Маги Халваджиян: Президентът каза, че сме дали азбуката си на Русия, въпросът е дали руснаците го знаят

24.05.2020 / 17:14 4

Снимка: Булфото

Днес в речта си Президента бил казал, че сме дали азбуката си на Русия! Да, така е! Въпросът е дали руснаците го знаят, написа Маги Халваджиян в личния си профил във фейсбук.  

Ето как продължи поста му:

"Беше 1982 и аз учех в цирковото училище в Москва! В час по Руски език преподавателката ни ни съобщи, че Кирил и Методи са Руснаци! Така преподаваха в Москва тогава! Аз, Дани, Пешо и Чочо бяхме на по 15 години тогава и явно не сме си давали точно сметка какво е Пропагандна машина! Естествено веднага скочихме и дори през смях започнахме да обясняваме на учителката, че е в голяма грешка! Съучениците ни( руснаци) бяха в шок от нашата “наглост”! Те цял живот бяха учили, че Кирил и Методи са руснаци и сега изведнъж четири Българчета им обясняваха страшни глупости! После ни привикаха и в Българското посолство в Москва и ни казаха да не се обясняваме! Дааа! Такива времена бяха! Та въпросът ми е : Знаят ли вече Руснаците, че Кирил и Методи не са Руснаци?
Вярата и буквите са опазили идентичността ни! Има неща, които не могат да ни вземат!

Честит празник на всички!"Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 188785 | Одобрение: 13390
Маги да вземе да си обръсне главата.....голяма коса носят само умните....! А на празен хамбар керемиди не му трябват.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
2
Partizanin (преди 9 месеца)
Рейтинг: 39703 | Одобрение: 9538
[font=Helvetica, Arial, sans-serif]Че Кирил и Методий са руснаци и, че така ти е "казано", това го твърдиш ти - арменски лъжецо. А какво казва един арменски лъжец, това нас хич не ни интересува. Какъвто си ти, такова е и предаването ти което свалиха от ефир - пълно с лъжи и постановки. А сега, заминавай където ти е мястото - в на кучето под опашката. Ако си мислиш, че си единствения учил в Русия - лъжеш се. Защото Русия никога не е твърдяла и казвала, че Кирил и Методий са руснаци. С изказването си ОФИЦИАЛНО доказа, че си най-елементарен лъжец и нищо повече. Защо ли ? Защото..... P.S. Лобанова Н.А., Слесарева И.П. Учебник русского языка 1981–1984.: Кирилл и Мефодий: Два византийских монаха Кирилл и Мефодий создают кириллицу - азбуку славян. Кирилл и Мефодий - святые, равноапостольные, славянские просветители, создатели славянской азбуки, проповедники христианства, первые переводчики богослужебных книг с греческого на славянский язык. Кирилл родился около 827 г., умер 14 февраля 869 г. До принятия монашества в начале 869 г. носил имя Константин. Его старший брат Мефодий родился около 820 г., умер 6 апреля 885 г. Родом оба брата были из г. Фессалоники (Солунь), отец их был военачальником. В 863 г. Кирилл и Мефодий были направлены византийским императором в Моравию в целях проповеди христианства на славянском языке...... т.н. и т.н." Ние "простите и невежите" (НЕ) знаем, че има архиви на учебниците, нал' тъй, арменски лъжецо !? С удоволствие бих ти се изплюл в сурата лъжлива.....[/font]
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
2
3
някой (преди 9 месеца)
Рейтинг: 25547 | Одобрение: 5877
А Маги чувал ли е, че това (за азбуката) са го признавали и техните духовници, та е тръгнал да се мери с Президента. Защо ли си мисля, че и той много започна да си вярва и да дава оценки на когото не трябва. Защо ли не каже за "прекрасния" български език и "перфектен" изказ на "еднокнижния".
0
10
Shepard (преди 9 месеца)
Рейтинг: 106 | Одобрение: -534
А защо да ме болИ жмура руснаците на какво пишат???? Циг-@-ните нямат писменост, пък нивото им е същото.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама