Общинска полиция проверява документите на хората, които ще протестират пред Община Варна

22.05.2020 / 18:39 9

Снимки: „Петел”

Общинска полиция проверява документите на хората, които ще протестират пред Община Варна след малко.

Както писахме, граждани излизат на протестен флашмоб  заради потулването на информацията за разлива на фекални води в канала море-езеро.

Призивът за протест бе публикуван в групата "За Морската" във Фейсбук.

Ето текста му:

„Варненци, ако не бяха медийни публикаци, никой нямаше да разбере, че от август месец миналата година, хиляди кубически метри фекални води се изливат във Варненското езеро, а от там и във Варненския залив. Това е сравнимо с екологична катастрофа.
Мълчанието на Община Варна и скриването на аварията ни напомня за отминали времена, когато под командата на партийния вожд - "Ще си мълчим!", се поставяше под риск здравето на хората. Каквато и да е причината - умишлено потулване или в следствие на престъпно безхаберие, ние настояваме виновните да понесат своята отговорност.
Мащабното замърсяване на водите в езерото и залива компрометира и туристическия сезон, който и без това е в екстремна ситуация заради пандемията от Covid 19.
Нека изразим гражданското си възмущение от поредното безобразие в нашия град в петък, 22-ри май, от 18:30 пред Община Варна. Събитието е флашмоб. Моля, спазвайте нужната дистанция!”

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
kris (преди 6 дни)
Рейтинг: 127629 | Одобрение: -1786
Пуснах на майтап обява в социалните мрежи и вестниците, че пред Общината ще се проведе митинг на тъпаците....В уреченото време площадът посиня......от полиция....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 30341 | Одобрение: 4726
ПраАлбанецо,честит ти байрам,ама не се мешай в неща дето не разбираш. Намерили някого ами защо не са го намерили по-рано,защо въобще се е стигнало до издирване нима БОИ не работи?
2
1
nimfa1925 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 4833 | Одобрение: 1458
Който не иска да му проверяват документите и личните данни да отиде да протестира срещу ПРЕЗИДЕНТА!Демокрация !
4444444
5
0
Пиша на кирилица (преди 1 седмица)
Рейтинг: 942 | Одобрение: 202
Аз има по добра идея полицията да провери документите на персонала  на рейдовите кули. Три рейдови кули две цивилни и една военна лайната 8 месеца минавали през прозорците им, а те спели.
0
12
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
На единия протес в София при случайна проверка е задържан мъж пуснат за издирване. Коя летва ти е много високо и в кое си много добър, дърводелецо?? Кажи къде пише в закона че има забрана??? Сега даваха протеста, 20 човека ..... Аз ако съм протестиращ ще се радвам, ако проверяват хората и съмнителните да ги гонят. Ти какво против имаш?
8
0
Partizanin (преди 1 седмица)
Рейтинг: 9300 | Одобрение: 2185
Пра-Неандерталецо, дори и някой да е платен, какво общо има личната му карта с това нещо, малоумнико ? В личната му карта е записано, че е платен протестиращ ?Да протестираш срещу заплащане е престъпление ли ? В такъв случай на #Тупупа симпатизантите трябва да са в затвора, или най-малкото осъдени, сещаш ли се ?! Що милиционерите така активно не проверяват документи на хората на други места из градовете, а го правят на протестите срещу ГЕРБерската шайка ? Ти си правопропорционално тъп на свит в тълпата комплексиран случайник - милиционер. Това е обяснението за тъпотията ти. А ти милиционер ли си, или си роднина на милиционер ?! Ай, въс, лай си колкото щеш, не ми пречиш. Ниска летва си. 
Добрый совет всем: Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
6
0
Чичо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 33348 | Одобрение: 4608
Тиквите ги е страх от всякакви протести.
0
11
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Къде в закона пише, че нямат право да проверяват документи по време на протест?? Всякакви платени идиоти има, какво против трябва да имат нормално протестиращите, това дори е добре за тях, защото лумпените ще бъдат изгонени !!! Партизанин комплекси от куки ли имаш, да не би да си престъпник.
7
0
Partizanin (преди 1 седмица)
Рейтинг: 9300 | Одобрение: 2185
Започва милиционерщината на свитите в тълпата комплексирани случайници. Призовавам всички граждани, когато има инициатива за събиране на средства за служители на МВР, никой една стотинка да не им дава, нито едно СМС-че да не изпраща. Да събират помощи помежду си тез' нещастници.
Добрый совет всем: Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама