Областният управител на Варна опита да насади етническа омраза с невярна информация за завърнали се от Италия 450 роми

16.03.2020 / 09:42 3

Кметът на Аврен Емануил Манолов отрече информацията на Областния управител на Варна Стоян Пасев, че 450 души от малцинствата от Италия са се завърнали в село Дъбравино, научи Moreto.net.

На интернет страницата на Община Аврен е публикувано цялото обръщение:

"Скъпи съграждани,

По повод публикациите в интернет пространството за 450 работници, завърнали се от Италия във варненско село Дъбравино, Ви уверявам, че е допусната грешка и тази информация не е вярна.

Ръководството на Общината стриктно следи и изпълнява решенията на Националния оперативен щаб на Република България с цел запазване и съхраняване живота и здравето на своите жители.

В тази кризисна ситуация в страната, Ви призовавам за отговорно поведение!"- обявява Манолов.

Пред БНР вчера Областния управител на Варна Стоян Пасев излезе с изявление, което има елементи на насаждане на етническа омраза. Оказа се и невярно:

"Само в с. Дъбравино има над 450 души, завърнали се от Италия. Подали сме сигнал и до Полицията, и до РЗИ. Дали има болни? Те нямат навика да ходят по лекари. Дано са си попълнили декларациите и не са излъгали на границата от къде влизат", подчерта Пасев.

Обласният управител допълни, че болниците във Варна са с достатъчен капацитет за да приемат болни с коронавирус ако се наложи.

"Здравните заведения във Варна имат достатъчен капацитет, за да приемат болни с коронавирус, ако се наложи". Това заяви след работно заседание с директорите на болници областният управител Стоян Пасев.

Той обясни, че болничните легла са 152.

Оказа се всъщност, че варненецът с коронавирус не е от малцинствата, а има разностранни интереси и е познат в клубния живот на Варна. 

Оказва се ,че той е бил на сватба в Барселона,където сега има карантинирани гости на тържеството ,пътувал е до Бергамо,а след това е пристигнал със самолет до София. Вчера се е прибрал във Варна с влака София-Варна през деня, пазарувал е и вечерта се е почувствал зле,след което сам е отишъл до болницата.

Хора,които го познават, разказват на свои близки в социалната мрежа тази история и са ужасени от безотговорността му.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
batkojoro (преди 3 седмици)
Рейтинг: 4800 | Одобрение: 2175
И сега като е станало грешка,вместо да ги мразим трябва ли да ги обичаме?
2
1
Варна (преди 3 седмици)
Рейтинг: 71710 | Одобрение: 35635
областният би трябвало да носи някаква отговорност 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
1
1
Пешо от Виница (преди 3 седмици)
Рейтинг: 44833 | Одобрение: 17968
Показателен пример ,когато за да станат интересни ,държавните институции създават  лъжовни новини!!!! Областния управител-лош пример!Стана като в оня виц за компютри-компотите.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама