Лидерите на НАТО: Пътят на Украйна към членство в Алианса е необратим

11.07.2024 / 07:18 7

Пиксабей

Пътят на Украйна към членство в Алианса е необратим. Това записаха в заключителната си декларация лидерите на страните от НАТО на срещата на върха във Вашингтон, съобщи БНТ. Съюзниците отправиха предупреждения към Китай заради подкрепата, която Пекин оказва на Москва във войната с Украйна. Те потвърдиха пакета от помощ за Украйна и поеха ангажимент за предоставянето на системи за противовъздушна отбрана.

Най-малко 40 милиона евро ще получи Украйна през следващата година, каза генералният секретар на Пакта - Йенс Столтенберт. Целта е тази помощ да продължи и по-нататък, но засега няма решение за многогодишен финансов ангажимент към Киев.

Средствата, с които държавите участват, ще бъдат определяни въз основа на БВП. Унгария не участва в пакета, защото отказва да предоставя помощ на Украйна.

Лидерите взеха решение - НАТО да поеме координацията на военната помощ за Киев. Днес е последният ден от срещата, в който ще има заседание на комитета НАТО-Русия. В него ще участва и украинският президент Володимир Зеленски. Това беше последната среща на върха на генералния секретар Йенс Столтенберг.

Следващата година срещата ще бъде в Хага - родния град на новия генерален секретар Марк Рюте.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
Ко? Не! (преди 1 седмица)
Рейтинг: 15260 | Одобрение: -1455
Желанието за членство било то в НАТО, ЕС, Евразийски съюз, ОДКБ или друга организация трябва да е само и единствено на страната, която желае да кандидатства и на никой друг! Одобрението за членство трябва да е само от членовете на съответния съюз и на никой друг! Не може трета страна, която и да е тя (било то САЩ или Русия) да ти казва дали може или не може да ходиш в едикой си съюз или организация. Всяка суверенна държава трябва да решава сама за себе си, какво иска. По този смисъл нито Западът може да казва на Русия, кой да влиза в ОДКБ (така нареченото руско НАТО) или Евразийски съюз, нито обратното те да казват, кой ще ходи в НАТО или ЕС.
4
1
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 359405 | Одобрение: 59740
Като дойде Чичко Тръмп ще видим колко е необратимо това членство.....Друго се говори в пресата : Окрайна е толков много корумпирана, че няма да я огрее......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 144593 | Одобрение: 7008
Във Варна е пълно с урки годни за военна служба, веднага да ги пращат на фронта. Докога ще ги храним , а те не отрезняват.И всякакви помощи търсят и получават. Докога?!?
Всеки да си получи заслуженото !
4
1
kjk (преди 1 седмица)
Рейтинг: 61994 | Одобрение: 8044
Путин е на друго мнение за членството!!!;):errm::wassat:Шмъркалан доста укри отвъди за тия химери!:wassat:НамусенУсмивкаВ Полша образуват нов батальон за обучение на укри, кандърмата е голяма,обаче няма желаещи от избягалите в Европа да защитават родината си!!!;):errm:Намусен
6
1
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 359405 | Одобрение: 59740
 НАТО е завършило инсталирането на система за ранно предупреждение за ракетна атака Aegis Ashore в северна Полша и Румъния с 200 души персонал......Скоро стратегически ракети в Германия, а до 2026 ракети с голям радиус на действие.....Гласувани са $700 мил за ракети Стингер и от докладите е ясно, че не достигат 35-50 бригади жива сила....Първите Ф-16 са пристигнали в Окрайна, но не се казва колко....Общо ще се получаат 49 парчета напълно безплатно.....19 от Дания, 24 от Холандия и 6 от Норвегия, а за България един среден, въпреки, че искахме да си ги платим....Главочът нищо не изкрънка, само навеждания и смукане.....Зеленият Дзадник обаче пак недоволен – иска 128 Фки.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Ванката (преди 1 седмица)
Рейтинг: 53018 | Одобрение: 10593
Радо слушай рекламата за нато и забравят да кажат нарязахме ви самолетите и ракетите и ви оголихме гъзовете загубихте националната идентичност ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
2
1
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 144593 | Одобрение: 7008
Стига с таз Украйна.Престанете да ни въвличате в конфликти. Оправете държавата , в която живеем.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама