Новият министър на отбраната: България трябва да окаже помощ на Украйна, за да освободи окупираните си територии

06.06.2023 / 20:30 17

Снимка Булфото, архив

Новият министър на отбраната коментира отношенията на България и Украйна: 

България трябва да окаже помощ на Украйна, за да може да продължи контраофанзивата си и да освободи окупираните си територии. Това заяви новият министър на отбраната Тодор Тагарев на официалната церемония, на която встъпи в длъжност, предава БТА.

Министърът посочи, че това ще бъде направено в рамките на съюзните решения и стриктно изпълнение на решенията на Народното събрание.

"Няма как, докато до нашите граници е толкова мощна държава като Русия и тя напада суверенна страна, това да води до някаква сигурност. Сигурност ще има, когато и последният окупатор напусне Украйна. Трябва да окажем помощ на Украйна да продължи своята контраофанзива", коментира Тагарев.

По думите му трябва да бъдат продължени усилията в укрепването на отбранителните способности на страната. Тагарев заяви, че няма никакви негативни намерения в правителството по отношение на хората в отбраната.

Тагарев ще обърне внимание и на въпроса за гражданско-военните отношения. Според него е особено видимо, че има сериозни предизвикателства в гарантирането на демократичните гражданско-военни отношения.

Бившият служебен министър на отбраната Димитър Стоянов заяви, че никога не е служил на друга държава, никога не е служил на приятелски кръгове и над 30 години с чест и гордост е носил униформа.

"Никога не съм служил на друга държава и винаги съм носил униформата с чест и гордост. Не съм служил на приятелски кръгове, но съм служил за приятелски кръгове, защото всичките ми приятели са в армията", каза Стоянов.

Тодор Тагарев посочи, че в следващите дни ще представи екипа си и приоритетите на министерството.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Серж (преди 10 месеца)
Рейтинг: 161722 | Одобрение: 31822
Не бяха доброволци!... Бяха щатни военослужащи...По силата на сключения с МО договор, нямат право да отказват участие в мисии!...И не са отишли в Ирак ей така...По собствено хрумване, заради емоцията...Така замина за Украйна, т. нар. Глиги...Да се изживява на Рамбо.... Тези войничета бяха изпратени с решение на НС и Президента Първанов!!!...Недей да извърташ истината и да петниш паметта им!...А за повиквателните...Ще поживеем и пак ще си говорим! Ако го има все още този форум, тогава!...
0
4
Ко? Не! (преди 10 месеца)
Рейтинг: 13778 | Одобрение: -1467
Серж, участниците в контингента в Ирак всички до един са доброволци! ДО ЕДИН! Никой не е получавал призовки и не е изпращан никъде. Не вменявай фалшиви внушения. Да не говорим, че български военнослужещи могат да отидат някъде на мисия (дори и да са доброволци) само и единствено с подпис от върховния главнокомандващ на БА и това е Румен Радев.
2
0
Серж (преди 10 месеца)
Рейтинг: 161722 | Одобрение: 31822
То и в Ирак нямаше да пращаме...Но теб те нямаше, когато сваляхме ковчезите от самолета, нали! Валеше, като из ведро, майките пищяха и припадаха, а някакъв "представител" на министерството четеше гръмка реч, как момчетата ни са загинали, изпълнявайки своя "патриотичен" дълг... На 4000 км от Родината...:wassat: Но когато ти или твоят син получите призовките, ще оревеш орталъка...:wassat: Тогава ако съм жив ще ти припомня, какви ги ядеш сега....Евроатлантико невероятен...:wassat:
0
4
Ко? Не! (преди 10 месеца)
Рейтинг: 13778 | Одобрение: -1467
Повечето от коментиращите тази новина са си измислили или самовнушили някакви глупости и сами се плашат и газират. Нито едно от тези неща не ги е изрекъл или пък вероятно някога ще ги каже самия министър Тагарев. Колко трябва да си наивен (дане кажа друга дума) за да повярваш как ще пратим жива сила ва Украйна? Първо това е практически невъзможно и второ това не става с решение на министъра. Малко мислете преди да дрънкате глупости наляво и надясно.
3
1
Ванката (преди 10 месеца)
Рейтинг: 47839 | Одобрение: 9564
Докато седим и не ги бесим няма как да се случва да ни чуят!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
2
1
Радостин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 128679 | Одобрение: 4734
Тагарев, лично отивай и оказвай помощ на когото си щеш. Ние ще си седим тука по къщята.
Всеки да си получи заслуженото !
6
3
zaza (преди 10 месеца)
Рейтинг: 11801 | Одобрение: 2991
Пропадането започна по поръчка- тоз подкрепя бандеро-фашисти, другия зелената енергия, третия  истамбулската конвенция, следващия ще разграби златния фонд + ще вдигнат възрастта за пенсия, ще вземат още заеми за "демокрация и развитие"......!!!! ЗА наша сметка и на наш гръб- честито на гласувалите, пък и на негласувалите!!!
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
7
2
Off Road (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24990 | Одобрение: 6285
Тагарев, концентрирай се върху собствената ни окаяна, всъщност, подобие на армия и престани да лижеш подметки от кравешка кожа.
6
3
Нане (преди 10 месеца)
Рейтинг: 29707 | Одобрение: 5202
Първо започва с обещанията към посолството
10
4
kris (преди 10 месеца)
Рейтинг: 340176 | Одобрение: 54626
Евроатлантически боклук.....Няма да се грижим за себе си, а ще помагаме на фашагите.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
8
4
Марио (преди 10 месеца)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
От къдя на кадя, ва !? Бахти и боклуците!:errm:
7
2
SANDOKAN1963 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 8150 | Одобрение: 1110
Г-н.   Министър....попътен   вятър......а    това    за   Украина  .....ХМ..........прочетете    историята   на   ЛЕО   ТРОЦКИ...мн   .  е   поучителна
mobilis in mobili
7
5
kjk (преди 10 месеца)
Рейтинг: 37082 | Одобрение: 4242
Почна се първо С 300,после и жива сила!!!Ако се разминем само с теляшкия батальон ще е чудо!
8
5
Серж (преди 10 месеца)
Рейтинг: 161722 | Одобрение: 31822
Мамицата ти некадърник продажен!!! ТОЧНО ТИ ще изпратиш децата и внуците ни на фронта в Украйна!!! Малко ти е да те разстрелят!Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама