Лоша новина за шофьорите във Варна: Бул. „Цар Освободител“ ще бъде отворен най-рано на 1 април

15.02.2019 / 13:04 20

Поне до края на март ще продължат работите по съоръженията на новия бул. „Левски“, заради които е спряно движението по ключовия бул. „Цар Освободител“. Това съобщи в предаване на телевизия „Черно море“ директорът на фирмата изпълнител „Хидрострой“ Николай Пашов.

„Работата не е малко, но правим всичко възможно да спазим сроковете. Направили сме график, който за някои дейности е буквално почасов. Спазваме го до този момент, слава Богу и метеорологичните условия са с нас“, така Пашов коментира хода на работата по новото трасе на бул. „Левски“. На няколко пъти изпълнението на проекта е станало проблемно заради неприключили отчуждителни процедури, добави той, но тези въпроси вече са приключили и няма да предизвикат забавяне.

Пашов добави, че фирмата няма притеснения нито с кадрите, нито с техниката, които са ангажиране за изпълнението на проектите във Варна. Той добави също, че заради сложността на работата наистина се налага понякога да се разкопават наново вече готови участъци, но това е изцяло за сметка на изпълнението и не се плаща допълнително.

По въпроса за отварянето на бул. „Цар Освободител“ към 1 април Николай Пашов коментира, че реално, съоръженията, които се изграждат, ще бъдат готови преди това, но има технологично изискване стоманобетонната конструкция да „узрее“.

По хода на други важни обекти във Варна, по които работи „Хидрострой“, шефът ѝ събощи следното: Бул. „Съборни“ трябва да е готов до средата на май, като през периода на работа платната му ще бъдат затваряни поетапно.

Амбицията на фирмата е до края на май месец да приключат и ремонтните дейности в Морската градина, които също са възложени на нея.

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19070 | Одобрение: 7080
Това поредната Първоаприлска ли беше?
3
0
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11595 | Одобрение: 6380
Когато наближи крайния срок за изпълнение, кмета, примиера, изпълнителя и един куп други хора, започват да излизат с интервюта, колко е сложна работата и колко много се работи за да се спази срока. Обаче никой от тези хора, приказващи празни приказки, не показва договорите, регламентиращи какви работи трябва да се свършат, за колко пари и в какъв срок? Същевременно тези хора ни убеждават, че България е правова държава.....Обаче ако беше правова, всичко щеше да е регламентирано в договора и при неспазването му, щеше да има неустойки или поне законни лихви, които изпълнителя трябва да плаща.Същото е положението и с гаранционната отговорност на изпълнените проекти -такава няма, защото общината не прилага никакъв контрол, а и няма как да прилага след като всички знаем, че е взела ресто.От друга страна никой не търси никаква отговорност от общинарите ни и така се оказва, че нито изпълнителите, нито възложителите носят отговорност.......очевидно България не е правова държавата. То даже не е и държава, защото ако беше такава, щеше да има едни хора, които да извършват контрол от името на възложителя и при установяване на нарушение да налагат санкции....и какво излезе -отпадат думите правова и държава и остава само България - една територия, в която определени хора си правят каквото и когато си искат, прибират си едни пари и не носят никаква отговорност.
0
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
По-вероятно е,около 1 май.Дано да греша.
2
0
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 44812 | Одобрение: 10147
На 1 април ще има допълнителна информация ...
7
0
Blue hills (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28075 | Одобрение: 12540
Предлагам Инжстой и Хидрострой да поемат данъците на колите ни до 2020г. Даже няма да го усетят.
12
2
nimfa1925 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4866 | Одобрение: 1471
За тази година да ми приспаднат данъка на колата до първи Април!
4444444
10
1
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Тия дни...по черешово време.Ухилен
11
2
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Коя година,че не разбрах.
8
3
sw (преди 1 годинa)
Рейтинг: 138 | Одобрение: 38
А ул. Прилеп кога ще е готова????
Светлана
12
2
Евстати (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3628 | Одобрение: 1983
А да видим дано наистина спазите сроковете..... Ебати студиото, с тва накъсаното чердже, хванато със щипки Ухилен
18
3
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11595 | Одобрение: 6380
А водното огледало на Шишкова градина кога ще е готово? Пътищата ги оставете, важното е кмета да има къде да се оглежда. Между другото, Кмете, вземи си накарай мързеливите подчинени да контролират "Златната" зона около у-ще Климент, че всяка вечер между 17.30 и 19.00ч е ад - всеки спира където си иска, няма къде да се върви и да се кара кола, и никой не плаща такси за паркиране, а твоите подчинени никакви ги няма и никой не осъществява контрол.
24
1
Сашо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1595 | Одобрение: 985
че кой е изненадан? изненадани ще сме, ако тогава е готов.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама