Манолова: Получих заплашително предупреждение да спра да говоря за газовите далавери

16.08.2022 / 14:21 5

Снимка: Изправи се България, Пресцентър

Лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова проведе протестна акция заедно с активисти от партията пред сградата на Булгаргаз в София под надслов: „Залепи фактура за скъп газ пред Булгаргаз“.

"Вчера получих заплашително предупреждение да спра да говоря за газовите далавери, осъществени през посредници. Съобщението, предадено ми през познати, беше да спрем да правим разкрития по темата. Казвам на всички, които се изкушават да ни затварят устата, че това няма как да стане. За разлика от бившия зам.-министър на земеделието на Продължаваме промяната Иван Христанов, ние няма да искаме охрана и няма да ревем. И по-страшни са ни плашили. Ще продължим да казваме истината и да разобличаваме далаверите с газа, които ощетяват гражданите и бизнеса", каза тя пред журналисти.

По време на протестната акция тя и колегите й залепиха платените от дружеството фактури на посредници за доставка на газ, който е по-скъп с 50 – 60 лева, от този, който бихме получавали по договора с „Газпром“ и газов хъб „Балкан“. „Като направим съпоставка, от 27 април, до 4 август т.г. и ги сравним с цените на газовата борса, щетата за българските граждани и бизнеса е между 330 млн. лв. и 360 млн. лв.“, разкри Мая Манолова пред журналистите.
„Залепям фактура с любимия посредник на „Булгаргаз“ в лицето на фирма „Мед“. Да не забравяме, че шефът на „Булгаргаз“ е работил преди това 7 години в същата фирма и според нас това е конфликт на интереси. Но и останалите посредници са предлагали значително по-скъп газ от този на газовата борса. Лепим фактурите на стената на срама, защото дружеството е бръкнало дълбоко в джоба не само на 140 000 домакинства, които се отопляват на газ, но на всички български граждани, както и на 30 000 фирми, които работят с газ. Високите му цени повличат след себе си всички енергоносители“, категорична беше Мая Манолова. Тя даде за пример дървата, които вече са над 200 лева на кубик и въпреки това не са налични. Рефлексията, според нея, се отразява директно върху цените на храните, на торовете, а от там и на земеделската продукция. „Чака ни студена и гладна зима. Една от причините за изключително високата инфлация у нас е скъпия газ. Ръководството на „Булгаргаз“ не се притеснява от тези договори и продължава да си ги сключва. Вместо да извади цялата истина за оскъпяването на доставките, служебното правителство наля още 800 милиона лева в дружеството. Вероятно с тях, ще се заметат следите от газовите далавери“, аргументира се Мая Манолова.
Активисти на „Изправи се България“ залепиха и снимка на Асен Василев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“, защото по думите им те носят пряка отговорност, както за назначаването на ръководството на „Булгаргаз“, но и защото не осъществиха плановост на доставките на синьо гориво. „Прекратиха отношенията ни с „Газпром“, преди да са осигурили достатъчни, ритмични и на прилични цени други доставки на газ. Лепим им тук снимките, защото нямат публично обявен офис, на който да го направим“, поясни Мая Манолова. (Б.ред. Всъщност Газпром спря едностранно доставките на газ за България.)


Тя припомни, че и ексшефът на КЕВР, махнат от Конституционния съд, превърна Комисията в гумен печат, с който тя само одобряваше исканията за увеличаване на цената на синьото гориво.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
dodo (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11025 | Одобрение: 1995
Манолова пак много се развихри само и само да влезе в НС
1
3
Радостин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 76999 | Одобрение: -241
Говориш си за далавери ама те не спират. Говори си то е безплатно.
Всеки да си получи заслуженото !
0
9
Чичкото (преди 7 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Жалка си със своите неистови напъни да бъудеш интересна
Истината преди всичко
0
5
Серж (преди 7 месеца)
Рейтинг: 87938 | Одобрение: 14573
Минути за реклама....На пчеличката Мая, дето е готова да кацне на всеки х@й, само и само да се върне във властта...БолестГняв
1
6
петково (преди 7 месеца)
Рейтинг: 7194 | Одобрение: -2261
Дърта червена пачавра, би продала и майка си само и само да се върне във власта или поне в НС. Никаква полза от тъпите и ПР акции.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама