Митрополит Гавриил: Коронавирусът е изпитание, няма да затваряме църкви

15.03.2020 / 21:04 3

Коронавирусът е изпитание, трябва да се молим. Това заяви в предаването "120 минути" по bTV ловчанският митрополит Гавриил по повод на кризата, през която светът и България преминават в момента. 

По думите му, случващото се сега е предупреждение от Господ за наши грехове и трябва да се молим за опрощение, да се покаем. 

Той коментира и критиките към Църквата ни за начина, по който ще протичат службите, въпреки предписанията на властите за избягване на струпванията на хора. 

 

Църквата ни никога не е била източник на зарази, категоричен е той. Напротив, тя е помагала много пъти, за да се избегнат. 

Изпратено е писмо от Патриарх Неофит до църковните власти по места с ясни мерки в съответствие с държавните, обяви Гавриил. Но църкви няма да се затварят, категоричен е той. 

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Шопа (преди 7 месеца)
Рейтинг: 6414 | Одобрение: 1429
ВОДЕЙКИ ВОЙНИЦИТЕ СИ НА ЩИК ЗА ПРЕВЗЕМАНЕТО НА ОДРИН ДЯДО МИ ПОМОЛИЛ ГОСПОД ДА ЗАПАЗИ ЖИВОТА МУ. ОБЕЩАЛ ЗЛАТЕН ПОЛЮЛЕЙ В ЦЪРКВАТА. МОЛИЛ СЕ Е НА ПОЛЕТО. НЕ В ЦЪРКВА. ГОСПОД ЧУВА МОЛБИТЕ МУ. ВРЪЩАЙКИ СЕ В РОДИНАТА ТОЙ СПАЗИЛ ОБЕЩАНИЕТО СИ. Е, ПО-КЪСНО "ДРУГАРИТЕ" НЯКЪДЕ СА СКАТАЛИ ПОЛЮЛЕЯ. НО... ГОСПОД ЧУЛ ИСКРЕНАТА МОЛИТВА НА ДЯДО. ТАКА ЧЕ НАШИТЕ СВЕТИ СТАРЦИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЯТ ТОВА. БОГ НИ ВДЪХВА ЖИВОТ ПРИ РАЖДАНЕТО НИ. И НИЕ ПО ТАКЪВ НАЧИН НОСИМ В СЕБЕ СИ ЧАСТИЦА ОТ НЕГО. И ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ДОСТОЙНИ ЗА ТОВА. НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ВИРУСА, КОЙТО Е САТАНИНСКО ТВОРЕНИЕ . И ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕМ ОТ ТОЗИ СВЯТ ПО ВОЛЯТА НА БОГА, А НЕ НА САТАНАТА.
3
0
Dooobre!!! (преди 7 месеца)
Рейтинг: 8077 | Одобрение: 4462
Само едно не разбирам - защо на един вярващ човек му е чак толкова много важно да влезе в църквата, за да се помоли, след като БОГ е навсякъде и бди над нас? Дали пък БОГ няма да ни влезе в положението и да не ни наказва чак толкова строго, ако си запалим свещ и се помолим от домовете си?! Да не забравяме, че БОГ е милостив и всеопрощаващ. Дано и нашите свещеници да са осъзнали, че е по-важно да оцелее паството им, отколкото да не загубят лептите си в храма за 2 седмици.
Да живей България!
4
0
4udovi6teto (преди 7 месеца)
Рейтинг: 35816 | Одобрение: 9386
Бог да е с нас, нека чуе молитвите ни - и да стори добро.
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама