Лоша новина за шофьорите във Варна: Бул. „Цар Освободител“ ще бъде отворен най-рано на 1 април

15.02.2019 / 13:04 20

Поне до края на март ще продължат работите по съоръженията на новия бул. „Левски“, заради които е спряно движението по ключовия бул. „Цар Освободител“. Това съобщи в предаване на телевизия „Черно море“ директорът на фирмата изпълнител „Хидрострой“ Николай Пашов.

„Работата не е малко, но правим всичко възможно да спазим сроковете. Направили сме график, който за някои дейности е буквално почасов. Спазваме го до този момент, слава Богу и метеорологичните условия са с нас“, така Пашов коментира хода на работата по новото трасе на бул. „Левски“. На няколко пъти изпълнението на проекта е станало проблемно заради неприключили отчуждителни процедури, добави той, но тези въпроси вече са приключили и няма да предизвикат забавяне.

Пашов добави, че фирмата няма притеснения нито с кадрите, нито с техниката, които са ангажиране за изпълнението на проектите във Варна. Той добави също, че заради сложността на работата наистина се налага понякога да се разкопават наново вече готови участъци, но това е изцяло за сметка на изпълнението и не се плаща допълнително.

По въпроса за отварянето на бул. „Цар Освободител“ към 1 април Николай Пашов коментира, че реално, съоръженията, които се изграждат, ще бъдат готови преди това, но има технологично изискване стоманобетонната конструкция да „узрее“.

По хода на други важни обекти във Варна, по които работи „Хидрострой“, шефът ѝ събощи следното: Бул. „Съборни“ трябва да е готов до средата на май, като през периода на работа платната му ще бъдат затваряни поетапно.

Амбицията на фирмата е до края на май месец да приключат и ремонтните дейности в Морската градина, които също са възложени на нея.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Морски (преди 3 години)
Рейтинг: 19100 | Одобрение: 7110
Това поредната Първоаприлска ли беше?
3
0
владо (преди 3 години)
Рейтинг: 15274 | Одобрение: 7224
Когато наближи крайния срок за изпълнение, кмета, примиера, изпълнителя и един куп други хора, започват да излизат с интервюта, колко е сложна работата и колко много се работи за да се спази срока. Обаче никой от тези хора, приказващи празни приказки, не показва договорите, регламентиращи какви работи трябва да се свършат, за колко пари и в какъв срок? Същевременно тези хора ни убеждават, че България е правова държава.....Обаче ако беше правова, всичко щеше да е регламентирано в договора и при неспазването му, щеше да има неустойки или поне законни лихви, които изпълнителя трябва да плаща.Същото е положението и с гаранционната отговорност на изпълнените проекти -такава няма, защото общината не прилага никакъв контрол, а и няма как да прилага след като всички знаем, че е взела ресто.От друга страна никой не търси никаква отговорност от общинарите ни и така се оказва, че нито изпълнителите, нито възложителите носят отговорност.......очевидно България не е правова държавата. То даже не е и държава, защото ако беше такава, щеше да има едни хора, които да извършват контрол от името на възложителя и при установяване на нарушение да налагат санкции....и какво излезе -отпадат думите правова и държава и остава само България - една територия, в която определени хора си правят каквото и когато си искат, прибират си едни пари и не носят никаква отговорност.
0
0
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 42413 | Одобрение: 14763
По-вероятно е,около 1 май.Дано да греша.
2
0
Mercenary (преди 3 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
На 1 април ще има допълнителна информация ...
7
0
Blue hills (преди 3 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Предлагам Инжстой и Хидрострой да поемат данъците на колите ни до 2020г. Даже няма да го усетят.
12
2
nimfa1925 (преди 3 години)
Рейтинг: 16467 | Одобрение: 3637
За тази година да ми приспаднат данъка на колата до първи Април!
4444444
10
1
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 42413 | Одобрение: 14763
Тия дни...по черешово време.Ухилен
11
2
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 42413 | Одобрение: 14763
Коя година,че не разбрах.
8
3
sw (преди 3 години)
Рейтинг: 433 | Одобрение: 73
А ул. Прилеп кога ще е готова????
Светлана
12
2
Евстати (преди 3 години)
Рейтинг: 3628 | Одобрение: 1983
А да видим дано наистина спазите сроковете..... Ебати студиото, с тва накъсаното чердже, хванато със щипки Ухилен
18
3
владо (преди 3 години)
Рейтинг: 15274 | Одобрение: 7224
А водното огледало на Шишкова градина кога ще е готово? Пътищата ги оставете, важното е кмета да има къде да се оглежда. Между другото, Кмете, вземи си накарай мързеливите подчинени да контролират "Златната" зона около у-ще Климент, че всяка вечер между 17.30 и 19.00ч е ад - всеки спира където си иска, няма къде да се върви и да се кара кола, и никой не плаща такси за паркиране, а твоите подчинени никакви ги няма и никой не осъществява контрол.
24
1
Сашо (преди 3 години)
Рейтинг: 1595 | Одобрение: 985
че кой е изненадан? изненадани ще сме, ако тогава е готов.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама