на "Левада-център" Денис Волков свързва нарастването на желанието за емиграция с вътрешните проблеми на страната, които стават все по осезаеми за населението. Освен това все повече руснаци започват да се отнасят положително към Запада.

През 2016 г. независимият аналитичен център на Юрий Левада, известен като "Левада център", беше обявен от руските власти за "чуждестранен агент". От неправителствената организация не приемат тази квалификация. "Левада център" извършва независими проучвания, чиито резултати съществено се различават от тези на държавните социологически служби.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
4
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 30500 | Одобрение: 5610
99 procenta
1
4
Вин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3306 | Одобрение: -384
Не може да бъде! Бягат от "рая"! Една осма от земната суша, огромен процент от полезните изкопаеми, големи и опасни за всичките си съседи и опонентиa, а крепостните недоволни, искат да възат.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама