Митрофанова: Украйна повече няма да има излаз на Азовско море

30.03.2022 / 16:19 7

Кадър Посолство на Русия 

"Сега ще изкажа своето лично мнение. Смятам, че докато не свърши операцията всички тези преговори няма да бъдат успешни, защото украинската делегация всеки път променя своя подход и не се надявам, че тези преговори ще донесат сериозен резултат. Ние имаме принципни неща, от които не можем да отстъпим - демилитаризацията на Украйна, превръщането ѝ в неутрална държава, особеният статут на Донецката и Луганската народни републики и признаването на Крим като част от Русия. Докато тези въпроси не са решени, няма да има успех".

Това заяви руският посланик Елеонора Митрофанова в предаването "Делници" с водещ Николай Колев на Телевизия Евроком.

Тя допълни, че въпросите за "денацификацията" ще бъдат обсъдени.

"Крим - това е неделима част от Руската Федерация. Тук не може да има компромиси. Що се отнася до Донецката и Луганската републики може да се разгледат два варианта - могат да имат собствен статут. Луганската народна република изрази желание да стане част от Руската федерация", посочи Митрофанова. 

"Целта на военната операция е освобождението на Донецк и Луганск, които са били подложени на унищожение. Днес медиите се отнасят към това много скептично. Прокуратурата ни събира доказателствата и след това ще има нов "Нюрнбергски процес" и всички тези ужасни неща ще бъдат показани на света. Светът ще види с други очи на това, което се е случило", допълни руският посланик.

"Тук няма нищо друго да кажа, защото през цялото това време, по време на унищожаването на Донецката и Луганската републики, те се намират на крайбрежието на Азовско море. Украйна повече няма да има излаз на Азовско море", категорична бе Митрофанова.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
4
KRISTINCHO (преди 10 месеца)
Рейтинг: 15888 | Одобрение: -6282
Голяма хапка лапни, голяма дума не казвай.  
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
4
2
Burton (преди 10 месеца)
Рейтинг: 12584 | Одобрение: 2109
който контролира Крим, контролира Черно Море. Това става с Черно Море. Руснаците за сега не са заявили претенции да лишават Украина от излаз на него. Може да се промени.
2
1
колю (преди 10 месеца)
Рейтинг: 7810 | Одобрение: 1285
за азовско море е ясно, но какво ще стане с черно море.....
може и по-добре
2
7
село варна (преди 10 месеца)
Рейтинг: 10461 | Одобрение: -969
А Н. Колев защо я кани да ръси простотии. Май и той си пада путинист.
2
7
MrBean (преди 10 месеца)
Рейтинг: 108086 | Одобрение: -694
Дядя Пут и е заповядал да дразни народите.Просто по-грозни от хората във Външното им министерство няма,къде останаха красивите им жени и умните чекисти.Няма ги ,защото са по по от Дядя Пут!
5
6
Варна (преди 10 месеца)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
и цялото земно кълбо да превземете пак ще си останете страната с най-много външни клозети на глава от населението Ухилен
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
1
5
MrBean (преди 10 месеца)
Рейтинг: 108086 | Одобрение: -694
Ще видим ,Мутрофано, а ти в кое море ще се къпеш,някое плутониево ли?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама