Мутафчийски посочи ефикасен метод за борба с Ковид в Гърция: При влизане в магазин ти дават орехче

28.01.2021 / 21:01 6

Булфото

В Гърция борят Ковид с орехчета, разказа ген. Венислав Мутафчийски

Религиозните събирания и концертите се смятат за изключително опасни места за заразяване. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга на Националния оперативен щаб, обяснявайки как се определя строгостта на мерките съобразно Тексаската скала.

"Следващите по опасност са ресторанти и фитнеси. Не разбирам каква разлика правят американците между бюфет и ресторант, но сигурно има такава разлика и то става дума за настаняването вътре. За сметка на това ресторанти с външни помещения имат индекс на опасност 3. Такъв имат и посещаването на къмпинг или игра на голф", добави той, цитиран от Блиц.

"Футболните и баскетболните мачове са в средата и са между 6 и 7. Знаете, че почти не остана футболист, който да не е бил заразен. Това е пряко доказателство. Но, ако те са по средата на индекса, то публиката се намира твърдо в 8-мо ниво", каза началникът на Националния оперативен щаб

"Как се определиха мерките у нас? Никога не сме претендирали за изчерпателност, че всички места, които са тежки, могат да спрат да се посещават. Не може да функционира едно общество, без да има откъде да се купят храна и неща от първа необходимост", добави той.

"На всички, които повтарят колко са опасни магазините, искам да кажа, че те са с индекс 4, а по-малките магазини са с индекс 3. А, когато се намали и броят на посетителите в тези магазини, може да падне още индексът", уточни ген. Мутафчийски.

"Понякога методите може да са примитивни, но ефикасни. Може всеки да получава номерче или орех на влизане в магазина. Когато свършат номерите/орехите, е ясно, че не може да се влиза. Това го видях в Гърция и е ефективен метод", добави той.

"Със сигурност най-човешките доводи, които може да се намерят, е грижата за образованието и здравеопазването. Бяха спрени плановите операции, което не бе само неудобство, а можеше да коства и човешки живот. Сега болниците са пълни с пациенти, които не са с ковид. Това бе абсолютно необходимо да се направи въпреки рисковете", каза ген. Мутафчийски.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
Mercenary (преди 3 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Стуене, нормалните хора ходим в магазини. Не крадем от мазета като теб.
0
0
Пиша на кирилица (преди 3 години)
Рейтинг: 8399 | Одобрение: -216
Става ама някой трябва да мие орехчетата. :-)
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
2
1
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 350046 | Одобрение: 57216
Хитър номер е тоя с орехите, но за България трябва да се промени малко.....Значи влизаш в магазина и даваш орехче.....Да не се минат от магазина.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
Нане (преди 3 години)
Рейтинг: 30249 | Одобрение: 5344
Ти какво правиш в гърция .
4
1
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 350046 | Одобрение: 57216
Пич рошав, да ти обясня разликата която виждат американците, между ресторант и бюфет.....Значи при бюфета минаваш край 50ина блюда и си сипваш каквото искаш, след което сядаш сам на маса и ядеш като за свтовно.....При ресторантите, които са доста по-рядко посещавани в САЩ, отколкото в Европа, защото американците нямат време за глупости имаме : Чакане да дойде пингвина половин час, чакане да започнат да сервират след още половин или един час и после още половин час чакане на пингвина да донесе сметката и така след 3 часа може и да можеш да си тръгнеш.....А чакай бе, то беше в Европа това.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама