Научен шок: Откриха източник на "чисто" електричество чрез вода

09.08.2019 / 22:39 3

Калифорнийския учен Томас Милер заедно с група изследователи демонстрира необичаен начин за получаване на електричество с помощта на вода. Статията с подробното описание е публикувана в печатното издание PNAS. 

Учените са създали метални пластини с дебелина 10-20 нанометра, които се покриват с оксиден филм, чиято дебелина е около два нанометра. По тези пластини са пускали един след друг потоци с вода. Когато заредените във водата йони привличали към своето движение електроните на металния слон, възниквал електрически ток. 

Учените са на мнение, че подобно устройство, но вече с площ от 10 квадратни метра, ще може да генерира електроенергия от няколко киловатчаса. Това би било достатъчно да се захрани едно средностатистическо американско домакинство. 

Авторите на изобретението са убедени, че дадената технология може с лекота да намери своето място сред възобновяемите източници на енергия. 

При това особен акцент се поставя върху употребата ѝ в медицината, където мобилността на специалното оборудване е от изключително важно значение. 

В момента учените са започнали експеримент с наситени с йони течности, вместо вода. Изследователите са убедени, че новият метод за добив на електроенергия се отличава със своята простота и ще бъде много евтин за редовия потребител. В системата ще се използват най-разпространените метали, включително ванадий, никел, желязо. 

Превод и редакция: Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
ДИВАКА (преди 1 месец)
Рейтинг: 23593 | Одобрение: 3788
САМОУБИХА СЕ ..С ПО ЕДИН ПЪЛНИТЕЛ ОТ 18 ПАТРОНА..ИРОНИЗИРАМ..НЕ МОЖЕШ ДА ВЛАДЕЕШ СВЕТА,ДА ВЛАДЕЕШ И ГОРИВОТО ПО СВЕТА,А ДА ПОЗВОЛИШ НА НЯКАКЪВ ГОЛЬО ДА ТИ СЪСИПВА ПЛАНОВЕТЕ..ТЕ КЕНЕДИ САМОУБИХА,ТА НЯКАКЪВ БЪЛГАРИН..ПОЛИТИКАТА И ИКОНОМИКАТА СА КАТО БЛИЗНАЦИ..ОТ ЕДНА МАЙКА..БАЩАТА НЕ Е ИНТЕРЕСЕН..НО ТОВА СА НАЙ-МРЪСНИТЕ СЕКТОРИ..ТОЛКОВА МРЪСОТИЯ ИМА И В ПОЛИТИКАТА И В ИКОНОМИКАТА,ЧЕ НЕ СЕ ПОБИРА В АКЪЛА..А ДА СЕ ТВЪРДИ,ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ СА ЧИСТИ И СВЕТЛИ..ТОВА Е ЛУДОСТ..НЯМА ТАКЪВ..ДОРИ ГЕН. ДЕ ГОЛ ,ИМА ПЕТНА ПО НЕГО СИ..Изплезване:devil:Ухилен ИЗВИНЯВАМ СЕ ,ТРЕТИЯ Е ВИНАГИ ИЗЛИШЕН..ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ МЕРИТЕ...
9
9
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 143420 | Одобрение: 42260
Лудогорка.......Знам за трима, не един, но сигурно са повече, само дето са се поучили от печалния край на първите двама........Първият изчезна заедно с един американец при експеримента в Ню Йорк.....Вторият дори не се разбра как.....Третия работи за БМВ от където обявиха, че са готови с такъв двигател, но всичко се замете под килимчето.....Принципът е разделяне на водата на водород, който гори и кислород поддържащ горенето.....В единия от случаите българинът използва дървесна гъба, а в първия - неизвестна субстанция наливана във водата.....Във всички случаи обаче, тази революционна новост ще бръкне сериозно в джоба на световния октопод, контролиращ нефта.....Затова се родиха хибридните, а после и електрическите автомобили....Октопода контролира енергията, но не и водата......Прочети другата статия - защо в САЩ не се ползва газ и си задай въпроса, защо цената се държи висока......?!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
1
Лудогорка (преди 1 месец)
Рейтинг: 1343 | Одобрение: 488
БЪЛГАРИН ОТКРИ, ЧЕ ВОДАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ГОРИВО... НО НЯКАК ИЗЧЕЗНА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама