Мобилизиран руски войник открадна 443 чифта обувки от поделението

10.07.2024 / 15:06 4

Булфото, архив

За неприятен случай съобщават руските медии.

Бивш мобилизиран военнослужещ  Сергей К. заедно със свои съучастници са откраднали от военно поделение 443 чифта обувки на фирма Бутекс.

Те бързо са продали част от обувките на търговски организации.

Щетите на Министерството на отбраната възлизат на 2,2 милиона рубли - 41 хиляди лева.

В присъдата се посочва, че през ноември 2022 г. Сергей се е съгласил с длъжностно лице, на което е поверено имуществото на Министерството на отбраната под формата на обувки, да открадне имущество и е съдействал на друго лице.

Планирали да продадат обувките.

В документа те се наричат ​​„Друго лице 1“ и „Друго лице 2“. Наказателните им дела са отделени в отделни производства, сключили са досъдебно споразумение за сътрудничество, предаде 72.ru.

Линк към оригинала https://72.ru/text/criminal/2024/07/10/73811966/

Сергей беше обвинен в извършване на престъпление по част пета от член 33 и част четвърта от член 160 от Наказателния кодекс на Руската федерация.

След това третият участник пристигнал с кола в детския оздравителен лагер Тюмен, където временно беше разположено военно поделение и се съхраняваха обувки, а вторият, възползвайки се от позицията си, позволи на транспорта да влезе на територията.

В колата са натоварени и изнесени кашони с 443 чифта обувки. Цената им е 2,2 милиона рубли.

Бившият военнослужещ сключи досъдебно споразумение за сътрудничество, активно сътрудничи на разследването, призна вината си изцяло и доброволно частично обезщети Министерството на отбраната за щетите в размер на малко над един милион рубли.

Като смекчаващи вината обстоятелства съдът взе предвид участие в специална операция, помощ на болна майка, здравословното състояние на обвиняемия, положителни характеристики в работата и у дома, благотворителна дейност, извършване на престъпление за първи път и разкаяние за това, което той беше направил. Отегчаващо отговорността обстоятелство е, че престъплението е извършено по време на мобилизацията.

„В същото време откраднатото от него и други лица имущество е придобито за осигуряване на военнослужещи, повикани на военна служба при мобилизация, което е свързано с подкопаване на бойната готовност на войскова част и извършване на мобилизационни дейности, една от които е осигуряване на облекло за граждани, повикани на военна служба“, се казва в присъдата.

Съдът в Екатеринбург осъди Сергей К. на две години колония с общ режим.

По-рано руското издание съобщава, че военнослужещ от Тюмен беше осъден за избягване на наборната военна служба. Наложена му е глоба от 40 хиляди рубли.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 359410 | Одобрение: 59740
Потвърждавам Ко?не!..... В Афганистан бяха " свалени" доста руски щурмоваци СУ-25 и хеликоптери, но изненадващо се появиха да хвъркат в Сирия и Ирак....Сделка за милиони, че и милиарди.....! Руски войници са заменяли боеприпаси за наркотици....Корупция навсякъде и поголовно сред командния и редови състав....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
cron1 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 91264 | Одобрение: -9091
Тая пропаднала държава се крепи само на страха, но гладът е по-силен и от него...:devil:
Марио Кроненберг
2
1
Ко? Не! (преди 1 седмица)
Рейтинг: 15260 | Одобрение: -1455
Вие майтап ли си правите да ни занимавате с такива кокошкарски истории? Някакъв бил лепнал 443 чифта смотани кубинки. Та руските генерали, че и барабар с Шойгу и т.н. изнесоха оборудване, въоръжение и какво ли още не за десетки милиарди през последните 20 години вие сте се хванали за 443 чифта кубинки? И това не го казвам аз а се говори от години в Русия от самите руснаци. Когато обявиха мобилизацията и разпечатаха един от държавните резерви установиха, че от него липсват 1.5 милиона униформи. Хвръкна и някоя и друга кратуна за това, но униформите не се появиха. Ето такива работи не се правят от някаква пропаднала пияница за жълти стотинки а са системни кражби в огромни размери с участие на най-високо ниво. А за оръжие да не говорим. Може да гледате филма "Цар на войната". Там се вижда нагледно, как и какво се е случвало и вероятно си продължава по същия начин и до ден днешен.
2
0
kjk (преди 1 седмица)
Рейтинг: 61995 | Одобрение: 8045
Да го пратят бос на фронта!!!;)УхиленНинджа

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама