Населението на Земята достигна 8 милиарда души

14.08.2022 / 23:05 9

снимка: Anwar saadat , Уикипедия

Населението на Земята достигна 8 милиарда души, съобщи порталът Countrymeters

Днес на планетата има 8 009 034 011 души, от които мъжете са 4,040,999,694 или 50,5%, а жените са 3 968 034 317, или 49,5%., предаде СЕГА

Най-населената страна продължава да е Китай 1,456,049,258 жители, пред Индия - 1,418,972,027. 36% от населението на земята живее в тези две страни. Следващите страни по население са - САЩ, Индонезия, Пакистан, Нигерия, Бразилия, Бангладеш, Русия и Мексико.

В Азия живеят 60 на сто от хората, в Европа - под 10%. Българите днес са 6 845 907 или 0.912% от хората на планетата.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28570 | Одобрение: 3780
 Кой и кога е казал че човекът прави зло със същата инерция с която пчелата прави мед, а друг казва че за добрите хора винаги има място на Света, но алчните са излишни, задавам си въпросът защо алчните са на власт а добрите и скромните им робуваме, след като им работим и днес изкарваме 25 човека по 400 от човек печалба за 10-сетина мързеливи и необразовани търтея, които ни плащат по 60-90 лева надници, тези изчадия тровят цял ден въздухът с мощните си брички, след като се разкарват до фитнеса до плажът и до други глезотийки докато ние се трудим за мангизите, които трябва да харчат, от както преди около две седмици Крис писа тук че сме станали 8 милиарда скакалци на Планетата започнах да се чуствам заедно със вси1чки трудолюбиви хора ефтаназиран приживе, а ситуацията не е такава, защото днес технологиите са напраднали и може и въздухът и видата да се пречистват, само трябва да се отървем от алчните и на Планетата ще има място за още най малко 2 милиарда души.
0
7
Горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12409 | Одобрение: -5071
човека е най голямата гад на земята, рано или късно земята ще си отмъсти на човека за неговата лакомия и равновесието ще се възтанови
да ама не
10
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 292849 | Одобрение: 41244
Монументът в Джорджия е построен от анонимна организация с предводител Робърт Кристиян/фалшиво име/, а не от американци в общия смисъл на думата.....Предполага се, че са евреи, а мнението на американците е два пъти поругаване на плочите......Имам доста книги по въпроси засягащи пренаселеността, но не успях да открия най-важната където пишеше за древен надпис върху плоча от времето на Пирамидите и Стоунхендж, според свещенници от манастира, където са го разследвали......Скоро манастира е нападнат от кралски войници, опожарен, а монасите избити и плочата изчезва. Надписът гласял, че населението на Земята не бива да надхвърля 2 милиарда.....В публикации още в 1974, когато населението е било 6 милиарда, Артър Кларк предвижда бъдещите беди от прекалената раждаемост  и индустриалната революция – сривове на електрическите системи, пожари, наводнения и глад.....Шведският климатолог Кнути : „Земята ще си отмъсти”, написано преди 50 години.....Университетът в Масачузетс : въглеродният диоксид ще доведе до изтребление в следващите 30 години.....Други експерти на базата на данни, че след 30 години населението ще бъде 10-12 милиарда прогнозират, че хората на планетата не бива да са повече от 4 милиарда, за да се възстанови природата, която тотално сме ощетили и сме посегнали на резервите, като в момента живеем на кредит.....Паул Ерлих с книгата си Популационна бомба също отправя гневни критики към управляващите по света, че не са вземали своевременни мерки, особено в развиващите се страни....Кредитът е „отпуснат”до 2028 година, така че си носете новите дрехи  и бъдете оптимисти.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
1
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60561 | Одобрение: -28474
Кой има желания първи да му навра в задника 10те препоръки?
0
12
Горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12409 | Одобрение: -5071
той мармалада си е боклук по природа, мармалад такива като тебе са излишни боклук смотан
да ама не
1
5
Джъст_а_лад (преди 1 годинa)
Рейтинг: 101 | Одобрение: -29
леле...
10
4
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Заври си препоръките в задника. И десетте! Препоръките се занимават с основните теми управление и установяване на световно правителство, контрол на популацията и възпроизводството. 🙂 За какъв се мислиш ти и ония кретени издигнали Монумента и писали препоръките? За Господ ли? Вие ли решавате и посочвате кой е излишния на Земята бе, кръгломислещия? А вземай двете ми топки в устата. Барабар с "монумента" ми! Това е моята препоръка. Бах та в тъпака нагъл, гаче тая планета ти е наследство от дедо ти! Ще казват Сульо и Пульо колко да е популацията по света, понеже им е тясно. 😏 Ами хайде, приключи със себе си, рипни от некой мост - в името на човечеството и природата. И ти, и ония издигнали монумента, в синхрон. Аз съм сред 500-те милиона които ТРЯБВА да останат. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
10
Джъст_а_лад (преди 1 годинa)
Рейтинг: 101 | Одобрение: -29
до макео а защо не дописа следващите 9 препоръки? Мн ясно че от 10 неща едно ако се напише ще излезе грешно разбранио! Не слагай цяла една държава под общ знаменател! Същото е ако кажем че държавата Русия е зла, а не само определени индивиди в нея! 1.Поддържайте човечеството под 500 000 000 във вечен баланс с природата. 2.Размножаваите се мъдро – подобрявайки здравето на тялото и разнообразието сред хората. 3.Обединете човечеството с един нов език. 4.Управлявайте страстта – вярата – традицията – и всички неща с разум. 5.Защитете хората и нациите със справедливи закони и справедливи съдилища. 6.Нека всички нации управляват вътрешно разрешаване на външни спорове в световен съд. 7.Избягвайте дребните закони и безполезните служители. 8.Баланс между личните права и социалните задължения. 9.Награждавайте истината – красотата – любовта – търсене на хармония с безкрайното. 10.Не бъдете рак на Земята – Оставете място за природата – Оставете място за природата. сега звучи малко по миролубиво нали? За съжеление паметника е разрушен от плоскомислищи индивиди като теб, търсещи страх и злоба сред човечеството!
6
5
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
"МИРОЛЮБИВИЯТ ХАРАКТЕР" на американската държава ФАЩ ще се погрижи да понамалеят. 🙂 Те, американците, отдавна работят в тая насока. И Монумент построиха, в Джорджия. Искащ само  500 млн. хора живи по Земята! Още първата "заповед", изписана в гранита, предизвиква смес от учудване и неподправено негодувание - "Поддържайте броя на човечеството под 500 000 000 души"?! 🙂 По времето, когато монументът е представен, на Земята вече има над 4,5 млрд. души, което означава, че ако се следват препоръките на паметника, през 1980 г. осем от девет човека се оказват излишни. Няма как да си зададеш и въпроса какво се случва, ако ти си точно този "излишен" човек над посочения брой. Второто упътване, гравирано в камъните, дава мъглява насока как точно да случи това, като гласи "Управлявайте репродукцията мъдро - подобрявайте пригодността и разнообразието". На мнозина обаче този призив им звучи едва ли не нацистки, а той си е. 😏 Кажи англосакси и стига толкова, една дума е достатъчна. 😌
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама