Мелони: Има само един начин да бъде постигнат мир в Украйна

27.10.2022 / 10:22 7

Кадър Локал тийм 

Има само един начин да се стигне до преговори и мирно споразумение между Русия и Украйна и той е да се помага на Киев с въоръжение и техника, за да се защитава.

Това заяви в своя реч пред Сената на италианския парламент новият италиански премиер Джорджа Мелони.

"Мирът може да бъде постигнат, като се подкрепя Украйна. Това е единствената възможност, с която разполагаме ние и партньорите ни в Европа. Двете страни да седнат да преговарят", заяви Мелони преди процедурата по гласуването на вот на доверие на новоназначеното дясно правителство, предаде Фрог.

Новият италиански премиер многократно изтъкна, че Рим ще помага на Киев, докато позицията на коалиционните ѝ партньори Силвио Берлускони и Матео Салвини по въпроса е по-сдържана. Това се обяснява с топлите отношения на Берлускони с Путин в недалечното минало.

Мелони заяви, че макар и оръжието, което Италия доставя на Украйна, да не е достатъчно за победа на украинците над руската армия, то все пак е много важна част за войната срещу агресора. Всички трябва да са наясно, че Рим е надежден партньор и ще спазва всички международни договори. Това означава помощ за Украйна дотогава, докато тя се нуждае от нея.

Новото италианско правителство спечели и втория, последен засега вот на доверие в парламента.

При гласуването снощи в Сената министър-председателят и коалиционното й правителство получиха необходимото абсолютно мнозинство. В подкрепа на кабинета гласуваха 115 сенатори, против - 79, а петима се въздържаха. Коалицията се нуждаеше от поне 104 гласа за пълно мнозинство, отбелязват световните медии.

Ден преди това в подкрепа на Мелони и калинета гласува и Камарата на депутатите. Подкрепиха я 235 от присъстващите 389 членове на долната камара.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
cron1 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 41217 | Одобрение: 2437
Така е, начинът е само един - да се махне Путин!Гняв
Марио Кроненберг
7
3
makeo (преди 3 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
Англосаксонските кукловоди са в голяма грешка ако си мислят, че замисълът им да въвлекат Русия в дълга и изтощителна война ще успее. 🙂 Путинова Рисия не е Горбачова и Елцинова. Руснаците няма да се церемонят дори да изравнят Украйна със земята. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
5
Ко? Не! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 9012 | Одобрение: -748
Благодаря Крис. Беше крайно изчерпателен и отговори напълно на въпроса ми. Към 2030г ако си още тука ще ти напомня как нито една от тези фантасмагории не се е случила. Много хора вярват на такива щуротии, но прогреса на света не се движи от тях а от здравия разум!
6
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 251189 | Одобрение: 29639
Ко? Не!, отговора не го търси от мене, а го потърси в литературата, като започнеш от еврейската библия Тара.....Писал съм достатъчно на тази тема.....Светът няма да е същия след 2025-2028.....Две трети от САЩ, половината от Русия и цяла Европа ще бъдат унищожени, а център на икономиката ще бъдат Русия, Китай и Индия.....Причината за апокалипсиса основно е пренаселената, консумативна и останала без енергийни ресурси Европа.....За да оцелеят имат нужда от природните ресурси на Русия, но преди 15 години Путин им го каза в прав текст.....Ще се бият до последния руснак и после ще натиснат копчето....Нас няма да ни има, но и вас няма да ви има.....! На него му е напълно ясно, че Русия няма военната мощ да се справи с НАТО при конвенционална война.....И за да не излезе, че си измислям, или преувеличавам, вземи се зарови в източниците на тази информация, не от мене.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
4
Ко? Не! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 9012 | Одобрение: -748
Крис, по твое мнение коя страна точно би започнала ядрена война и защо?
6
1
kris (преди 3 месеца)
Рейтинг: 251189 | Одобрение: 29639
Тази кучка дава ли си сметка, че при ядрената война, която се очаква в Европа - и Италия и задника и ще се сцепят на две....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
Ко? Не! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 9012 | Одобрение: -748
Нека Костадин Костадинов ни припомни още веднъж тезите си от преди само месец за италианското Възраждане и неговата симпатия към Мелони, как били еднакви в тезите и вижданията си и дори започнали преговори за идеологически съюз между Италия, България и Унгария. А сега госпожата казва давайте оръжия на Украйна УхиленУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама