Москов: Има хора, чиято дневна доза ракия струва повече от здравната им осигуровка

20.06.2015 / 10:48 3

Ако дневната доза ракия на някой човек струва повече от здравната му осигуровка – 16,80 лева на месец, и той реши да пие, вместо да си плаща за здраве, то той е направил своя избор и не бива да вини системата”. Това заяви в ефира на предаването „Събуди се”министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.


Той бе категоричен, че здравната системата трябва да се финансира, за да можем всички ние – без значение дали сме бедни или богати, да я ползваме, когато имаме нужда.


Министърът коментира редица критики, отправени към него, във връзка със здравната реформа.


Той разясни и изказването си, че линейките, които влизат в гетата, трябва да са придружени от полицейски патрул.


Преди да е влязъл закона в гетата, няма начин там да влязат здравеопазването и образованието”, категоричен бе Москов.


Той подчерта, че основните стъпки, които ще бъдат предприети за промяна на здравната система, са три: разделянето на здравните пакети на основен и допълнителен; изваждане на редица дейности от болничната и доболничната помощ и точен отчет за това къде отиват парите, които пациентите плащат на Националната здравно-осигурителна каса.


Москов определи преговорите между държавата, касата и Българския лекарски съюз като „котка в чувал”, защото не ставало ясно защо дадена услуга струва определена сума и защо периодично се налагат увеличения на цените.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
1
corector (преди 7 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Трябва да има повече от една здравна каса.И всеки да има право на избор къде да му се внасят вноските, както при пенсионните фондове.В момента всички хем си плащаме здравните осигуровки, хем когато ни се наложи здравна помощ пак си плащаме от-до!
13
6
Dooobre!!! (преди 7 години)
Рейтинг: 13256 | Одобрение: 5416
:devil: Само с това изречение ме спечели Москов! Нищо друго да не беше казал, пак щях да се съглася с него! Тук може да добави и парите за цигари. Болест  Да тръгнат онези “защитници“ на малцинствата - бедните, неинтегрираните, бездомните, многодетните... “горките те!!!“ - да тръгнат по гетата и да ми кажат има ли цигане на 5-6 години, което да не пуши!!! Пари нямали за хляб! За училище! За здраве!!!!!!.... а за цигари всичките имат, нали?!?!??!!??!  :pinch:
Да живей България!
8
7
AlSists (преди 7 години)
Рейтинг: 1270 | Одобрение: 590
Е-е-е-е! Този вече прекали! Преди ни "спря" цигарите и кафето, а сега и ракията.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама