Младен Маринов със смайващо признание в НС: Полицията винаги е била използвана за политически цели

22.07.2021 / 13:40 6

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Кадър БНТ

Бившият министър на МВР Младен Маринов предизвика бурно оживление - викове и смях като заяви от трибуната на Народното събрание, че "Полицията винаги е била използвана за политически цели". Като чу реакциите и разбра какво е казал, продължи: 

"Но, от тези, които са искали да нахлуват в НС."

Първо той се обърна към Арман Бабикян за изказването му да не се стига до бой:

"В предишното НС атакувахте полицаите, че са еничари, сега сте по-благосклонен към полицаите и вече сте насочен към техните ръководители. Вие като добър адвокат не би следвало да издавате присъди от тази трибуна преди комисията да е извършила съответните проверки с констатации. Иначе правим внушения. Ако така тръгне един процес, къде е състезателното начало?!"

"По отношение на полицейското насилие, аз като министър и гражданин, постоянно гледах излъчвания как не мирно протестиращи граждани нападаха полицейски служители. В цял свят, когато се нападат полицейски служители с водни пистолети и запалителни вещества и камъни, полицейските служители имат право да използват физическа сила по определени законови процедури. Включително и сълзотворен газ. Аз не видях полицаи да бият мирно протестиращи." .. последваха бурни викове в Парламента. 
"Знаете ли кой ни връща в тъмните времена - служебното правителство и неговите действия", продължи той. Ние също сме за такава проверка. 

Полицаите са действали съобразно закона в защита на своята неприкосновеност и обществен ред. Винаги са правени проверки и констатации при нарушения. 

Призовавам ви да запазим достойнстовото на българския полицай. 

Аз като бивш полицай ви казвам, че сме минали през много такива ситуции и винаги полицията е била използвана за политически цели."

Отново последваха викове и той се коригира с допълнение: "От тези, които чрез нея искат да влязат в НС... Нека се изслушваме... На кое браво... Нека комисията да извърши своите проверки, нека те да са обективни. Но нека да бъдат извършени проверки как бяха унижавани членове на ГЕРБ в предизборна кампания." - завърши министърът.  
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62300 | Одобрение: -28340
те хората се познават по наградите и отличията, не като теб само бля бля и накрая фъсссс ....
2
0
някой (преди 2 години)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
Признание, направено от индивид, който в момент на "откровение" призна какво е правил, когато е бил министър. Цървул. А тук виждам едни изключителни "експерти политици", които се опитват да ни обясняват за "достойнството" на тиквата и неговите лакеи, като този. Точно този и неговия еднокнижен "гуру" са с толкова "голямо" достойнство, че колкото и да се опитвах да намеря нещо в действията им, с което да изпълня със съдържание тази дума, е не, не намирах. Нищо, блажени да са вярващите, щом намират нещо достойно в тях. 
1
0
toshinkata (преди 2 години)
Рейтинг: 3533 | Одобрение: 1028
И аз гледах как оня падналия на земята биха го, биха го, ритаха го, ама той наглеца продължаваше да протестира, най-демонстративно и нагло се гърчеше насам-натам от болка докато го ритат, вместо да седи мирно. Така че прав е човека, нямаше мирно протестиращи
0
1
:) (преди 2 години)
Рейтинг: 36879 | Одобрение: 8184
Че това каква е тайна, то беше ясно на всички. Само на и герберските плазмодии, носещи прозвища като ЛМ,че Ватчета, пра-маймуни и подобни! 
5
0
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
ужас
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама