Митрополит Николай осъди европейските ценности

24.06.2015 / 17:38 1

Пловдивският митрополит Николай нападна българските държавници, които разделяли българите и ЕС, заради натрапваните ценности. Той изля гнева си на финала на своята проповед в средновековния манастирски комплекс "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали, където се проведе тържествена архиерейска света литургия по повод рождението на Свети Йоан Предтеча, съобщават БГНЕС и "Дарик".

"Държавниците ни искат българите да заприличаме на африканските племена - всеки да се кланя на своя идол, на своя тотем", заяви пловдивският митрополит.

"Това искат нашите съвременни държавници – да запишат имената си редом до тия държавници, които в миналото допринесоха България да изчезне. И искат българите да се разделят тотално, всеки да се кланя на своя идол, на своя тотем, да заприличаме на африкански племена. Без единство, без дух България няма да има перспектива, докато няма ценностна система и то не такава, каквато иска от нас Европейският съюз, който ни натрапва "европейски" ценности, които според Светата Библия са грехове", каза пловдивският митрополит, цитиран от "Преса". 

"Нуждаем се от ценностна система, която е доказала своето значение за нашия народ в миналото. Много добре знаят това българските държавници, но може би се страхуват от силата на Светото православие, ако то бъде възприето в душата и сърцето на нашия народ в пълнота. Защото това ще означава единство не на основата на някакви директиви и чужди за България интереси, а на основата на благоденствието, щастието и спасението на този народ на основата на Христовата вяра", заключи висшият духовник.

"Държавата бездейства срещу сектите", каза митрополит Николай

Той обвини българските държавници в бездействие по отношение на проникващите в страната секти и лъжеучения. Като пример митрополитът посочи падналия се текст за учението йога в матурите на седмокласниците тази година. „Архипастирите и пастирите на църквата сме призвани да бъдем сеячи на словото, на добродетелта. Но кажете как ще успеем, ако ние сеем добрите семена, а държавата и останалите институции сеят плевелите на злото в душите на децата чрез различни сатанински секти и лъжеучения, каквото беше темата за Йога", коментира митрополит Николай. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!              


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
4
blabla (преди 4 години)
Рейтинг: 12 | Одобрение: 2
Не беше ли той същият, който каза, че трагедията с потъналия ферибот в Охридското езеро, където загинаха сума ти хора, била наказание, заради това, че в България имало концерт на Мадона и едва ли не хората, отишли на концерта й извършили грях. Ся за ценности седнал да ми говори! Всички митрополити сте долни продажници! Лично аз не съм вярваща, но такива митрополити са обида за вярващите!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама