Мирчев: Ако Газпром се оказа "неизбежен", след като служебното правителство отказа 6-те танкера. Унгария в момента плаща повече от България за газ

22.08.2022 / 15:46 10

снимка Булфото

Служебното правителство вместо да ни брани интереса, иска пак да ни подчини на Путин. 

Това коментира във фейсбук депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

Ето пълния текст на поста му:

Газпром бил неизбежен каза днес министърът на енергетиката. След като служебният кабинет отказа 6 от 7-те танкера, които щяха да нормализират част от доставките се оказа, че сме в "неизбежност" и още по-неизбежно трябва да се обърнем към Газпром.

Очевидно българското правителство иска да върне България към руската газова енергийна зависимост - нещо, за което предупредихме нееднократно. Вместо да се защитава националният ни интерес се търси начин как отново България да бъде направена зависима от волята на Путин.

Газпром не е просто доставчик на газ. Това е геополитически инструмент за влияние на Путин. Газпром не е евтин доставчик - справка Унгария, която в момента плаща повече от България за газ. Ние също ще получаваме скъп газ, с неоценимата подкрепа на служебния кабинет. Газпром не е надежден доставчик - газа спира и тръгва тогава, когато Путин реши - справка Франция, Италия и Германия, на които Газпром спря газа, когато Путин им нареди.

Няма никакъв смисъл да се връщат доставките на газ от Русия. България има достатъчно опции да получава газ, стига правителството да има желанието да го вземе. А цената няма да е по-висока от тази на Газпром.

Какво не направи правителството:

- Не резервира слотове от гръцкия терминал, въпреки че капацитетът му бе удвоен и възможност за резервиране имаше (и още има);

- Не постигна договореност с Турция;

- Вместо да форсира гръцката връзка ни показа абсурдни снимки, с които опита да докаже, че е недовършена;

- Не запази слотове за ноември и декември никъде, за да се гарантират нужните количества газ;

- Не подготви план за компенсиране на битовите потребители и бизнеса за високите цени на газа.

По този начин кабинетът не просто не работи за българският национален интерес, а обслужва този на Путин - да продължи България да бъде енергийно зависима от Русия, а с това да се прости и с геополитическата си независимост.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
zaza (преди 7 месеца)
Рейтинг: 5948 | Одобрение: 1548
Уважаеми ПЕТЕЛ!  Вие сте актуална, интересна, интелигентна и уважавана медия! Моля Ви спрете да публикувате изказванията на този празноглавец, като новини!  
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
1
0
cron1 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 45570 | Одобрение: 1580
Не е неизбежен, но ако в по-изгоден за БГ, е за предпочитане!
Марио Кроненберг
9
7
makeo (преди 7 месеца)
Рейтинг: 33603 | Одобрение: 12913
dodo  Кои са българските интереси? 🙂 Посочи ги, моля. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
8
Чичкото (преди 7 месеца)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Топва врправителство започна да се вв на ПОСТОЯННО
Истината преди всичко
4
1
Голям праз (преди 7 месеца)
Рейтинг: 25649 | Одобрение: 3819
А бе, тоя продължава да се изживява като "велик отркривател"!!! И, това ли е "острието на ДБ?!?!?!?!? Тъпо, тъпо, че чак вдлъбнато!!!
2
7
dodo (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11042 | Одобрение: 2002
 Президента излъга българите и в момента защитава руските интереси но не и българските .
6
1
Голям праз (преди 7 месеца)
Рейтинг: 25649 | Одобрение: 3819
А бе, тоя продължава да се изживява като "велик отркривател"!!! И, това ли е "острието на ДБ?!?!?!?!? Тъпо, тъпо, че чак вдлъбнато!!!
14
7
makeo (преди 7 месеца)
Рейтинг: 33603 | Одобрение: 12913
Според тия марионетки ДБ интереса на България винаги е "яко дране на кожата на българския народ". 🙂 Представят интереса на господарите си за национален български. А "аргумента" Унгария в момента плаща повече от България за газ е толкова смешен, та няма накъде повече. На всеки разумен човек му е през оная работа колко плащат Унгария, Германия, Конго, Виетнам и т.н. 🙂 Всеки разумен човек го интересува колко той самият плаща и между цена А, B и С на стока Х - коя е най-изгодна. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
6
2
Сивия (преди 7 месеца)
Рейтинг: 9480 | Одобрение: 1080
А ТИ , ИДИ СИ ЕПИЛИРАЙ ОЩЕ ДВА ПРЪСТА ОТ ЧЕЛОТО ...!!!Ухилен
Яденето,е полезно за храносмилането !
0
5
Ко? Не! (преди 7 месеца)
Рейтинг: 9481 | Одобрение: -789
Шиши, този президент се избра с вашите гласове от вашите гласоподаватели! Ако случайно помниш само 5 минути като шимпанзе си отвори Гугъл и виж резултатите кой кого е подкрепял. Президента към днешна дата не прави нищо по различно отколкото правеше преди президентските изборит, преди 2 години или преди 5 години. От всичко това излиза, че Шиши или е изключително тъп и са го финтирали преди изборите или пък са си дупе и гащи с президента и ни играе тука някакво тъпо театро.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама