Министърът на туризма към ресторантьорите: Преосмислете поведението си към туристите

23.07.2023 / 12:10 7

кадри Нова телевизия

Министърът на туризма размаха пръст на ресторантьорите след новините за пържолите от 600 лева:  

Министърът на туризма Зарица Динкова реши да вземе страна след няколко дни на бурни дебати и скандали по отношение на „пържолите“ в гурме ресторант на морето. От Сдружението на заведенията в България и Бългалгарската асоциация на заведенията завявиха, че застават зад собственика на ресторанта, а самият той смята да заведе дело срещу мъжа публикувал видео, за да урони престижа на заведението, пише tribune.bg.

КЗП пък реши да прави проверки на ресторанта, а предлагането на толкова скъпо месо на грамаж е световна практика. Динкова също излезе с позиция и очаквано тя е срещу двете ресторантьорски асоциации, които още в началото се обявиха против издигането й на поста, поради липсата на опит в сферата.

Ето и позицията на Динкова:  

Вчера, във връзка със станалия особено популярен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалата буря от реакции в социалните мрежи, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията заявиха, че ще съдят клиента на заведението, който си позволи да повдигне въпроса за спорната търговска практика.

Напомням, че обществото, срещу което тази асоциация открито застава беше, и до днес е толерантно към ресторантьорския сектор, който губеше пари и клиенти в първите месеци на пандемията. За да ги подпомогне, държавата - респективно всички ние - се лиши от многомилионни приходи, които останаха в собствениците на заведения.

Разбирам, че професионалните общности се създават, за да защитават групови интереси. Убедена съм, че бизнесът трябва да работи спокойно и без излишна административна тежест, но не приемам, че това трябва да е за сметка на останалата част от обществото.

Сигурна съм, че в случая повечето членове на асоциацията не споделят позицията на своето ръководство. Неумелото управление на тази, а и на други подобни кризи, нанася непоправими щети върху имиджа на целия български туризъм.

Призовавам асоциацията на ресторантьорите да преосмисли цялостното си поведение по отношение на клиентите си, както и към по-отговорно отношение към образа на българския туристически продукт.

В противен случай, ще ми е много трудно да защитя данъчните придобивки в бюджета за следващата година, тъй като няма да мога да намеря аргументи и подкрепа за това в българското общество.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 196097 | Одобрение: 38527
В Коломбо три пъти връщах порцията в ресторанта защото е лютива. Там по принцип ядат всичко огнено люто. И в менюто, съответно на тамилски и английски, срещу всяко ястие има поставено пламъче, ако е люто. Да де, ама аз не мога да ям люто и специално си поръчах да не бъде люто...Носят ми нова порция - огън...Трета порция - ужасТ...Болест Накрая извиках шефа и му обяснявам ситуацията. Той пита - мога ли да опитам от порцията Ви? Разбира се! Носят му сребърна лъжичка, опитва и ми казва - но порцията Ви НЕ Е люта!!?!... Е, как бе? На мен сълзи ми избиват от люто, а ти ми говориш друго?! Онзи казва - Момент моля! Обръща се към сервитьора и нещо му казва, след малко онзи носи мъничка чинийка  с една супена лъжица от същото ястие - пържени мини скариди с ориз и някакви техни подправки... Опитайте моля, казва шефът. Това е същото ястие, но тукашните хора го ядат лютиво....Опитах и.....ОЛЕЛЕ МАЙКО!!!!...Прескочих през масата и си наврях чешмата в устата!...Жив огън! Не се яде!!! Протекоха ми сълзи, сополи и каквото се сетя....:devil: А мангалите умряха от смях...:devil: После ми обясни човекът, че тяхната национална кухня е изключително люта. Това било естествено средство против малария и някакви други паразитни болести. Аз го питам - Е не може ли на моята порция да не й слагате от лютата подправка? А той се учуди - А какво ще ядете тогава? Само гол ориз ли?....Че тука и бедняците не ядат така...Ухилен
2
0
Пиша на кирилица (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10967 | Одобрение: -503
Е тогава що се чудят, че в заведенията ги лъжат с качеството.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
1
1
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 196097 | Одобрение: 38527
Навсякъде се пуши вече...Всяко чудо за три дни. Мина гюрултията и рак си пушат на спокойствие...:wassat:
1
1
Пиша на кирилица (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10967 | Одобрение: -503
Заведения където някой си позволява да пуши въпреки забраните манджата е безплатна.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
3
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 58127 | Одобрение: 18117
Прав си,Крис.:errm:Иска ми се,да не е тъй.
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 385685 | Одобрение: 65435
Гарфи, не вярвам, че някой може да натисне ресторантьорската мафия с чатала по врата.....Колкото това може да стане с ТИМаджиите например.....Сравняват се със стандарта в Европа, без да си дават сметка, че там имат и съвест и закони и качество....И населението им е с 5 пъти по-големи доходи.....Докато вадят големите брадви и секът на ред и спазват принципа - ден година храни, ще е така.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 58127 | Одобрение: 18117
А,това ми хареса.Не съм фен на правителството,ама някой трябва да постави на място,ресторантьорите.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама