Местан нападна бащата на починалото бебе и изригна гневно за фаталната катастрофа (видео)

26.04.2019 / 15:59 40

Срещу мен се води преднамерена кампания, тенденциозно ми се създава образа на убиец на едно невинно дете. Скърбя за бебето, но не мога да допусна да бъда обвинен неоснователно. Това обяви днес на пресконференция в Кърджали лидерът на ДОСТ Лютви Местан, пише Блиц.


Повод за изявлението му стана тежката катастрофа с негово участие от преди седмица, при която загина шестмесечно бебе. Лютви Местан обяви, че иска да разсее манипулации и лъжи, които се мултиплицират около този тежък инцидент преднамерено и тенденциозно.

Неверни са твърденията на единия от родителите на пострадалото при катастрофата семейство, че съм стоял в колата си и съм отказал да помогна на пострадалите. Този човек пристигна на мястото на инцидента, след като пострадалите бяха вече откарани в болница, обясни Местан. Той е категоричен, че няма разумно обяснение, как кола, която е престроена в дясното платно по посока Кърджали, е ударена не отляво, а от дясната страна? 

От ляво моята кола е абсолютно непокътната, ударен бях челно-дясно от автомобила, който идва от Кърджали по посока Маказа. Но почти всички медии избраха най-лесното - да представят катастрофата като причинена от мен. Две трети от медиите показваха стрелка за посока, че колата идва от Маказа и пътува към Кърджали, а ситуацията беше точно обратната. Така се внушава грях. Моята кола се обърна от удара на 90 градуса, а платното, в което се движеше Юсеин със семейството си, остана свободно, въпреки че моята кола е изместена почти три метра. Никоя медия не отрази, че платното на Юсеин остана свободно, и празно, това беше истината. Но експертите трябва да установят, защо Юсеин е напуснал неговата лента, като е навлязъл в моето и се е ударил в колата ми. Важно е да се изясни и с каква скорост се е движел другият участник в катастрофата. Важен е и фактът, че от неговия автомобил няма дори и сантиметър спирачен път. За мен нещата са ясни, но няма да ги коментирам и ще изчакам експертите да си свършат работата. Надявам се да не бъдат подложени на натиск, но ме изпълват  съмнения, заяви Местан.

Подозренията му идвали от изявлението на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, че от 2013 година на Местан са били съставени няколко акта и фишове с глоби за превишена скорост. Информацията им била подадена от Пътна полиция.

Това е клевета за, която се носи наказателна отговорност и аз ще я потърся. От 2013 година нямам извършено нито едно нарушение на Закона за пътищата. В продължение на 4 години бях със статут на охранявано лице от НСО и дори за една секунда не съм управлявал превозно средство, това е протоколирано, не съм се качвал зад волана, за да е възможно да съм карал с превишена скорост и да съм имал нарушения.

Когато чух тази клевета, изпаднах  в огромно изумление, но успешно беше създаден образът на рецидивиста Местан. Питах съпругата си, брат си, племенника си, дали когато са карали автомобила ми, не са им налагани наказания от КАТ. Но те бяха категорични, че нямат нарушения, а освен това от 2015 г. аз нямам кола. През този период, за който ме изкарват рецидивист на пътя бях председател на ДПС. Подадох молба до КАТ, с искане да ми предоставят всички фишове и актове, които уж са ми съставили.

Имам обаче предполагаемо обяснение -  най-вероятно от КАТ са засекли коли на ДПС собственост и преписват нарушенията им на мен като лидер. Колите са били управлявани от моите заместници и техни шофьори. Когато се регистрират тези нарушения, те се изпращат до собственика. Възможно е да са изпратени до ДПС като собственик, защото заради тези фалшиви нарушения ми е взета отново книжката. Аз ще заведа дело за клевета, независимо коя е институцията, която манипулира обществото и ми създаде този зловещ образ. Имам призив към главния прокурор - да разпореди проверка дали нарушенията, за които ме обвинява говорителят му Румяна Арнаудова, са извършени от мен като физическо лице или от други лица, които са шофирали коли на ДПС. Искам още да се провери, кои са били шофьорите, кой е платил актовете и фишовете, настоява лидерът на ДОСТ.

Той разкри и една любопитна подробност за водача на другия автомобил. "Вижте  профила на Юсеин във фейсбук, там има качени кадри, които той си е направил сам и се хвали  как изпреварва на непрекъсната линя, как кара със 170 км. в час. Тези кадри ще изчезнат сигурно след часове, защото неговите адвокати ще го посъветват. Но истината е, че аз не съм отнел предимство, бях си в платното. Чувствам се невинен и заради това обжалвам всички мерки, които са ми наложени, като неоснователни. Искам непреднамереност, честност и обективност от разследващите, ще окаже пълно съдействие", декларира Местан.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
5
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
Аз съм изключително спокоен Нексусчо, едва ли мога да бъда по-спокоен и доволен от твоята нервна реакция. Пръскай си злобата и гневната жлъч, можеш го, но не и пред мен недоносче. Буркан е празната ти глава, а другото не искам и да го коментирам, някак си простотията ти ми идва в повече.
2
5
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
Ох некадърното ми Нексусче, че кой ти е казвал че сам се оценявам малоумнико, това само ти можеш да го правиш, сам д аси даваш оценка, което неведнъж се е случвало тук. Но как да г ознаеш и ти това, като си един завършен и самовлюбен селяндур, при това непоправим (повтарям те, извинявай). Не ми е тъжно обаче за теб, ти наистина заслужаваш презрението на хората. Но, каквото сам човек си направи, друг няма как друг да му го стори, и какъвто се роди (в случая с теб - простичък) така си и отива през целия живот, в твоя случай - животец.
3
3
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
Не само смятам, а зная и съм, и не само равен. А с какво, не си ти индивида, с когото ще споделям, под моето, а и на други тук, достойнството е да го правят със селяндури като теб. Имам доста повече от теб в главата си, а не като в твоята тиква (щом смяташ, че такава имаш на раменете си). Знания, професия, квалификация и куп други неща, за които няма как да се сетиш. А сега, можеш да се помъчиш да помислиш, ако можеш.
3
3
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
Ех, бедни и малоумни ми Нексусчо, не аз съм се преместил от селото в града, а ти не си излизал от селото, или по-скоро селото не е излизало от теб. А за това, че главата ми е различна, да прав си, но най-вече от твоята и на другарчето ти Рекордчо, които са празни и надути като балончета, или да ти поясня - въздух под налягане.
10
2
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
И другия "интелект" се обади, с изключително научното си изказване. Е, това е, "интелигенция" няма що, с питието което вероятно обожават да се наливат, което се потвърждава от коментарите им. Е, наздраве Рекордчо, да ти е сладко.
6
2
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
И тук със същото се произнася кретенчето Нексусчо, но му е простено, такова е съдържанието на най-горната част на тялото му, или иначе казано, въздух под налягане. А за купата, виждам, че здраво сте я прегърнали с другарчето си Рекордчо, не я пускате, което е правилно, вие сте си я заслужили като най-добри в идиотизма, само ваша си е.
15
4
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
Я, изнерви се недоразвитото Нексусче, недей така, не ти прилича на научните степени Усмивка , измекярче.
16
3
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
А ти там ли беше малоумно безумие, изказващо се навсякъде и за всичко, некомпетентно ми неопределило се индивидче Нексусчо. 
24
3
Rbar5701 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1212 | Одобрение: 407
нексус и ти гордо наежения с феса и ти с избраното име стоян ,навярно сте един и същи рязан маймун,какво като е от село човека бе малоумник,какво като е беден,мръсната доносническа мутра е излязъл без да спре,нали е велик в него район,няколко дена са умували с адвокатите,какво да каже клеветника,и не обиждайте бедните нещастни хорица,защото да не ви сполети тяхната съдба
17
5
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19000 | Одобрение: 7010
Анусе,ти това ли ядеш,че го препоръчваш..ами да ти е сладко!
27
3
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28643 | Одобрение: 5658
напишете на всички стопове ДУР че да може метан да кара в БГ без да се блъска...Защото явно не може да чете!!!
5
33
стоян (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4604 | Одобрение: -8841
Да, Морски - ТРЯБВА! Такива са законите на природата! А и както става ясно, Файтона е спрял на стопа, а другия се движил с превишена скорост и в неправилната лента. Винаги съм казвал, че трябва да има ясно изразено класово общество и всеки да си знае мястото!
31
4
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19000 | Одобрение: 7010
Значи ли Стояне,че беднякът с евтинджоса трябва да спре на път с предимство и да пропусне богатия,който има кинти,но по закон трябва да спре на стопа? Ти даваш ли си сметка какви глупости брътвиш?
5
35
стоян (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4604 | Одобрение: -8841
От самото начало подозирах, че неграмотния селянин е виновен! Не, че съм фен на Местан, ама в случая оня, другия мангал, трябва да го отнесе! А и вкрая на краищата, зависи и кой какви кинти има - все пак има значение! Не може един голтак да се приравнява с един богат човек, макар и да кара кола на 9 години и то най-ефтинджос
18
7
някой (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21336 | Одобрение: 4956
Драги ми малоумни Нексусчо, не аз ще си сменя ника някога, по-скоро ти и твоето тъпо другарчето ти Рекордчо ще го и го правите, а да поучавам тъпанари като вас двамината, просто е под достойнството на всеки уважаващ себе си човек, защото е загубена кауза, нямате спасение. Една народна мъдрост казва, че "да преливаш от пусто в празно", ако въобще можете да разберете смисъла, но може и да се припознаете като единият е "пусто", а другият "празно". Та, носители на купи и медали сте само вие ненадминати и завършени олигофрени, устроили си публична среща и надпревара във форума, та да се затвърди глупостта ви. 
34
5
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19000 | Одобрение: 7010
Нагъл,по-нагъл..Местан!
40
12
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 45129 | Одобрение: 10199
Само простак или платен трол би оневинил Местан и би хвърлил вината върху пострадалите! Има си Закон за движение по пътищата, нарушилият го, е Лютви Местан! Всичко друго са безполезни брътвежи.
41
16
gugutka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 49587 | Одобрение: 22022
Нагъл мазен курбан! Как няма да го винят, като не е спрял на стопа! Този е много нагъл мазняга.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
38
8
горския (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3056 | Одобрение: 1281
Местан Ага ще му се размине най-вероятно. Може и в анадола да избяга преди евентуалната му присъда да е влязла в действие.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама