Мика Зайкова: 1500 лева няма да стигнат на човек да се издържа

19.10.2023 / 11:12 2

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Финансистът Мика Зайкова обяви, че настоящите 1427 лева, които трябват да един човек у нас, за да се издържа, скоро няма да са достатъчни.

Ако си спомняте, в предходното тримесечие сумата беше 1402 лева за издръжката. Сега тя се е повишила минимално ,с някакви 25 лева. Работата е там, че всички сметки които се правят до края на септември, всички ще претърпят едно негативно развитие след седми октомври. Нито инфлацията ще продължава да намалява и ще се стопява, нито цените ще останат на това ниво, каза Зайкова по Нова нюз.

Причината за това, вие знаете, че в момента войната, която се води, се намира в регион, където е петролът, и от него, и от енергийните източни зависят от една страна и от друга страна бюджетите на  Европейския съюз, и поради това бюджетите на България и на Съединените Щати се претърпят коренна променя във връзка именно с това, което се случи. Така че дори това, което колегите показват, е малко твърде оптимистично. На мен ми се струва, че не по-малко от 1500 лева ще трябват за издръжката на един българин, добави Мика Зайкова.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
skokos (преди 4 месеца)
Рейтинг: 7567 | Одобрение: 1382
1500 лева, това е заплата около 1840 лева. Повечето от познатите ми, цели семейства живеят с толкова пари. Много е хубаво да се говори като гледаш от високо, а истината е там в хранителните магазини, като видиш хора да гледат цените на продуктите и да смятат докъде ще им стигна финансите. Или майка на малко дете, която се мъчи да му обясни защо не може да му купи шоколад, която е засрамена и използва думи, така че другите да не разберат че не може да си позволи страничен разход от няколко лева.
2
0
Пешо от Виница (преди 4 месеца)
Рейтинг: 94625 | Одобрение: 30560
Това е ясно. Другото е чудо-с две заплати от по 1000 лева ,как се издържа семейство с две деца?  Работодателите реват,че 932 лева-колкото ще бъде минималната работна заплата-било страшно голямо увеличение?! Абе,тези хора имат ли сърца? Нямат ли капка срам и чувство за съпричастност към бедните?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама