Министър Ананиев: Не искаме да вървим срещу хората

31.03.2020 / 13:01 4

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg  

Не искаме да вървим срещу хората, а напротив - да сме обединени, за да постигнем по-добри резултати. Затова заповедта ми за сега ще остане като препоръка и ще се въведе едва, когато има консенсус в обществото. Искам да благодаря на всички граждани, защото наистина има промяна в мисленето, има промяна в поведението на хората и то е видно. Тоест българският народ явно в такива критични моменти намира сили да се стреми към общата цел, защото тази цел е и на всеки един човек - здравето му. Това коментира в извънредно изявление в национален ефир здравният министър Кирил Ананиев след като преди минути съобщи, че заповедта за задължителни маски на всички открити и закрити обществени места за момента се отменя.

Обръщам се към тези хора, които не приемат нашата мярка за маските или нямат възможност да си купят маски, нека поддържат правилата на с оциалната дистанция, на социалната отговорност. Нека не се струпват много хора на едно място, защото в крайна сметка няма за можем да получим ефекта, който търсим за ограничаване разпространението на коронавируса, коментира още министър Ананиев.

Приоритетно ще тестваме медицински персонал в болниците, където има постъпили болни пациенти. Те ще попаднат на тези 1000 теста, които смятаме да направим като представителна извадка, посочи той.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
cron1 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 18241 | Одобрение: 3001
През 2016 година Каракачанов и партията му ВМРО води до приемането на ЗАКОН за ограничаване носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето. Според Чл. 4. (1) Облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, МАСКИ или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето. В интерес на коректността, маска може да се носи по медицински причини, но медицинските причини можете да удостоверит[font=Helvetica, Arial, sans-serif]е само с документ, издаден от орган на медицинската експертиза. Наша проверка показа, че хората изобщо не познават този закон на Каракачанов, който е приет на 30 септември 2016 година. Хората дори не знаят, че за носенето на маска прикриваща лицето и при непредставяне на документ, че това е по медицински причини, могат да бъдат глобени според постановката на текстовете в на Чл. 6. (1) Който на публично място носи облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето, се наказва със:[/font] [font=Helvetica, Arial, sans-serif]1. глоба в размер на 200 лв. – за първо нарушение; 2. глоба в размер на 1500 лв. – за всяко следващо нарушение. (2) Ако нарушителите са длъжностни лица, наказанието е: 1. глоба в размер на 500 лв. – за първо нарушение; 2. глоба в размер на 2000 лв. – за всяко следващо нарушение. (3) Наказанието по ал. 2 се налага и на подбудителите и допустителите.[/font]
4
0
Пешо от Виница (преди 11 месеца)
Рейтинг: 65974 | Одобрение: 23334
Ей, луднахме ! И без диагноза от психиатри сме готови за лудницата!! Като морски свинчета сме във вашите безумни заповеди. Стана някой с гъза нагоре и хоп-заповед. Някой жена му го скастрила и хоп-нова заповед отричаща старата. Някой не го приела любовницата и хоп-още по-нова заповед. Тя пък заменя предната ,дето заменяла първата. И на кой бог да се кланям?? Вие ми кажете!!
0
1
Пипи (преди 11 месеца)
Рейтинг: 1660 | Одобрение: 45
А ,ако хората вървят в грешна посока ,нали сте там .за да им казвате кое  е правилно!!!!!!
1
1
4udovi6teto (преди 11 месеца)
Рейтинг: 36521 | Одобрение: 9466
[font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Пресичах пешеходната пътека на Шишковата градинка, когато патрулката спря пред мен, дясното прозорче се отвори и едно младо полицайче ме попита: [/font] [font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]– Къде си тръгнал без маска? – Тъкмо отивах да си купя! – излъгах аз. [/font] [font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Полицайчето ме изгледа, отвори жабката на колата, измъкна един продълговат плик, подаде ми го и каза: – В аптеката маски няма. Вземи тези! – след което патрулката нанякъде отпраши. [/font] [font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]В плика имаше две сини маски. Надянах едната и тихичко си рекох: – Боже, човещинката е безгранична![/font] [font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Надявам се, че и други вярват в това.[/font]
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама