НОЩ: Ваксинираните не умират

25.03.2021 / 12:06 7

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Кадър БТВ

14 заразени има в социален дом в Добрич след втората доза, защо - отправи въпрос към здравния министър журналист по време на редовния четвъртъчен брифинг на НОЩ.

"Ваксинираните и преболедувалите винаги могат да са носители на вируса. Ваксинираните могат да пренасят, но не се разболяват тежко и не умират. Всеки, който е ваксиниран и е преболедувал, е добре да носи предпазни средства. 14 човека от заразените са ваксинирани. Само двама са проявили клинична картина. Неваксинираните имат по-сериозна клинична картина. Ваксинираните са предпазени от тежко боледуване. 25 969 са ваксинираните лица. Членове на СИК - 11 070,  2 028 журналисти.

На 12 часа следим каква е тенденцията за мерките, хората да бъдат спокойни, мерките са навременни, ако не бяха, можеше да е по-различно.

Очаквам ако се стигне до съгласие, да имаме допълнителни дози ваксини в началото на април. Всички държави участват в проекти за нова ваксина. Производството е многостъпален процес и на всеки етап може да се използва даден завод в ЕС. Българска ваксина не може да се появи веднага. Това е европейска инициатива. 

Когато се говори за ваксина, трябва да се каже, че има проверка за имуногенност - БАН не са напавили това все още. 

Ще създадем съвет от професионалисти за многото родилки и бременни, които са положителни в момента. Нямаме притеснения, но трябва да се вземат бързи решения. Всичко е въъзможно да решим за детските градини. 

България и преди Ковид беше първа по смъртност заради сърдечносъдови и ракови заболявания. Реализира се проект на национално ниво с оборудване за диагностика на онкологични заболявания. Подобрена е ранната диагностика.  
Много малко хора стигат до навременна помощ, прави се национална програма с референтен център за бърза намеса." - обясни здравният министър. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

1
1
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 108645 | Одобрение: 20020
е как така данеби случаино ваксината да имонизира срещу смърт?
3
2
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 31057 | Одобрение: 3567
Какъв е смисълът да се ваксинираш, след като пак може да се разболееш??? Май само пълним гушите на производителите на ваксини! Кога най-после ще направят едно лекарство?!?
Марио Кроненберг
1
4
Dooobre!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13016 | Одобрение: 5356
Честито, Бай Пешо! Разбра ли сега защо им е толкова важно да има колкото се може повече ваксинирани?!
Да живей България!
4
0
Бай Пешо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 172 | Одобрение: 22
Интересно... Значи ваксинираният МОЖЕ да пренася вируса и да заразява наред и ще правят зелени паспорти за да може онзи с ваксината да обикаля спокойно, а тези без ваксина ще стоят затворени... И понеже вируса бил буквално убийствено жесток и изтребвал хората наред ще позволят на ВИРУСНИ БОМБИ да обикалят света и ДА ЗАРАЗЯВАТ ВСИЧКИ- баси, дори Хитлер не се е сетил за такова изтребление
1
3
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 99530 | Одобрение: 50
Радо ,ако не си бременна се ваксинирай друже.Няма да навреди,ей го на Вовката Путин за втори път се боде.
5
1
Радослав (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6240 | Одобрение: 1655
Ебаси тъкмо се надъхах да се ваксинирам и тез ме отказаха...ама как няма да умра искат да ме направят безсмъртен с тая ваксина. Е аз не искам да съм безсмъртен...бахти тъпанарите тъпи УхиленУхилен
Губим България ,хораааа....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама