Няма злоупотреба с лични данни след пробива в системата на НАП

10.10.2019 / 17:59 2

Няма случаи на злоупотреба с лични данни и прехвърляне на собственост, след пробива в електронната система на НАП. Това съобщиха пред временната парламентарна комисия по темата от Нотариалната камара и Висшия адвокатски съвет, пише Novini.bg.


Повече от три месеца след случая няма основания за притеснение, увери Луиза Стоева, заместник-председател на камарата.

„В Нотариалната камара съществува една система, в която при удостоверяване на подписите върху пълномощни за разпореждане с недвижим имот, директно се качва там документа, което възпрепятства възможността да бъдат ползвани фалшиви пълномощни, като бъдат ползвани чужди лични данни, за да може да бъде прехвърлен даден недвижим имот“, категорична е тя. Людмил Рангелов, заместник-председател на Висшия адвокатски съвет, също потвърди липсата на сигнали за злоупотреби с лични данни.

„Само медийно са известни два случая на образуване на дела срещу Националната агенция по приходите за отговорността на държавата по закона. По-скоро са някакъв медиен ажиотаж, отколкото да са реално обосновани с причинени на тези граждани щети“, смята Рангелов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
39
19
Наблюдател (преди 1 месец)
Рейтинг: 12726 | Одобрение: -569
- " .. тъкмо ще сменя и гражданството и ще бъда пловдивчан8н .  " - COLLECTIONER    ----- Разгеле,Усмивка Ти никога не си бил българин!!!:'( Старата максима гласи, че " Плъховете първи напускат потъващия кораб! "се отнася с пълна сила за теб и други отрепки от нашата народност.Гняв От такива като теб дето забъркаха помията у нас нужда нямаме, ни във Варна - ни в България!!!! ;) Ти отдавна да си запрашил към Хамериката или другаде по света, но ти " миришат чорапите " и не те искат!Усмивка 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама