Общински съвет-Варна ще плаща 960 лева на ден да го излъчват по частна телевизия "Черно море". В нея работят двама съветници от ГЕРБ

27.12.2019 / 14:18 24

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Варненският общински съвет одобри решение да се плащат по 960 лева на ден за излъчване на заседанията му по телевизията. За поредна година предаванията на сесиите ще са по телевизия „Черно море“.

В решението, чийто текст беше изчетен и приет без забележки на днешното заседание на местния парламент има фактическа грешка, коментират медийни експерти. Там е записано, че заседанията ще се излъчват „в ефира на телевизия „Черно море“, но варненската телевизия всъщност няма ефирно излъчване от 2013-а година.

Така съветът плаща по-скоро за кабелно излъчване и предаване на видео на живо в сайта на информационна агенция „Черно море“. От друга страна, Общински съвет-Варна има свой собствен сайт, където могат да се излъчват заседанията му, но това не се прави. По подобен начин се предават сесиите на Столичния общински съвет.

Припомняме, че около местните избори от телевизия „Черно море“ беше на практика отстранена журналистката Елена Кирова. Причина за това бяха поставени „неудобни“ въпроси към кмета Иван Портних, след което тя беше наказана финансово от ръководството на медията. След това Кирова напусна.

В телевизия „Черно море“ на ръководна позиция е общинската съветничка от ГЕРБ Марица Гърдева, която е PR мениджър на едноименната медийна група. През миналия мандат Гърдева беше председател на групата съветници на управляващите. Тогава сесиите на съвета също бяха предавани от телевизия „Черно море“. Гърдева пък е в групата на ГЕРБ и в новия мандат, макар и вече да не неин председател. Постът беше поет от адв. Бранимир Балачев, който е водещ на предаването „По закон и съвет“ по телевизия „Черно море“. Той е и председател на финансовата комисия на Общинския съвет.

Решението Общински съвет - Варна да продължи да плаща на телевизия "Черно море" за излъчването на предаванията му беше прието без дебат, дори и съветниците от опозицията не взеха отношение по въпроса. 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
Дедо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6744 | Одобрение: 3264
Како, пишем, все още пишем, но е ясно, че така няма да стане - време е да се вадят сопите... но с това дигитално поколение , не знам как да стане - те май могат само да търкат дисплеите на телефоните си... Относно първия ти коментар - има, има и по-гнусни - има там един, доктор си титулува - Я. С. - квинтесенцията на варненската мутренска бюрокрация !!!
4
0
kaka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
ЕЕЕЕЕЕЕЕ втасах ми я! Щом младите нямат идея как да се преборят и как да се  излезе от тази каша и чакат на нас дъртите избушляци,значи много сме я закъсали.Левски и Ботев сигурно се въртят като торнадо в гроба. Тогава по добре да не пишем и да не се надяваме на нищо хубаво! ,,Последния да изгаси лампата'' и да оставим страната на мангалите те и без това наближава да са мнозинство.
8
8
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 127439 | Одобрение: -1826
Како.....и ти пишеш и се възмущаваш и това е което можем да направим засега.....ГЕРБ имат мушмуроците, мафията, съдиите, прокуратурата, полицията, парите и най-важното.....ДС....!! Нали не мислиш, че с голи ръце и глави може да се разбие този конгломерат.....? Писах и преди.....българският народ е овчи и послушен.....! Всеки гледа да стигне някаква позиция и да се уреди някак си, за да се грижи за семейството си.....Всеки сам за себе си.....и това е най лошото....!! И няма КОЙ да вдигне заспалия народ......! По-напредналите и по-кадърните избягаха навън, защото виждат много точно как се случват нещата.....Ти какво очакваш.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
1
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 15560 | Одобрение: -460
-"... Някой да ми покаже един, единствен свестен там и ще си обръсна брадата.....!! kris   ---- :blink::wassat: Има, ..имаааа. Бай Ставри, дежурният пожарникар, винаги присъства на заседанията, че да не пламне нещо по време на "разгорещени" дебати, за изразходване на Общинския бюджет.Усмивка  ......... _" ... а не прави нищо за да промени системата на некадърните крадци..." кака ----:errm:  И какво по-точно и как?:errm: Аз освен да упражня правото си на вот по време на избори или да протестирам пред Общината, друго не виждам ( млад пенсионер, 60 + год.).:wassat: Но все пак сподели, ако имаш нещо конкретно в предвид. :errm:
5
0
kaka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
Има достатъчно кадърни ,дори и в този форум ,но не ми е ясно защо всеки пише и се възмущава ,а не прави нищо за да промени системата на некадърните крадци.Години наред комунягите и гробаджите втълпяват на хората тази мантра ,че от тях по кадърни няма ,че това е елита та чак хората почнаха да вярват на това.,,Една лъжа повторена 100 пъти става истина.""
7
8
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 127439 | Одобрение: -1826
Тоя да е единственият капут в управлението на Варна, Како.....щяхме да сме къде, къде напред.....?! Някой да ми покаже един, единствен свестен там и ще си обръсна брадата.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
0
kaka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
Попитайте в полицията за този чичко с брадата и ще ви кажат ,че за нищо не ставаше още тогава и все го слагаха в девета глуха и после като адвокат не ставаше за нищо,а сега изказва мнение и ще управлява градът ни! Боже Боже докога некадърността ще е на почит в тази страна и докога некадърниците ще ни управляват Ангелче?
6
7
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 127439 | Одобрение: -1826
Гарфи.....и аз нямам работа.....! Викай и мене.....голямо ритане на задници ще падне.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
1
Снайпер (преди 5 месеца)
Рейтинг: 7617 | Одобрение: 3897
навсякъде има мафия, но в другите страни има очевадна битка с тази мафия и ненавист към нея, защото е ясно, че мафията политици обвързани с организирани престъпници са причина за ограбване на държавата и града. ама тука в България и особено във Варна самият град е мафия. обществото ни е с мафиотско корумпирано мислене. даже помен от някаква битка няма. институциите са се сраснали с мафията като едно голямо семейство от уроди. и понежа самото общество не го проумява колко е заспало и не се бори ежедневно с тая напаст, накрая вече като стане катастрофа идва някой идиот диктатор който ги избива всичките и ги вкарва по затворите. така е дошъл народния съд, но по-добро не е станало понеже се лашкаме от крайност в крайност. а просто трябва да сме по-будни и по-смели и ежедневно да говорим за несправедливостите и да се борим с тях като граждани а не като говеда
7
1
гарфилд (преди 5 месеца)
Рейтинг: 35134 | Одобрение: 13899
pirat,благодаря за помоща.Никога няма да ми е излишна.Усмивка
7
1
pirat (преди 5 месеца)
Рейтинг: 9245 | Одобрение: 2185
Гарфилд,ако ти трябва помощ за шутовете и благословиите извикай и мене.И аз нямам работа,че и псувам перфектно.
7
1
cron1 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 16372 | Одобрение: 2812
По-добре с тези пари да направят един приют за бездомни... :unsure:
5
1
хехе (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2790 | Одобрение: 1460
Вампиро, колко съветници от ГЕРБ бачкат в пИтеля ще ни информираш ли?
6
1
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 74498 | Одобрение: 36278
Защо не са в ареста? Защо спи прокуратурата. Гешев докажи се. Е на на тепсия са ти. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
6
1
айки (преди 5 месеца)
Рейтинг: 15754 | Одобрение: 6009
     да не сте посмели....никой няма да ви гледа простотиите.....
2
9
vampiro (преди 5 месеца)
Рейтинг: 606 | Одобрение: 141
Много злоба по тази телевизия, че ще излъчва клетите сесии на общинския съвет. Да бяха дали 960 лева на петела да ги излъчва, сигурно статията щеше да е с друг наклон.
Ако си прекалено уверен в себе си, значи си глупав!
5
0
MrBean (преди 5 месеца)
Рейтинг: 30219 | Одобрение: 4719
Няма конфликт на интереси! Че как иначе нали престъпника цигански барон Балачев ще каже на съдиите така и те вкупом ще потвърдят....
8
0
Дедо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 6744 | Одобрение: 3264
Това ли е политическият елит на гр. Варна ???  С тЕя двамата, а и не само - доста чукундури са се събрали в местният ни парламент, нищо добро не ни очаква... Те, една земеделска кооперация не ще могат да управляват, камо ли града ни !!!
12
1
гарфилд (преди 5 месеца)
Рейтинг: 35134 | Одобрение: 13899
Тия не са за гледане.В двора ми да заседават,ще ги изритам с шутове и благословии.
9
1
хехе (преди 5 месеца)
Рейтинг: 2790 | Одобрение: 1460
Смятай колко са го закъсали ТИМ за да чакат трохите на Портних...
7
1
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 74498 | Одобрение: 36278
нормално, общинският съвет на Варна е отражение на византийското население и придошлите селяни. Няма да се оправи този град никога. измет след измет си избира на власт, после що са най-ниски заплатите 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
10
1
kaka (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
Това са едни от най гнусните същества.Болест

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама