Община Варна: Трябва да се съобразим и с интереса на хората, които живеят и работят в Морската градина

11.07.2019 / 15:59 10

Снимка Булфото

За да не платят такса за синя зона, някои шофьори паркират върху тротоари, неразчертани места или жълта маркировка. Предпочитат да спестят 2 лева такса за паркиране, но да платят 50 лева глоба, което е нонсенс, коментира в интервю за Дарик Варна зам-кметът по сигурността Тодор Иванов. На ден се санкционират между 10 и 30 недобросъвестни водачи, посочи той. Иванов призна, че живущите в центъра на града имат проблеми с паркирането на автомобилите си след края на работното време на синята зона и в почивните дни. 

Мерките на общинската администрация през последните години за ограничаване на автомобилите в Морската градина дават резултат, смята Тодор Иванов. Като пример той посочи, че през 2015 г. санкционираните водачи са били над 12 000, а от началото на тази година са само 87. 

Генералният план за организация на движението във Варна ще бъде актуализиран, след като Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) прие предложението на общинската Комисия по безопасност. На два от входовете на Морската градина ще бъдат поставени знаци , които забраняват достъпа на МПС в парка.

По-сложен е въпросът обаче с частните паркинги на територията на Морската градина. Собствениците им могат да обжалват всяка забрана за ползването им, издадена от общината.

„Въпросът не е лесен за разрешаване, защото трябва да се съобразим с обществения интерес и този на гражданите, които работят и живеят там. Стремим се към максимално ограничаване на автомобилите, като изключения ще има за специализирани коли, на почистващи фирми и на обслужващите Зоологическата градина, Логопедичната градина и други обществени институции”.

При събарянето на опасни постройки в циганското гето „Максуда” заради изграждането на ново кръгово кръстовище за връзка между улица „Девня” и бул. „Васил Левски” полицаите и общинските служители се чудят как да предпазят децата от багерите, призна Тодор Иванов. 

„Трудно озаптяваме малките ромчета, които влизат между багерите, за да събират железни отпадъци. Това става в присъствието на родителите им, които са дезинтересирани”. 

В тази част на булевард „Левски” няма пасарелки и такива не са предвидени по проект. Поради тази причина често се пресича на нерегламентирани места, което създава сериозна опасност и за пешеходците, и за шофьорите, каза още Тодор Иванов. Все още няма окончателно решение за максималната скорост по новата отсечка. 

Напоследък се забелязва рязко увеличаване на броя на глутниците от бездомни кучета във Варна. Според Тодор Иванов животните са от други общини, защото са некастрирани.

„Не можем да оставим гражданите без защита и реагираме на всички сигнали за агресивни кучета”. 

Общинският приют в село Каменар ще продължи да функционира, след като бъдат изпълнени издадените предписания за открити нередности след проверка на Областната дирекция по безопасност по храните, допълни още зам.-кметът. В момента кучетата са изведени оттам и са преместени в Девня, като за тях се грижи фондацията „Лъки Хънт”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
9
стоян (преди 3 месеца)
Рейтинг: -594 | Одобрение: -4439
khm - мене центъра не ме интересува! И морската малко ме касае - там съм дал под наем и ходя само да си взема парите! Въпроса е принципен - който иска да ходи пеш! Аз ходя с кола или моторетка! Снайпер - къде съм на хранилка не е важно! Важното колко голяма е хранилката - аз моята съм си я намерил и съм доволен
11
2
khm (преди 3 месеца)
Рейтинг: 42902 | Одобрение: 16177
Никой не им забранява достъп до имотите. Но до тях могат да стигнат и пеш, не е задължително да е с кола.
17
4
Снайпер (преди 3 месеца)
Рейтинг: 5577 | Одобрение: 3137
Стояне не са прави на интересен. Всички те разбрахме че си гербер на хранилка. В центъра където правят пешеходни зони как забраниха достъпа на живущите без никой да ги пита. Аре чупка
3
29
стоян (преди 3 месеца)
Рейтинг: -594 | Одобрение: -4439
Защо продължавате да дъвчете, нещо което е ясно! Не може да забриниш на никого достъп до собствения му имот - независими, дали живее там или просто си го има!
13
6
Варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 66103 | Одобрение: 35008
Само да уточня, че говоря за центъра, където живеят нормални хора стари варненци, а не за псевдоелита в Морската градина. Видно е, че общината мисли за тия дето си направиха къщи в парка, а не за нормалните хора. В центъра няма и платени паркинги. Махнали са месечните абонаменти много предвидливо, че да има повече папу за хрантутниците. Ама във Варна това е нормално мутренско поведение. дай йпърво да гърчим робите да вземем каквото можем пък нищо да не даваме. дей... мутрите гнусни да умират.  
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
7
5
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 30631 | Одобрение: 13316
До "Варна": От името на Кмета ти благодаря за хубавите пожелания. Кмета е от София и неговите роднини също. "Те" нямат нашите проблемиУсмивка, но пък ги сърбят задните им части от подобни пожелания.....Ухилен
18
4
Варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 66103 | Одобрение: 35008
тоя зам кмет знае ли от кой град е? Хората спират където намерят не заради кирливите ви 2 лева, а защото в центъра няма места, а там все пак живеят и работят хора. Колите в затапен град без градски транспорт като Варна са необходимост, а не лукс. тъй че не обяснявайте, че трябва да се ходи пеша. Места просто няма там и трябва да се въртиш като гламав по 10 часа докато споменаваш Портних и майка му, разбира се, и му пожелаваш най-хубави неща. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
9
3
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 30631 | Одобрение: 13316
„Трудно озаптяваме малките ромчета, които влизат между багерите, за да събират железни отпадъци. Това става в присъствието на родителите им, които са дезинтересирани”. Това е така ,защото родителите живеят на принципа: "Ша напраим още ,бе Бате. Кво толкоз. От кадето дошло -там и отишло"Ухилен
8
3
гарфилд (преди 3 месеца)
Рейтинг: 28177 | Одобрение: 11777
... на кого да се смеем?Ухилен
11
6
... (преди 3 месеца)
Рейтинг: 7402 | Одобрение: 3162
"дезинтересирани", "нонсенс" ... и другото не става за четене   Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама