На живо протеста във Варна. Събират се стотици хората скандират: "Оставка и затвор"

12.07.2020 / 18:47 7

Недоволните от управлението на Бойко Борисов варненци започнаха своя протест тази вечер със скандирания "Оставка и затвор", "Всеки ден ще е така до победата", "Оставка".

Допълнително масло в огъня наля подготвяща се от община Варна мътна сделка.

 

 

 

Сдружение с нестопанска цел, регистрирано на 8 юли т.г. е поискало да му бъдат предоставени безвъзмездно 50 дка общински имот във Варненския кв. галата. Това става ясно от текст на писмо, изпратено от кмета на града Иван Портних до председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, съобщи Дневник.

Според съдържанието на документа, с който "Дневник" разполага, заявлението за предоставянето на имота е подадено от сдружението "Еко парк Галата". Като своя цел то е посочило "управление, поддръжка и облагородяване на парк в кв. Галата". Тъй като според сега действащото законодателство и наредбите на местната администрация във Варна, общински имоти се предоставят безвъзмездно само с решение на Общинския съвет, Портних предлага той да разгледа заявлението на "Еко парк Галата" на следващото си заседание.

Справка в сайта на Агенцията по Геодезия, картография и кадастър показва, че става дума за бивш военен имот, прехвърлен на Община Варна през 2013 г. Някогашното поделение на бреговата охрана се намира

високо над морския бряг и граничи с асфалтов път, а от него се открива панорамна гледка към Варна и целия залива пред града. Според отразеното в Кадастъра става дума за урегулиран поземлен имот във вилните зони "Черноморец" и "Прибой". Той е предвиден за застрояване.

Съдържанието на кореспонденция, водена между представляващия сдружението "Еко парк Галата" Димитър Големанов и председателя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов показва, че т.нар. "инвестиционни намерения" към въпросния имот в кв. "Галата" са били заявени с писмо, регистрирано в деловодството на Община Варна още на 3 февруари т.г. Тогава обаче те са били подадени не от сдружението с нестопанска цел, а от търговското дружество "Евроатракция". С писмо от 9 юли т.г. обаче Големанов е поискал от Балабанов да счита за подател на намеренията за инвестиции, регистрираното само няколко дни по-рано сдружение с нестопанска цел "Еко парк Галата".

Според документите, публикувани в Търговския регистър,

"Евроатракция" е основано през 2017 г. с капитал от 10 лв.

Негови собственици са 23 годишният Тюркел Шемсидин и 29 годишната Борислава Тачева. Преди това нито един от двамата не е участвал в други дружества. На 20 февруари м.г. двамата са продали дяловете си на Руси Русев, който го управлява и в момента. Русев е получил компанията също срещу 10 лв.

Предложението за безвъзмездното прехвърляне на 50 дка държавен имот на "Еко парк Галата" предстои да бъде гласувано на едва третата за т.г. сесия на варненския Общински съвет, свикана в понеделник. За приемането му са необходими две трети от гласовете на съветниците.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
владо (преди 3 месеца)
Рейтинг: 13906 | Одобрение: 7001
Хубаво е че има протест. Протеста показва, че не целия народ с заспал и прост.Има едно обаче... Обаче протеста веднага беше яхнат от едни неуважавани от мен лица, чиято единствена цел е да се доберат до кокала. Тези лица искат да са водачите на протеста, но нямат никаква идея как да го водят, накъде да го водят и какво ще правят, ако протеста (дай боже) постигне целите си и правителството падне. Никой от тези лица не каза, че иска да управлява за да премахне корупцията, не обясни как ще я премахне, дори не се закани на сегашните властници, че ще ги разследва, ще ги вкара в затвора, ще конфискува незаконните им имущества и народа ще разбере, че има правосъдие и всеки си понася отговорността. Същият този народ обаче трябва да разбере, че не бива да допуска съмнителни политици да оглавяват протеста.  Същият този народ трябва да разбере, че не му трябват партии и политици хрантутници. Не му трябват крадци и самозабравили се и мислещи се за богоизбрани. Трябват му СЛУГИ- такива каквито според конституцията трябва да са депутатите ни. АКо това не бъде разбрано, ако се допусне отново едни и същи властници да се менкат, после - всичко ще си е по старому, просто крадците ще са други.
1
0
Mercenary (преди 3 месеца)
Рейтинг: 45129 | Одобрение: 10199
Лошия, на аватара ти трябва да пише "ти лош ли си ...", а никнеймът да е друг ...
0
0
Янка Димовски (преди 3 месеца)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 130
[url=https://petel.bg/profile/0813318b151e166d82402db12f695bff.html]Loshia [/url], МНОГО ПОЗДРАВИ от простите,,,,ние нали сме прости като вожда ти....Какво ще правиш след 10 дена ,като премиера-слънце залезе ,даже ще свърши като Кадафито...що ще чиниш ти зимъска,когато сняг запръска?!?!?ПОЛУ-ИДИОТЕ ,БЯГАЙ ДОКАТ Е ВРЕМЕ,ЩОТО СТРАШНО ЩЕ СТАНЕ ЗА ТАКИВА ГЪЗОЛИЗЦИ КАТО ТЕБЕ !!!
0
7
стоян (преди 3 месеца)
Рейтинг: 4728 | Одобрение: -8967
т. нар хора, като гледам ще 8тнесат яки глоби. нарушават закон

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама