Митрофанова получи вербална нота от МВнР

28.06.2022 / 19:09 6

Кадър РФ

Посланик Елеонора Митрофанова беше информирана за решението на българската страна за намаляване на числеността на персонала на руските представителства в Република България в граници, ненадвишаващи числеността на българските представителства в Руската федерация. Числеността следва да бъде поддържана в рамките на до 23 дипломатически и 25 административно-технически служители, съобщава dunavmost.com.

Искането на България има две основания: първо, реципрочност, основана на чл. 11 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Персоналът на задграничните представителства следва да се поддържа в разумни и нормални рамки, предвид настоящото състояние на двустранните отношения. Второ, заради осъществяването от руски служители на дейност, определена от компетентните български власти като несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения, чиято цел е развитието на приятелски отношения между държавите. Дейност, окачествявана от съответните институции като заплаха за националната сигурност, като основание обявяването им за нежелани.
 
Във връчената на посланик Митрофанова вербална нота се заявява още очакването на българската страна Русия да закрие временно генералното си консулство в Русе, като България ще закрие временно Консулството си в Екатеринбург.

На посланик Митрофанова бяха връчени имената на 70 сътрудници на представителствата на Руската федерация у нас, които следва да напуснат територията на страната до 24 ч. на 3 юли 2022 г.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
6
MrVain (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1383 | Одобрение: -202
На Путиноидиоти пак им излиза пяна от устата. А пък може и да не е пяна....
1
3
cron1 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 45007 | Одобрение: 1637
Какво работят тия толкова много т.н. "дипломати" в нашата малка страна? Май са шпиони, а?Ухилен
Марио Кроненберг
2
5
Горан (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10305 | Одобрение: -5045
упс проруските микерете наизкачаха
да ама не
11
8
някой (преди 8 месеца)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Тъпи, тъпи, та чак обли са отиващите си клоуни на Кирчо простото.
3
8
Горан (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10305 | Одобрение: -5045
браво, само така, а проруските агенти ако искат могад да отидат с тях в русия, ама се съмнявам те само могат да лаят и да продават род и родина за купейки ама стане ли напечено се скриват като мишки
да ама не
8
8
danx12n (преди 8 месеца)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
НАДУПЕНИТЕ марионетки простокировци ще намалят числеността на персонала на американското представителство в Република България в граници, ненадвишаващи числеността на българското представителство в САЩ?! 🙂 Питам, на същите две основания: първо, реципрочност, основана на чл. 11 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Персоналът на задграничните представителства следва да се поддържа в разумни и нормални рамки, предвид настоящото състояние на двустранните отношения. Второ, заради осъществяването от американските служители на дейност, определена от компетентните юеждународни власти като несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения, чиято цел е развитието на приятелски отношения между държавите. Дейност, окачествявана от съответните институции като заплаха за националната сигурност. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама