Методи Андреев: Наглостта на другаря Бойко Борисов достигна нови висоти

08.11.2019 / 19:24 10

Снимка Булфото, архив

Вчера слушах мъдрото слово на първия ни държавен и партиен ръководител Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ.

Заради наглостта си, по едно време си мислех, дали не виждам и слушам другаря Тодор Живков. И затова не мога да използвам г-н Борисов. Ще използвам другаря Бойко Борисов, пише dunavmost.com.

Това каза възмутен пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ и шеф на Комисията но досиетата Методи Андреев.

 


Ето какво допълни той относно словото на премиера след среща с избраните кметове:

Наглостта му относно хората, които не искаха да гласуват за ГЕРБ, достигна нови висоти. Той обвини тези хора, че те са деца на бивша комунистическа номенклатура. Това е изключително нагло твърдение, което изрича един бивш член на БКП. Нещо повече - той беше охрана на Тодор Живков. Самият той се е хвалел, че се е учил от Тодор Живков. Той присъстваше на откриването на паметника му. Сниман е с видни личности от подземния свят, близки до групировката СИК.

Този човек има наглостта да ме обвини мен, че едва ли не съм бил син на комунистическа номенклатура. За разлика от неговото семейство, в моето няма нито един член на комунистическата партия. Ами г-н Борисов като говори толкова разпалено то тази тема, искам да попитам дали г-жа Йорданка Фандъкова е била член на БКП? Г-н Красимир Велчев-приятен, добър човек, бил ли е член на БКП? Г-жа Менда Стоянова, която се чуди защо хората мразят ГЕРБ, била ли е член на БКП. Сигурно затова я мразят. Е г-н Пламен Нунев бил ли е член на БКП? Колко кметове на ГЕРБ и депутати са били членове на БКП?

Тази наглост не може да остане без реакция. Да обвиняваш, че едни хора са гласували против очакваният на ГЕРБ, в нещо невярно, е много нагло поведение. За това за мен това не е премиер, а другаря Бойко Борисов. Това е достойният ученик на Тодор Живков. Той беше нагъл и безпардонен. Сигурно в ДБ има хора, чиито близки са били членове на БКП.

ГЕРБ много се хвали с това, че е продължила политиката за отваряне на досиетата. И какво от това, когато тази партия прави едно, а всъщност излиза съвсем друго. Тя беше от партиите като БСП и ДПС, която въпреки, че в нейните редици има хора, свързани с ДС, не се отказва от тях, а ги остави в изборните листи. Има ги в общинските съвети, има ги и в тяхната парламентарна група.

Борисов говори за ценностна система. Каква може да е ценностната система на човек, който е бил член на БКП, не е искал да се раздели със своето членство. А когато хората са се вдигнали срещу комунистическия режим, той е бил член на БКП. Той на-вероятно се е променил. Но тази промяна е илюзорна.

Борисов се хвали с Ф-16 и изгонването на руските шпиони. Да, това е голяма стъпка за България, но те не променят енергийните зависимости на България. Тук Борисов няма с какво да се похвали. Защо, г-н Борисов, не закараш Херо Мустафа на т. нар. „Турски“ ли, „Балкански“ ли, или не знам какъв поток?! Кажи на хората колко време строиш интерконектора с Гърция и за колко време си построил от руско-турската тръба през България.

Борисов казва, че ние, които сме гласували против ГЕРБ, сме внуци на комунистическата номенклатура. По време на управлението на ГЕРБ и Борисов Румен Овчаров беше представител на държавата в „Лукойл“. Петър Димитров беше в борда на държавното предприятие за съхранение на радиоактивни отпадъци. А пък в борда на директорите на консорциума, който изграждаше злополучния интерконектор с Гърция, се намираше Асен Гагаузов. От „Групата за натиск“ в парламента по време на втория кабинет на Борисов близо година не можехме да сменим тези хора от местата им. Кой стана шеф на БЕХ? Жаклен Коен, известен със своя афинитет към руската енергетика.

Как да кажа „браво“ за това, че се мъчи да обясни как е най-големият противник на Русия, защото е хванал двама шпиони. В голяма степен това е "Пунта Мара". Русия реагира много обрано по отношение на изгонването. Русия постъпи тактически правилно за своята имперска политика, но стратегически тя гони своя интерес и Борисов го знае. Русия иска да увековечи енергийната зависимост на България от нейни енергоносители. По „Балкански път“ ще тече 90% руски газ и това е запазено за години наред. Когато правим АЕЦ „Белене“ това означава, че десетилетия напред ще сме зависими от руското ядрено гориво. Енергийните клещи на Русия стягат България. Тактически Русия мълчи, но стратегически настъпва. И двама шпиони Русия ще ги преглътне. Москва разполага с цяла армия от български слуги и шпиони.

Защо като е толкова корав, Борисов не каза кой подписа разрешението за преминаване на руския транспортен самолет с военна техника през българското въздушно пространство?! Защо мълчи три-четири дни, след като Владимир Путин унижи публично достойнството ни, награждавайки с орден „Дружба“ Николай Малинов?! Нали е неотстъпчив?!

Манипулацията, че се прави хъб „Балкан“, е опашата. За да имаш хъб трябва да имаш поне два източника. Аз друг източник не виждам, освен „Газпром“. Г-н Борисов, не всички в България са прости хора по неговата координатна система. Има хора, които приемат неговото говорене и виждат, че голяма част от неговата политика не е дясна, а е фалшименто. Борисов разтвори чадър над номенклатурата, забогатяла от приватизацията. Превърна държавата в зависима от монополите и едрия бизнес. Законодателството по времето на Борисов стана такова, че трите държавни монопола-спиртен, цигарен и горивен отидоха в ръцете на едрия бизнес.

Искам да кажа на Борисов, че аз не съм гласувал за Мая Манолова. Но не обвинявам хората, кото въпреки че са десни, са гласували за нея. И ще дам пример-политиката на ГЕРБ зарази България с неизлечима болест. Тя се превърна в тежък карцином-корупция. Тя обхвана всички нива на държавната машина. Това е тежък рецидив на превзета държава от корупцията. Когато в медицината лекуваш карцином, се използва отрова. Химиотерапията е отрова-тя убива човешките клетки. Тези хора хора, които са гласували за Манолова, са предпочели химиотерапия пред разпространението на този карцином. Затова не упреквам тези хора.

Подкрепих Елена Йончева в искането й да се провери качеството на магистралите. Като строителен инженер зная, че качеството на магистралите в България е под всякакво ниво. Това е мнението на много хора от колегията, които не са се наредили на хранилката на ГЕРБ и не участват в обществените поръчки. Ние сме в тежка зависимост от монопола в строителството. То е в ръцете на шепа едри олигарси. Ето това искам да кажа на г-н Борисов. Той първо да си види гредата в своето око, преди да търси сламката в чуждото.

И днес чух една много хубава епиграма, която Ким Стоянов каза за Радой Ралин: „Той говори с акламация за нашта демокрация. Но другарю уважаем, той е вождът уважаем. С огромна сила тези думи важат за първия държавен и партиен ръководител- другаря Бойко Борисов. Този Борисов искаше някога да направи с Иван Костов коалиция. Само, че той отказа. Тези политически игри на Борисов ги знам. И да не се прави на демократ, защото не е. Той не е нищо друго, освен популист."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
33
109
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128120 | Одобрение: -1620
Нексусе....не стига, че си отявлен фашист, но и гадно, мръсно копеле.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
12
4
Чичо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33500 | Одобрение: 4640
А, ние трябва да се примирим , че сме от страната на булката. Това е положението. Освен да псуваме по форумите, друго не можем да направим. Мафията е на власт.  Правят си избори , избират си магистрати, крадат си необезпокоявани. Спасение не вижда скоро.
34
109
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128120 | Одобрение: -1620
Чичо.....хапят нас, бе, Чичо....Нас хапят....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
11
5
Чичо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33500 | Одобрение: 4640
А, пак няма лошо. Какво от това , че краставите, бесни псета се хапят.Ухилен
31
109
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128120 | Одобрение: -1620
Чичо.....то убаво, че се лаят......Ама хапят бе, Чичо....хапят.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
11
5
Чичо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 33500 | Одобрение: 4640
Ха-ха, няма лошо , бесните кучета да се лаят помежду си.Ухилен
39
111
kris (преди 6 месеца)
Рейтинг: 128120 | Одобрение: -1620
Аааа, чакайте още малко....Още нищо не сте видели....Този нерез съвсем се самозабравя....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
19
3
555 (преди 6 месеца)
Рейтинг: 892 | Одобрение: 117
Вие го създадохте др.М.А. и е късно вече за крокодилски сълзи
31
6
Наблюдател (преди 6 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
-"..Той говори с акламация за нашта демокрация. Но другарю уважаем, той е вождът уважаем. " Тези думи важат с пълна сила за Първия държавен и партиен ръководител- другарят Бойко Борисов. .. :blink::wassat: Той не е нищо друго, освен популист- комунист!  :wassat: ----------- Малеееее, г-н Андреев направо попиля "Слънцето - ББ". Усмивка " Царят е гол !!!";):wassat: - Почти всички го знаем, но малко хора са курназлии да му го кажат публично. Браво г-н Андреев!!!Усмивка Има надежда, че все пак тази партия (ГЕРБ) малко бавно, но ще отиде на бунището в историята на България. :pouty: 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама