Moreto.net: Общински служител в работно време снима протестиращите във Варна за партийни цели

13.08.2020 / 11:24 34

Източник и снимки: Moreto.net http://live.varna.bg/

Или защо общински служител, на общинска заплата използва работното си място за политически и партийни цели

В последните няколко дни социалната мрежа "Фейсбук" е залята от множество платени публикации, които показват снимки на протестиращи във Варна, придружени с не особено ласкателно описание. Публикации, чиято цел изглежда е да настрои варненци срещу протестиращите.И в това нямаше да има нищо нередно, ако зад тези публикации не стояха анонимни фейсбук страници, а страници на партии, реални лица или политици.

(б.ред. една от тях дори използва незаконно името на фестивала Варненско лято)

Нямаше да има нищо нередно и ако част от снимките в тези публикации не бяха направени от сградата на Община Варна, вероятно от общински служител, на общинска заплата, който обаче използва работното си място за политически и партийни цели.

Заради пандемията в момента свободен достъп на граждани до сградата на Община Варна няма.

Вероятно точно този общински служител, е получил уверения, че ще остане анонимен, но далеч не си дава сметка, че няма как да не е оставил следа.

Истината е, че доста често елементи от 3D реалността запечатани в 2D снимка могат да подскажат точното местоположение на фотографа. Елементарна геометрия.В конкретната ситуация, това означава, че най-високите точки на уличните лампи и светофари, се проектират върху асфалта на бул. “Осми приморски полк” и се виждат на такова място на снимката, че погледнати от същите тези точки, ще покажат точната позиция на фотозаснемане от административната сграда.

Ето какво установи проверка на Moreto.net, която ясно и категорично показва от кой точно прозорец е снимано от Община Варна.

На снимките, направени от административната сграда, ясно се виждат три характерни точки, при които уличното осветление и светофарите се проектират върху асфалта на места, които лесно и точно могат да бъдат определени на място благодарение на уличната маркировка.При първото контролно засичане снимахме от "зелената точка" в посока общината, търсейки резултат между двете осветителни тела на уличната лампа.При втората контрола снимахме от "жълтата точка", търсейки резултат в горния ъгъл на носещата конструкция на светофара. Съвсем логично доведе до същия резултат.И за да няма и капка съмнение, снимахме и от "лилавата точка", търсейки резултат в горния ъгъл на носещата конструкция на другия светофар. Резултатът е отново същия - етаж 10 от ъгловия ред прозорци на сградата на Общината.Има и още нещо смущаващо в снимките, направени през различни дни от сградата на Община Варна. На тях съвсем ясно се вижда, че вече описаните характерни точки се проектират по еднакъв начин върху асфалта на всеки един от фотосите. Това категорично показва, че те са правени целенасочено и винаги от едно и също място. Има и още един смущаващ факт. Всички те са правени извън работно време, а една от тях в почивен ден.
Репортер на Moreto.net направи опит да провери на място кой точно кабинет или евентуално какви общи части се крият зад този прозорец на етаж 10, но не бе допуснат до сградата на община Варна.

На последвало запитване към пресцентъра на местната администрация, дали зад тези прозорци се крият общи части или зад тях стои конкретен кабинет или отдел, не получихме отговор.

Няма съмнение, въпрос на време е да разберем. Към момента обаче едно нещо е ясно със сигурност, и то е, че общински служител(и) злоупотребява(т), използвайки работното си място за партийни цели.

И сега е моментът Община Варна да се самосезира и да направи вътрешна проверка. Задачата да се открие лицето, което има достъп до точно определено място в административната сграда, извън работно време, дори и в почивен ден, не изглежда нерешима.

Каквото можахме направихме. На ход е община Варна. Време е да покаже чии интереси защитава.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 42095 | Одобрение: -5165
Много ми е интересно...!!Показвам правописа на една дума...!! И четири минуса...!! Много неграмотни тука...!! Но с "правилно" мнение...!!
3
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210303 | Одобрение: 17808
Лайномете.....лесно обяснимо е неразбирането на поста ми, като се има предвид умствените ти възможности в контекста на предния ми коментар.....Ако беше си направил труда да четеш внимателно, щеше да проумееш може би, че става въпрос за Форума и с тези 4-5 човека визирам троловете плюещи по редовните коментатори с цел дискредитиране и омаловажаването на писаното от нас....Познат похват на слабите и некадърни лайномети, които само това могат....Това е последното ми обръщение към тебе и един съвет : коментирай си статиите и стига си плюл нагоре, че ти пада на муцуната.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
4
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 42095 | Одобрение: -5165
Значи, "марфа" си е чистак кражба, далавера, само че кестричкия пейзанин въздиша по това отминало време на дребните далаверки и прави забележки за пунктОацията на другите, а за неграмотното си приятелче си трайка. Такива  като вас най-много реват......!!!!!!
3
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210303 | Одобрение: 17808
Не бе, Пешо...бил е рибар, или моряк щом знае жаргонното "марфа".....Марфа е когато например 10 рибари се връщат с 10 тона риба, но казват на собственика, че носят 6 тона, а 4те тона си ги делят помежду си....Не вярвам да е циганин, но със сигурност е много заядлив човечец, може би защото жена му вече не му пуска.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
5
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 42095 | Одобрение: -5165
Май и ти си от гей дружинката, Пердашко 3.
4
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 75878 | Одобрение: 26073
Крис! Ще те съди Хелзинския комитет,че се гъбаркаш с бат Сали. Ром ли е, римлянин ли е или си е прост мангал? Но сал като му видиш зурличката, ти става ясно с какъв дзвер си имаш работа!Не случайно е излязъл така на фотото. С черни очила като артист от Боливуд , ама ние си го знаем . Всяка сутрин бърка по кофите , че понякога е и целият вътре. И да го питаш какво търси ,когато  е  и вечно мърляв и пиян! Не му се връзвай на нищожеството . То ,толкова си може. Освен да махнеш с ръка ,както се прогонва нахална муха.....Ухилен
1
4
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 42095 | Одобрение: -5165
Не бе, понеже Пешо казва...!!А ти да знаеш, че се пише пунктУация...!!
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210303 | Одобрение: 17808
Уйчо....в българския език многоточието е напълно нормално да се ползва, поне поради три причини осочени от правилата за правопис и пунктоация....Но ти откъде да го знаеш....? В руския и в английския многоточието също се използва масово, но ти откъде да знаеш....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
4
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 42095 | Одобрение: -5165
Обърни внимание и на Крис, че освен многоточията и удивителните, съществуват и други препинателни знациУхилен
4
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 75878 | Одобрение: 26073
Крис, приятелю! Сполай ти за добрите думи ,но това не е важното. Важна е истината!Нека да не обръщаме на неграмотните мухи,които бръмчат ! Нека да има демокрация. Нека се чува и воя на блюдолизците,иначе как обикновения читател може да отсъди кой  пише правдата и кой пише за жълти стотинки. Няма пари и аз ги разбирам менторите от ГЕРБ. Отиват си , а с тях ще си отидат и неграмотните  драскачи. Преди време обърнах внимание на "лошия", че освен удивителния знак има и други. Един що годе умен човек не би допуснал подобна забележка,но "нашия " си е проЗ и не мърда нито йота напред. И него го разбирам, и той душа носи. Пък и заработва стинки за туйцък-онуйцък. 8-)
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210303 | Одобрение: 17808
Лошия....даваш ли си сметка, че като се обръщаш към Пешо търсиш конфронтация с един от най-добрите коментатори във Форума, докато ти си един от най-лошите.....? А като говорим за главоболие ти не се безпокой за себе си.....Главоболие имат само онези, които имат мозък.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210303 | Одобрение: 17808
LM, или лайномете както си се кръстил сам, мяташ кистелите по грешния вентилатор и целия си се омазал.....С Пешо не сме единствените които коментираме действителността и сме доста наясно какво заравя котката, без да си мислим, че сме нещо повече от останалите....Точно защото реалността ни е напълно ясна, искаме тази реалност която на такива като тебе им харесва, а на нас НЕ, искаме да се промени.....Ако не си забелязал, настъпило е Време разделно и ние сме взели страна - страната на ограбения и потискан от Мутрите български народ.....А това, че 4-5 човека сте от другата страна на барикадата говори красноречиво, чии интереси защитавате ВИЕ.....и колко ви е акълът в главите запълнени с пълен вакуум между ушите....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 75878 | Одобрение: 26073
Приятелю Крис! Да не обръщаме внимание на конската муха. Нека си бръмчи над екстремента от която е излязла. Да му обръщаш внимание,то е излишна загуба на време. Нима Бог обръща внимание на муха? То е все едно да се бориш със свиня в кална локва. Кой ще получи удоволствие ? 
5
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 210303 | Одобрение: 17808
Природно надареният  LМ естествено не е чувал Дъдлам : "Невежеството винаги е самоуверено....." и аз пък като му гледам интелигентността, мисля, че е почти колкото на буркан с кисели краставички.....И Пешо, знаеш ли LM какво означава......? Lайно Мазно .....! Ама има и по-кратко - D......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 75878 | Одобрение: 26073
Както и друг път съм казвал: "Когато някой прошляк, някой измекяр се появи във форума ,първата му работа е да се опита да издриска нещо по мен.И защо ли? Защото ,това е класика в жанра. Ако искаш да те забележат от фъшкиите в които ката ден живееш ,то трябва задължително да се опиташ да влезеш в спор със слънцето. Колкото и да е глупаво отстрани, то за глупака е важно и единствено средство да бъде забелязан.Естествено е ,че сам той не може да се сети, а така са го посъветвали тези ,които му плащат я с някоя дозичка , я с някоя пърцочиня. Но ,което и да е от двете ,то за съществото всичко е кяр! И тъй като зная  как процедират менторите на подобни нещастничета,то и затова досега не обръщах внимание на мухата ,която се върти под опашката на коня. Разликата между съществото и мен е малка....само няколко вагона книги ,които съм прочел ,обмислил и направил съответните изводи! Та, така с жалките същества от клоаката  и умните! Мисля,че достатъчно внимание обърнах за първи и последен път на съществото и  подобни ! 
3
0
Станчо куфара (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1197 | Одобрение: 132
да се накаже не, да се уволни !!!
3
1
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 73811 | Одобрение: 16626
е какво се изненадвате преди време нали караха всики гербери от обшината и малките кметства на контрапротест в работно време. и не им е за първи път като се наложи герберите се строяват и по автобусите за софия нищо че са в работно време даже им се плащат командировачни и извънредни.
0
4
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13856 | Одобрение: 2856
Като гледам снимките, ами то няма хора за три карета с по един писар!!!!
4
1
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
то е ясно в тая община от шуробаджанаци и любовници че нищо друго не правят освен мизерии на хората. по цял ден се чудят с кой да се опънат и кой да гърбят. МУТРИ ВЪН! 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
4
1
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 75878 | Одобрение: 26073
Бре, мамицата му-както  би казал Й. Радичков! Чак дотам ли се стигна? С моите пари , маскарите да   снимат протеста ?! Не само,че с моите пари от данъците плащат на разни гелмета  от форума ,но и на общинари се плаща ! Баааа,м...мата! Нагли и долни същества! И ако за гелметата ,драскащи по някой и друг ред има оправдания,че са хора от кофите за боклук и са принудени да се огъзят за някоя и друга дребна пара,то не му прави чест на скапания общинар,който си мисли ,че няма да бъде разпознат. И снимката му скоро ще се яви   ,залепена на видно място. Има обявена и награда-100 лева ,друг общенар да го издаде! 
1
6
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 42095 | Одобрение: -5165
Аз снимах, и кво
3
0
морето (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1790 | Одобрение: 270
Лосхиа пак защитава работодателите си.
6
0
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
Портних вън и беж в Русия
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik