Областният управител Стоян Пасев: 11 обекта по Северното Черноморие са обявени за опасни

18.02.2019 / 13:15 6

След проверка на експерти от Морска администрация-Варна 11 обекта по Северното Черноморие са обявени за опасни и са забранени за ползване. Това са пристани, мостици, буни и вълноломи. Причината е лошото им състояние. Ограничението е най-вече за плавателни съдове, на които се забранява акостирането, пише novini.bg.

Варненските буни са построени през 80-те години на миналия век и оттогава не са ремонтирани. При проверка експерти са установили, че по съоръженията има изкъртена или липсваща бетонна настилка и стърчаща арматура, а на места има повреди по основата на конструкцията.

,,Тази проверка е регулярна, тя се извършва всяка година по минимум един път, на база, на която аз издавам заповед за определени обекти, които са атрактивни за приставане, но всъщност представляват опасност за всякакви плавателни съдове'', обясни пред БНТ капитан Валентин Енчев, директор на Морската администрация.

От Областната управа заявиха, че буните са в окаяно състояние, но пари за ремонт няма. Търси се вариант съоръженията да се отдават на концесия за период не по-малък от 30 години.

,,Има желание от страна на частните инвеститори да вземат под наем буните, пък вече за какво предназначение - всеки си преценява. Дали за пирсчета за лодки, дали заведения или атракциони, няма значение. Въпросът е да си намерят стопанина и най-накрая да отремонтираме буните'', коментира по темата областният управител на Варненска област Стоян Пасев и допълни, че докато се намери решение, трябва да се ограничи достъпът на хора.

Буните са притегателно място за варненци и гостите на града през цялата година. Кой ще контролира дали забраната за достъп до морските съоръжения се спазва все още не се знае.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
Сашо (преди 4 години)
Рейтинг: 1595 | Одобрение: 985
Май трагедията ни е пълна, дето пише Наблюдател - от трън та на глог! Да се чудиш кое зло ще е по-голямо!
9
0
Наблюдател (преди 4 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
Стоян Пасев - ,,Има желание от страна на частните инвеститори да вземат под наем буните, пък вече за какво предназначение - всеки си преценява. Дали за пирсчета за лодки, дали заведения или атракциони, няма значение. ... " Е те това са думите на бъдещия Ви Кмет на Варна, предложен от ГЕРБ + подкрепящите ги борческите групировки. Нищо не се оставя на случайността при избори господа варналии. Портних ще замине, ....... Пасев ще го смени. Две личности, но с един и същ манталитет и господар. Господ да ни е на помощ !!!!!!!
9
3
Варна (преди 4 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
ох и тоя кат го видя и си викам ебаси държавата, щом тоз е областен
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
10
1
Снайпер (преди 4 години)
Рейтинг: 13131 | Одобрение: 2441
А магистралата портних от никъде до никъде не е ли опасна
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
17
0
nimfa1925 (преди 4 години)
Рейтинг: 16160 | Одобрение: 3330
Амииии 13 са, що не броиш Общината и Областната администрация?
4444444

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама