Николай Николов: Не сме нападали пункта за ваксинация, а мирно питахме дали имат разрешителни

21.09.2021 / 10:53 12

Кадър Владислав Стефанов

Хората от Варна, които предизвикаха затварянето на ваксинационния пункт на входа на Морската, твърдят, че не са го нападали.

"Ние не сме нападнали ваксинациопнния пункт. Отидохме на място и попитахме съвсем мирно дали разполагат с необходимите разрешителни за тези ваксини, помолихме да ни ги предоставят, а те не ни ги предоставиха. Никой една лоша дума не е казал срещу медицинските служители. Не е имало агресия.", заяви адвокат Николай Николов, във връзка твърденията на Министерството на здравеопазването, че мобилният ваксинационният пункт във Варна е бил нападнат, предаде Морето.

Moreto.net припомня, група граждани от „Комитет за спасение“ изискаха от ваксиниращия екип на мобилния ваксинационен пункт на входа на морската градина във Варна разрешително за използване на лекарствения препарат, който прилагат. На място пристигна полиция, а след това ваксинационният пункт бе затворен.

След случая от Министерството на здравеопазването изпратиха официално становище, в което се казва, че група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация, а медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

"Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи. Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19.", гласи още част от позицията на здравното министерство.

Пред медиите Дочка Михайлова, директорът на РЗИ-Варна, бе красноречива по случая: "Осъждам тяхното поведение защото те са възпрепятствали хората, които желаят да бъдат имунизирани да могат да го направят".


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Burton (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8970 | Одобрение: 1410
и защо би пожелал на някого тежко заболяване, ве, тюфлек?
2
4
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 22642 | Одобрение: 2227
Тази антиваксарската агитка да се осъди по бърза процедура  на 100 дни общественополезен труд в ковид отделение като санитари. Така се прави  за хулиганско поведение на обществено място. Присъдите се издават веднага до 24 часа, има си дежурен съдия и прокурор.
Нека има справедливост !
3
3
vankicha (преди 2 месеца)
Рейтинг: 176 | Одобрение: -14
Този сигурно е гордостта на гилдията.Пожелавам му скоро да търси разрешително в ковид отделение
7
3
Нено (преди 2 месеца)
Рейтинг: 10664 | Одобрение: 2929
Този много се перчеше във видеото от инцидента - едва ли не екипът за ваксиниране в момента е извършвал престъпление ("сериозно престъпление" - негови думи). Откъде накъде ще иска да му представят разрешително, с какво право, какъв е той, че да се прави на "велик" (какво ли не измислят някои, само за да влязат в новините)?? А полицията е действала абсолютно неадекватно ( полицаите вече не смеят да предприемат нищо, за да не ги обвинят в полицейско насилие). И сега този юнак, като видя обществените настроения, започна да го усуква (няма какво да се чудим - човекът е адвокат, свикнал е да се изплъзва)!!
5
1
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 70467 | Одобрение: 9107
И това е адвокат!?
5
8
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 35927 | Одобрение: -20078
Антиваксарите в затвора!!!
7
4
село варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1725 | Одобрение: 210
Я ги тикнете в панделата да им се изясни ситуацията. В САЩ хич нямаше да им се церемонят.
Кмете, не се ли срамуваш гледайки как Варна е заприличала на село с боклуците, разбити улици, неправилно паркирани коли. Защо няма КОНТРОЛ !!!
4
10
уйчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 45817 | Одобрение: -6513
За всичко си има места, ваксинационен пункт на входа на Морската градина, ми турете и витрини с червени фенери! По този начин няма да ваксинирате повече хора, а ше ги отблъснете.
6
2
SSR (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1231 | Одобрение: 311
Започвам да повръщам само като му видя вдигнатата якичка. Много селско, а катодобавим и поведението...
8
0
Burton (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8970 | Одобрение: 1410
този случай нагледно показва трагичната ситуация в която се намираме. От една страна действията на тези олигофрени, които решили да търсят "разрешителното". От друга страна истеричното отразяване и силно преувеличение на случилото се от страна на медии и институции. В общи линии - жалка картинка.
5
7
... (преди 2 месеца)
Рейтинг: 17152 | Одобрение: 5462
А по БНТ и другите слугинажни медии съобщиха, че едва ли не с калашници са ги нападнали.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама