Никой не иска да се бори с корупцията и да изслушва гражданите на Варна, провали се създаването на комисия за целта

05.12.2019 / 12:43 7

автор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Ситуация, която може да се определи единствено като срамна, се получи на второто заседание на Общински съвет-Варна. Комисията, която трябва да разглежда сигналите и исканията на гражданите и да се бори с корупцията, не беше учредена поради липса на желаещи съветници.

Органът е нов за местния парламент във Варна и наследява предишната антикорупционна комисия, която така и не проведе нито едно заседание през миналия мандат. За участие в него сега беше подадено само едно заявление, от Юлияна Боева (ГЕРБ). Председателят на съвета Тодор Балабанов се видя принуден да отложи създаването на комисията. „Ако се налага и аз ще се включа в работата ѝ“, заяви той и призова колегите си за повече активност.

На днешната сесия бяха структурирани постоянните и временни комисии, които ще работят към местния парламент.

Бяха одобрени и кандидатурите на четирима заместник-председатели на Общински съвет – Варна: от „Воля и Свобода“ – Генадий Атанасов, от ГЕРБ – Лидия Маринова, от СДС – Янко Станев и от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ – Христо Атанасов. Кандидатите на „Демократична България“ Николай Капитанов и на „Възраждане“ Цончо Ганев не събраха необходимите гласове.

Проблеми в електронната система за гласуване затрудни сериозно работата на Общински съвет – Варна на второто заседание от новия му мандат. След като се оказа че вотът, подаден от таблетите на съветниците, не отговаря на реалното гласуване, работата се наложи да бъде прекъсната.

На заседанието бяха обсъждани и различни варианти за поправки в правилника за работата на съвета, които също беше приет. Предложените корекции ще бъдат обсъждани от отделна комисия и вероятно ще бъдат подложени за гласуване на следваща сесия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
стоян (преди 2 месеца)
Рейтинг: 213 | Одобрение: -5442
Хехе, Кирил Йорданов не е в 6-та глуха! Има си човека сериозен бизнес
3
1
владо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 11106 | Одобрение: 6276
ЗАКРИВАЙ
3
1
хехе (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2590 | Одобрение: 1420
С всеки следващ мандат неокомунетата от ГЕРБ все повече и повече съсипват местната власт. Ама накрая ще си изпросят протест като онзи, дето изрита Киро по гъза и го прати в шеста глуха... А колко има опозиция - е, то си личи!!! Всичките са едни "активни борци" срещу корупцията. Свине! (опа, сори ДПС, не се обиждайте, вие сте овце). Всичките до един са там за да забършат по нещо от тоя ошушкан град... Жалко за Варна. Красива е, ама е пълна с крадци и подли мижитурки...
2
2
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 69708 | Одобрение: 35483
Нексук в съвета 80 % не са варненци. Затова градът е на тоя хал. Истинските варненци бягат в чужбина понеже тука всичко умира 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
3
1
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 69708 | Одобрение: 35483
Общинският съвет във Варна не е просто безсмислен в тая му форма, той е вреден орган за колективно крадене и безотговорност
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама