Мъж, чиято нива пострада от градушките: Трябват ми 20 000 лева, вече месец от министерството не дават никакви пари

12.06.2019 / 08:00 3

Кадри: БТВ

В „Тази сутрин” по БТВ проговори Красимир Грудев, собственик на нива в Старозагорско, коята остана под вода след градушките.

„Щетите са ми за 40 000 лева. За да ги намаля, окосих ечемика, валирах го и го прибрах, тъй като имам и крави. Разходите ми за това, както и за транспорт, бяха 7000 лева.

Имам приятел със сеялка, може да влезе директно, да го засеем, но за семена и тор са необходими 15 000 лева. Министър Танева сигурно е компетентен човек, но пари няма. Аз съм дал 17 000 лева и ми трябват хубави семена, трябват ми 20 000 лева. Подписах протокол, може да има процедури, но вече месец няма пари за помощ от министерството. На мои колеги, които също пострадаха като мен, са отпуснали 7 лева на декар. Ако това са средствата, по-хубаво да не ги дават такива пари.”, заяви Грудев.

„Имаше технологично време за оглед и съставяне на протоколи. До месец хората ще си получат обезщетенията, а колко ще бъдат парите за декари, ще обявят от Държавния фонд ”Земеделие.” Бюджетът за покриване на щети от неблагоприятни климатични условия за 2019 година е 4 млн. лева.”, съобщи представител на Областна агенция „Земеделие”.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
4
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
    ами застраховайте се .....защо чакате на държавата ....защо ние да плащаме ......
6
4
крок (преди 3 години)
Рейтинг: 280 | Одобрение: 40
Два варианта вече застраховаш или даваш аренда  стига рива  като взимах хилидарките при убаво време не рива мишоци никой не ви е виновен че не застраховете а не е толкова скъпо
10
7
петково (преди 3 години)
Рейтинг: 6674 | Одобрение: -2156
Разходите за сеитба на един декар пшеница или ечемик, както е писал въпросният са около 40 лв на декар, дори по-малко. Този стопанин е дал 40 000 лв, което означава, че е засял поне 1000 дка. Въпросът е защо не ги е застраховал за градушка, като има толкова много а чака сега държавата т.е. всички ние да му платим гяволъка. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама