Община Варна за проверката на антикорупционната комисия: Поръчката за 85 милиона лева не е наша, а на Градски транспорт

18.11.2021 / 15:28 5

Кадър КПКОНПИ

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ влязоха днес в община Варна. Те извършват действия на място, след "постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него". Това става ясно от официално съобщение на антикорупционната комисия.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

По повод официалната информация за проверка в Община Варна, изпратена до медиите от КПКОНПИ, от администрацията правят няколко уточнения.

Община Варна оказва пълно съдействие на служителите на КПКОНПИ, относно проверка, свързана с обществена поръчка за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 броя зарядни устройства за тях по проект по ОП “Околна среда”.

“Важно е обаче да бъде уточнено следното:

– Възложител на обществената поръчка е “Градски транспорт” ЕАД, а не Община Варна.

– В официалното прессъобщение на КПКОНПИ има неточна и подвеждаща информация за сключен договор по обществената поръчка с избран изпълнител и анекс към него.

Истината е, че обществената поръчка не е завършена със сключен договор. В момента има подадени жалби в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението за класиране, които КЗК е отхвърлила като неоснователни. В момента тече срок за обжалване на решението на КЗК пред ВАС”, посочват от администрацията на общината.

Цялата преписка може да бъде намерена в сайта на КЗК, а цялата документация на обществената поръчка е публикувана в сайта на възложителя – “Градски транспорт” ЕАД.

От антикорупционната комисия съобщиха, че паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. - 2020 г.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 22310 | Одобрение: 2180
Ами за строежите в Морската градина, за гаражите от областния , за боклука кога ще поразбутат ? 
Нека има справедливост !
3
1
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 33348 | Одобрение: 6563
тия от това компи, конти или коконки ли са не ги знам - ама 4 години къде дремаха? Че тая община и тоя град са най-корумпираните в цялата държава!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
2
0
Марио (преди 1 седмица)
Рейтинг: 11366 | Одобрение: 2426
В общината .!? Злоупотреби !!? Сакън!!!Ангелче
4
0
Снайпер (преди 1 седмица)
Рейтинг: 12446 | Одобрение: 3426
Портних още ли си вярна че е Баце му ще го пази
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
6
0
Уйо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 38836 | Одобрение: 8096
Това лайно в гащите ми не е мое, а на гъза ми, рекъл госина.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама