На прощаване с България, студент от Варна написа: Тази държава уби баба ми и дядо ми от глад!

22.01.2016 / 12:20 48

Илюстрация: Булфото

Студент от университет във Варна изпрати до редакцията на „Петел“ разтърсващо писмо. С него той иска да обясни защо смята да изостави образованието си и да поеме към чужбина, за да търси щастието си, което според него е невъзможно в днешна България.

Той е един от хилядите млади българи, които вземат това решение.

20- годишният младеж, който предпочете името му да не бъде публикувано, изрично заяви, че не търси слава.

Той просто иска да сподели с цяла България това:

Здравейте, ще започна направо.

На 20 години съм, уча - студен съм (за кратко) във Варна. Като всеки нормален човек спестявам пари, но спестявам за да се махна от тук. Махам се от държавата, която ограбва и разплаква родителите ми, махам се от държавата която убива бабите и дядовците ми от глад, махам се от тази държава, която поробва приятелите ми.

Държава на чужди интереси, на ням народ и на престъпност и измама. Една държава, в която плащаме застраховки на превозни средства, които не караме, плащаме за образование, което не получаваме, плащаме и за образование, което получаваме, но нищо не разбираме от него, плащаме ток сякаш за три семейства отгоре.

Омръзна ми да гледам как родителите ми крият пари, как се лишават от елементарните си нужди, как следят всяка светеща крушка и всяка капка вода, която падне в излишък...

И всичко това за да ми дадат образование, за да бъда студент и да ходя на място, където декани, доктори и подобна измет си пълнят гушите от все още 20-годишни деца, чакащи да променят бъдещето си, придобивайки знания. И какво ще се случи с нас? Ще имаме висше и с дипломата си ще ходим в джоба, докато метем нечий чужд вход или продаваме цигари в близкия супермаркет.

Махам се и въобще не ми пука за референдумите на Слави Трифонов, за измамната кражба на газ, за електронното гласуване на тази скапана държава и за всичко случващо се около нея. Защото не може 30 човека да се борят срещу скапания ни парламент, защото надигнем ли се, те ни изравняват със земята. Защото и сам войнът е войн, но е трудно...

Успех приятели, пазете се мамо и тате, почивайте в мир, скъпи мои баба и дядо. Здравната ни система също ще си плати и те ще страдат, обещавам ви... За вашите лекарства по 150 лева на пенсиите ви от 200 лева.

И тези, които си пълнят гушите от вас, ще страдат за сметките ви за ток по 150 лева на пенсиите ви от 200. Всичко ще се подреди, но няма да го видите, няма да го видят и мама и татко, няма да го видя и аз...

Защото крадците вече са се устроили за няколко поколения напред. Моите уваженияь скъпи хора, които ще прочетете това, бягайте докато можете или се борете докато имате дух, защото вече прекършиха моя, а съм едва на 20.

Един студент, който ще остане скрит под името на масата, един българин, чиито деца ще бъдат не българи, а европейци, родени някъде по света.

Успех приятели, пазете се...

Ще искат да вземат и душите ни, не ги давайте !Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
милен (преди 2 години)
Рейтинг: 27565 | Одобрение: 3695
 Да, тази България убива Човеците, а корумпираните комунистически изчадия живуркат като царе и царици от крадените народни пари и питат, кой може живи да ги одере, нали те властват и съдят и убиват.   
5
0
khm (преди 7 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
В чужбина си чужд, вярно е. А в България какъв си, да не би да си свой? Нашата държава отдавна вече за българите е мащеха, а не майка.
18
1
khm (преди 7 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Много хора заминават, въпреки че тук са устроили живота си доста добре и липсата на пари е последното, от което се оплакват. познавам поне две такива семейства. Едното замина в Канада, а другото в Англия. Хора с добри професии, които и тук бяха нелошо заплатени. И на всички, които тракат минуси и плюят по автора, решил да се махне, ще кажа - не, те не са зле там. Неимоверно по-добре са. Бачкат като гламави, но насреща виждат, че има за какво. И не само във финансов аспект. Просто в един момент простотията и селянията тук ти идват в повече и започваш да се питаш заради единия гол патриотизъм ще обречеш ли децата си да живеят в такова общество. За някои хора има неща, по-важни от парите.
24
5
khm (преди 7 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Грешно си го формулирал. Трите групи са - мутрите, циганите и политиците. Пенсионерите с нищо не са заслужили мизерията, в която живеят.
34
28
Анoнимен (преди 7 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
ПОРЕДНИЯ НЕУСПЕШЕН СТУДЕНТ, ВЪЗМУТЕН ОТ ВСИЧКО, ОСВЕН ОТ НАЙ - ВАЖНОТО - СЕБЕ СИ! ХОРАТА ИДВАТ ДА УЧАТ МЕДИЦИНА и НЯКОЙ ИНЖЕНЕРНИ СПЕЦИАЛНОСТИ, НАШИТЕ СТУДЕНТИ БЯГАТ (записали само колкото да имат висше, но това го разбират към втори-трети курс!). ДА ХОДИ ДА МИЕ ЧИНИИ И ДА СЪБИРА ПЛОДОВЕ. ЩОМ СИ МИСЛИ, ЧЕ ТАМ НЯМА ДА ИМА ПОДЧИНЕНИЕ, А СВОБОДА! КОГАТО ОСЪЗНАЕ, ЧЕ СВОБОДАТА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ, ЩЕ СЪЖАЛЯВА ЗА МНОГО НЕЩА!
51
3
corector (преди 7 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Другото което е важно е "Какво направихме ние като общество за да посочим тези, които ограбиха държавата и докараха до това положение всички?".Не е ли парадоксално, че проявяваме равнодушие(малодушие) и оставяме крадците да живеят и безчинстват сред нас.Ако младите казват, че няма смисъл и, че всичко е загубено, кой да излиза по площадите и да се бори...
40
11
khm (преди 7 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Не е нужно да те чакат по света с отворени обятия, за да успееш да уредиш нормален живот за себе си и децата си. Работливия си е работлив и ще намери начин навсякъде, просто тук ще е неимоверно по-трудно, по-несигурно и по-дълго. Изборът е ясен. А вашето мислене, госпожо Ирина Иванова, е мисленето на човек, който иска да замине, но не може и си търси оправдания за това. 
37
11
motoristka (преди 7 години)
Рейтинг: 77841 | Одобрение: 36411
Само, че, възрастните хора на България не са фалирали, философче! Фалирала е държавата... или по точно - фалираха я, .. а ние носим последствията...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
41
12
khm (преди 7 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Много правилно го е написало момчето. Или който и да го е написал - прав е за всичко освен едно. Виновните няма да си платят. Наистина все повече младежи взимат решението да търсят нормален живот другаде и аз лично не мога да ги обвинявам, а единствено да ги окуражавам и да им пожелая да успеят. Не съм на 20, но и аз виждам това като единственият изход за мен и моето семейство.
53
3
motoristka (преди 7 години)
Рейтинг: 77841 | Одобрение: 36411
До останалия в България: Замисли се, за това, че идеята не е той да си даде спестяванията, а в това, че баба му и дядо му ( и нашите,.. и родителите ни..) са работили достатъчно дълго и усърдно за държавата, която ги обрича на мизерия и глад и ги поставя пред абсурдния избор - лекарства или храна... В коя държава пенсионерите са така унижени и низвергнати??? Коя европейска баба, чака на внукът си, да й плати лекарствата или да й купи храната...???
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
78
4
motoristka (преди 7 години)
Рейтинг: 77841 | Одобрение: 36411
Горчивата истина! Това писмо, трябва да бъде прочетено от трибуната на НС, а всеки политик и министър, да бъде принуден да го научи наизуст и да го казва всека сутрин, преди да седне в топлия кабинет...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
41
31
corector (преди 7 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Айде пак писма.Такова писмо не подхожда за 20 годишен младеж.Всичко написано е вярно, като обобщението е че пенсиите и доходите са ниски, но цените са такива.Ще ми се да виждам повече мотивация и желание за борба у младите хора.Много бързо решават, че нищо няма смисъл и да си грабват шапките и да оставят другите да оправят държавата.Писнало им от това, писнало им от онова....не става така!
76
9
Мегатрейд (преди 7 години)
Рейтинг: 217 | Одобрение: 77
Много тъжно ама е така!
Доставка на вода за Варна и региона

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама