Мика Зайкова към депутатите от ГЕРБ: Защо се възмущавате? Нека си говорим истини. България е най-бедната страна

15.04.2021 / 11:35 32

Кадър БТВ

Мика Зайкова се обърна към депутатите на ГЕРБ след речта на Мая Манолова, която обяви, че България е заела всички последни места в ЕС и с най-голямо неравенство между бедни и богати.

"Обръщам се към колегите от парламентарната група на ГЕРБ. Не можах да разбера вашето възмущение срещу думите на г-жа Манолова, че сме най-бедни.

Нима България не е страната единствена с минимална работна заплата под 400 евро. 

Нима нямаме 8,1 път разлика между бедни и богати.

Хайде да си говорим истини"

След това Зайкова обяви почивка от 20 минути. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3965 | Одобрение: -445
Наемник, личи си, че си беден и такъв ще си останеш. Нокиата не е смартфон а обикновен мобилен телефон. Когато мислиш като бедняк, живееш като бедняк. И никакво управление на държавата не може да промени това. С голямо удоволствие чета воя на глутницата глупаци, насъбрала се тук. Хвърлям им от време на време по някоя мръвка, за да им чета сеира.
2
0
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 46657 | Одобрение: 10497
Сърбия ни била дишала прахта ... :'( Алоу, петкольо! Средната брутна заплата в Сърбия за декември е 772 евро, срещу 750 за България. Минималната за миналата година: 343 в Сърбия, 319 в България. А нашите които живеят по-близо до Сърбия, ходят там на пазар, защото стоките са по-евтини, и много по-качествени. Хранителните главно визирам.
2
1
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24949 | Одобрение: 4414
Не му задавай такива въпроси. Кретен е! Няма как мозъка му да смели такава тежка информация. 
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
3
1
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 46657 | Одобрение: 10497
Петково, откога притежанието на смартфон е белег на просперитет? Наскоро продадох Нокия 1 за 20 лева, имам два за подаряване, че не ми се занимава да ги продавам за по 20-30 лева. А коли нямат точно бедните. Защото не е проблем да си купиш кошник за 6-700 лева. После идва поддръжка, такси, данъци. Аз не си позволявам автомобил, а заплатата ми чисто е 1000 лева. Богат ли съм, петково? Не! Беден съм.
0
3
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3965 | Одобрение: -445
Коневръзния, сам не знаеш, колко много не знаеш. Има "бедност" и бедност. Кажи ми само колко от "бедните" у нас нямат смартфони и коли, колко от тях нямат телевизор или интернет. Хайде не ме разсмивай. Писах и ще повторя, че бедността е резултат на мързел и умствена тъпота, на нежелание за развитие. Не очаквай държавата да те хрантути цял живот, като взема от можещите и работещите и да го раздава на лентяите. 
1
2
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24949 | Одобрение: 4414
Ухилен  Не знаех, че ООН персонално определя бедността. Все си мислех, че за всяка държава е различно и се определя от самата държава с минимален праг по ред критерии. :unsure: По логиката на Петково и тази измислица която цитира...... ако човек живее с 1 долар и 10 цента на ден - не е беден!? 8-) Е, ще оставя на другите потребители да преценят кой колко интелект има. За да не се обижда другаря ако аз кажа нещо по негов адрес.  
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
1
3
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3965 | Одобрение: -445
Индивидът от коневръза пак се е отпуснал и пак го съветвам да се въздържа от персонални обиди, издаващи високия му интелект. Според определението на ООН за бедняк, това е човек, който преживява с по-малко от 1 долар на ден. У нас такива няма. Дори и просяците ни са със смартфони последни модели и с цигара в уста(кутията струва 5 лв). Хайде да спрем със сиромахомилството. Вече не е гордост да си беден и бедността издава само мързел и некадърност (изключвам наказаните от природата индивиди).
1
5
Снайпер (преди 2 месеца)
Рейтинг: 11785 | Одобрение: 3520
Звезди ти си рубладжийски трол който живее в някакъв измислен форум но си получаваш хонорара в долари защото рублата не струва нищо. От рубладжийски трол не се очаква акъл да има така че ти е простено 
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
3
2
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24949 | Одобрение: 4414
"И да, няма държава с виско БВП на глава от населението, в която хората да са за бедни. В България също, колкото и да се плямпа, почти няма бедни."  Усмивка Е, ако не друго, поне доказа шизофренията и тъпотията си. На приказки, според ГЕРБавите олигофрени - у нас почти няма бедни. Усмивка  Реалността, тъжна и грозна, обаче за друго говори. Последните изнесени данни, са отпреди няма и 10 дни. От НСИ, подадени от социалното министерство. Явно според олигофрена Петково, почти 1/2 от българските граждани, са някаква миниатюрна нежабележима част от хората в България. Защото само онези които са ПОД прага на бедността, са 1,586 млд. души. Което прави 1/4 от населението ни. И още толкова има НА прага на бедността. Което прави 1/2 от населението ни. Прагът на бедността у нас е 369 лева! ЧУДНО.... при МРЗ от 650 лева. Ако ДЕБИЛА Петково има някакви съмнения за казаното от мен, предполагам че може и сам да провери, и че знае къде точно са тези данни. :getlost: Та накратко: за ДЕБИЛА Петково, 1/2 от населението на държава, е равносилно на ПОЧТИ НЯМА.  
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
0
3
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3965 | Одобрение: -445
Нискоинтелигентният от коневръза пак зацвили. Написал съм за критерия "БВП на глава" , т.е. БВП на човек от народа, но пак се убеждавам, че   четеш, но не разбираш прочетеното. И да, няма държава с виско БВП на глава от населението, в която хората да са за бедни. В България също, колкото и да се плямпа, почти няма бедни. БГ е в горната трета на държавите със среден БВП (75 място). Няма да споря за очевидни неща. Проблемът в БГ е в несправедливото разпределение на БВП-то между отделните граждани. Т.н. наши "бизнесмени" ограбват труда на работниците ни, с най-ниска ставка на труда в цената на крайното изделие- 15% срещу 35% за богатите държави. По този начин извличат свръхпечалби с помощта на държавната машина и тези капитали отиват в чужбина или за курви. Все пак поздравления за това, че имаш първи пост, в който се въздържаш от преки обиди.
3
2
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24949 | Одобрение: 4414
Усмивка  Е, надявам се другарите Варна и Петково да ни простят, на нас с ниското IQ.... все пак не може да се мерим с тях - високо интелигентните и умните.... дето мерят бедността и социалния статус с БВП под общ знаменател. Баце №2! Видите ли, БВП бил висок, и хоп - цветя и рози. 'Ми добре. То на Нигерия е към $250 млрд., на ЮАР над $400 млрд. Примери БОЛ! И ко? Гомно! Явно на високо интелигентните другари Варна и Петково никой не им е обяснил, че основното и най-важно е ном. на човек от БВП, а не общ знаменател с цифра на хартийка. Заедно с индексите за измерване на това колко добре живее човек.  Пази Боже от такива високо интелигентни! А това което казвам, не съм го измислил аз, нито бай Иван комшията. Измислили са го, и са стигнали до това заключение едни много умни хора, преди доста години. Аз само го напомням, на високо интелигентните задклавиатурни философиУсмивка  Живи и здрави да сте, другари.  
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
1
3
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3965 | Одобрение: -445
Има тук един, няма да му казвам ника, който не може да напише нещо, без да обиди този или онзи. Толкова му е възпитанието и явно и образованието. Пречи му и ниското IQ,  защото явно не може да асимилира написаното от другите. Оставете обидите и квалификациите за семейството си, където явно сте свикнали да се отнасяте с обиди помежду си. Дайте аргументи, защитавайте тезите си, коментирайте по същество. 
1
4
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 87317 | Одобрение: 38202
Само бордът не го пипайте, че тогава ще станем по зле и от руснаците и белоруснаците, а с тролската рубладжийска пропаганда на такива предатели като звезди не ми се спори, че и без това нивото в този форум е много ниско, тях реалността ги убива рано или късно, докато живеят в свят от фантазии и баронмюнхаузински комплекси. Икономиката бе задушена, защото Борисов превърна икономиката в руски олигархичен централизиран модел, при който той разделя баницата. Отделно не забравяй че 60 милиарда евро са налети от ЕС за 10 години. Само там ти е 10 % ръст от европарите, значи реалния ръст на икономиката ни е не повече от 15 - 17 % . 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
3
4
12321 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 19821 | Одобрение: 5381
петково - пак неподготвен...
1
3
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3965 | Одобрение: -445
Варна, процентите са си проценти, няма да споря, но много е лесно, когато базата ти е нищожните 13 млрд да я учетвориш. Освен кризата с пандемията, редно би било да отразиш и кризата през 2008, която беше много по-остра и задържа за поне 7-8 години растежа. А България да се развива по-бавно от Румъния, причината е в борда и външните дългове, с които са се набълбукали румънците. А основната причина за по-ниските заплати у нас, в сравнение с румънците, освен по-ниското БВП е и това, че нашите капиталисти са по-алчни от румънските. Мога да ти пусна и друго просветителско четиво:https://duma.bg/?go=news&p=detail&nodeId=107107
2
2
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24949 | Одобрение: 4414
Товарищ Варна пак е решил да ни залива със словесната си лоботомия. Разбира се - на тема "Русия", какво друго да е. "По-бедни са само в страните от бившия СССР.....Хо-Хо-Хо! Дай Боже, колкото се може по-скоро стигнем "бедността" на някои бивши съветски републики. Дето отдавна са с БВП на човек ном. от по $15-18 хил., а някои дори с по $20-25 хил. А наша "просперираща" България - няма и $10 хил. Да не споменавам индекса им на Джини, който при тях е в зелено, а нашият - в червено. Явно товарищ Варна не знае, че у нас между 40% и 50% от гражданите са на Под и На прага на бедността. Докато онези "бедни" бивши съветски републики Литва, Латвия, Естония и др. не могат да се похвалят със същото. Не само те, а едва ли има държава в Европа, която може да се похвали с това нещо. Товарищ Варна пак пробва да закачи някой с посредствените си тролски номера. Но уви, едва ли ще се намери чак толко голям глупак.   
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
1
3
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 87317 | Одобрение: 38202
И какво доказа с клипчето Петково, точно това, което писах или не можеш да смяташ с проценти. През 2000 година БВП е 13 милиарда долара, пред 2008 е 4 пъти по-голямо или 400 % - 55 милиарда долара. След това за 12 година е БВП е стигнало 69 милиарда долара, хайде 27 % е увеличението преди пандемията. Сривът от 5-6 % заради пандемията няма да му го пиша на сметката на Бойко. Виж Румъния за 12 години имат 80 - 90 % ръст. Румъния има три пъти по-висок растеж последните 12 години, а преди това сме имали изпреварващ ръст, който ако беше се запазил сега заплатите тук щяха да са поне двойни. Бойко задуши икономиката 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
1
3
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3965 | Одобрение: -445
Варна, в предния пост писах нещо за лъжите, а при теб те са на едро. Развитието на икономиката се измерва чрез БВП и БВП на глава от населението ти. Пращам ти два линка за да видиш фактите и след това да говориш.  https://www.youtube.com/watch?v=T2NdUMJkJ84 https://www.youtube.com/watch?v=aKF9cgX8ch8 А на тъпанара, нарекъл се "звезди" ще му кажа, че обидите и квалификациите са само израз на душевното му и умствено слабоумие. Нямам нищо общо с ГЕРБ, но държа всички да бъдем обективни, да не се отдаваме 100% на емоции и страсти. Готов съм да се хвана на бас с всеки от вас, че следващите, по които ще хвърляте камъни и ще плюете, ще са от сегашните "борци със статуквото".
3
3
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24949 | Одобрение: 4414
Петково 8-) Това ли ти е козът в ръцете, гяволе неземен? В ЕС сме най-бедни, ама видиш ли - в Европа не сме. Имало един-двама по-бедни от нас. Voila! Ко да чакаме.... да станем като Мозамбик, Йемен, Сиера Леоне? Та вие ГЕРБавата гмеж, да спрете най-сетне с олигофренията си. Тъпанар
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!
2
3
ПХК (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9380 | Одобрение: -2420
Да но продължението на Мика Зайкова, не е изписано.  " МОЛЯ ВИ НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ ПАРЛАМЕНТА В ПАЗАР ", то бе отправено към групата на Изправи се и ДБ. Пропусна само да посочи от коя партия са най богатите, партията с най много милионери и милиардери в редиците си.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
1
5
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 87317 | Одобрение: 38202
Петково, вярно е, че не е най-бедна България в Европа. По-бедни са само в страните от бившия СССР , Русия Украйна Беларус Сърбия и други такива изостанали полудиктатури, но те не са мерило и нямат еврофондове като нас. Ако ГЕРБ ни сравняват с тях нищо чудно че сме на дъното. Смешното е, че ГЕРБ се тупат едва ли не че нещо са направили. Едва 10 % е ръстът на икономиката от началото на управлението на Борисов преди 12 години. Преди това от 2000 до 2008 година ръстът на икономиката е 400 %. Борисов задуши икономиката, не я разви. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
1
3
петково (преди 2 месеца)
Рейтинг: 3965 | Одобрение: -445
Когато искаме да разобличим лъжците от ГЕРБ е добре ние самите да не лъжем, нали бабо Мика? Да допълним изречението. Да, България е "най-бедна"  в ЕС, но не и в цяла Европа. Погледнете статистиките за последните 20 години, където България не е най-последна нито в Европа, нито на Балканите. Пред нас са страни, които винаги са печелели по-добре. И едни самохвалковци, сърбите и те ни дишат праха. Да не забравяме и тези, които сега се присламчват към "борците със статуквото"-БСП. На тяхното "кадърно" управление дължим тези "първи" места. Герб направи, каквото можа. Можело и по-добре. Може би. Сега да видим следващите и ще направим сравнение.
2
3
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 87317 | Одобрение: 38202
направи шоу баба Мика да е жива и здрава още дълго
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
3
3
Звезди (преди 2 месеца)
Рейтинг: 24949 | Одобрение: 4414
Те така са си свикнали. Да се държат като майнуни. Не са еволюирали напълно. Нагледно: тропат по масичките и крещят. Науката греши. Парапитеците не са изчезнали. Последните около 70 индивида са у нас.
LM (ПХК) има много поздрави от Христо Стоичков! До девето коляно!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама