Общински съвет-Варна ще плаща 960 лева на ден да го излъчват по частна телевизия "Черно море". В нея работят двама съветници от ГЕРБ

27.12.2019 / 14:18 24

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Варненският общински съвет одобри решение да се плащат по 960 лева на ден за излъчване на заседанията му по телевизията. За поредна година предаванията на сесиите ще са по телевизия „Черно море“.

В решението, чийто текст беше изчетен и приет без забележки на днешното заседание на местния парламент има фактическа грешка, коментират медийни експерти. Там е записано, че заседанията ще се излъчват „в ефира на телевизия „Черно море“, но варненската телевизия всъщност няма ефирно излъчване от 2013-а година.

Така съветът плаща по-скоро за кабелно излъчване и предаване на видео на живо в сайта на информационна агенция „Черно море“. От друга страна, Общински съвет-Варна има свой собствен сайт, където могат да се излъчват заседанията му, но това не се прави. По подобен начин се предават сесиите на Столичния общински съвет.

Припомняме, че около местните избори от телевизия „Черно море“ беше на практика отстранена журналистката Елена Кирова. Причина за това бяха поставени „неудобни“ въпроси към кмета Иван Портних, след което тя беше наказана финансово от ръководството на медията. След това Кирова напусна.

В телевизия „Черно море“ на ръководна позиция е общинската съветничка от ГЕРБ Марица Гърдева, която е PR мениджър на едноименната медийна група. През миналия мандат Гърдева беше председател на групата съветници на управляващите. Тогава сесиите на съвета също бяха предавани от телевизия „Черно море“. Гърдева пък е в групата на ГЕРБ и в новия мандат, макар и вече да не неин председател. Постът беше поет от адв. Бранимир Балачев, който е водещ на предаването „По закон и съвет“ по телевизия „Черно море“. Той е и председател на финансовата комисия на Общинския съвет.

Решението Общински съвет - Варна да продължи да плаща на телевизия "Черно море" за излъчването на предаванията му беше прието без дебат, дори и съветниците от опозицията не взеха отношение по въпроса. 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
Дедо (преди 3 години)
Рейтинг: 13527 | Одобрение: 5042
Како, пишем, все още пишем, но е ясно, че така няма да стане - време е да се вадят сопите... но с това дигитално поколение , не знам как да стане - те май могат само да търкат дисплеите на телефоните си... Относно първия ти коментар - има, има и по-гнусни - има там един, доктор си титулува - Я. С. - квинтесенцията на варненската мутренска бюрокрация !!!
4
0
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 58061 | Одобрение: 7336
ЕЕЕЕЕЕЕЕ втасах ми я! Щом младите нямат идея как да се преборят и как да се  излезе от тази каша и чакат на нас дъртите избушляци,значи много сме я закъсали.Левски и Ботев сигурно се въртят като торнадо в гроба. Тогава по добре да не пишем и да не се надяваме на нищо хубаво! ,,Последния да изгаси лампата'' и да оставим страната на мангалите те и без това наближава да са мнозинство.
8
8
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 259379 | Одобрение: 31784
Како.....и ти пишеш и се възмущаваш и това е което можем да направим засега.....ГЕРБ имат мушмуроците, мафията, съдиите, прокуратурата, полицията, парите и най-важното.....ДС....!! Нали не мислиш, че с голи ръце и глави може да се разбие този конгломерат.....? Писах и преди.....българският народ е овчи и послушен.....! Всеки гледа да стигне някаква позиция и да се уреди някак си, за да се грижи за семейството си.....Всеки сам за себе си.....и това е най лошото....!! И няма КОЙ да вдигне заспалия народ......! По-напредналите и по-кадърните избягаха навън, защото виждат много точно как се случват нещата.....Ти какво очакваш.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
1
Наблюдател (преди 3 години)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-"... Някой да ми покаже един, единствен свестен там и ще си обръсна брадата.....!! kris   ---- :blink::wassat: Има, ..имаааа. Бай Ставри, дежурният пожарникар, винаги присъства на заседанията, че да не пламне нещо по време на "разгорещени" дебати, за изразходване на Общинския бюджет.Усмивка  ......... _" ... а не прави нищо за да промени системата на некадърните крадци..." кака ----:errm:  И какво по-точно и как?:errm: Аз освен да упражня правото си на вот по време на избори или да протестирам пред Общината, друго не виждам ( млад пенсионер, 60 + год.).:wassat: Но все пак сподели, ако имаш нещо конкретно в предвид. :errm:
5
0
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 58061 | Одобрение: 7336
Има достатъчно кадърни ,дори и в този форум ,но не ми е ясно защо всеки пише и се възмущава ,а не прави нищо за да промени системата на некадърните крадци.Години наред комунягите и гробаджите втълпяват на хората тази мантра ,че от тях по кадърни няма ,че това е елита та чак хората почнаха да вярват на това.,,Една лъжа повторена 100 пъти става истина.""
7
8
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 259379 | Одобрение: 31784
Тоя да е единственият капут в управлението на Варна, Како.....щяхме да сме къде, къде напред.....?! Някой да ми покаже един, единствен свестен там и ще си обръсна брадата.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
0
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 58061 | Одобрение: 7336
Попитайте в полицията за този чичко с брадата и ще ви кажат ,че за нищо не ставаше още тогава и все го слагаха в девета глуха и после като адвокат не ставаше за нищо,а сега изказва мнение и ще управлява градът ни! Боже Боже докога некадърността ще е на почит в тази страна и докога некадърниците ще ни управляват Ангелче?
6
7
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 259379 | Одобрение: 31784
Гарфи.....и аз нямам работа.....! Викай и мене.....голямо ритане на задници ще падне.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
1
Снайпер (преди 3 години)
Рейтинг: 13131 | Одобрение: 2441
навсякъде има мафия, но в другите страни има очевадна битка с тази мафия и ненавист към нея, защото е ясно, че мафията политици обвързани с организирани престъпници са причина за ограбване на държавата и града. ама тука в България и особено във Варна самият град е мафия. обществото ни е с мафиотско корумпирано мислене. даже помен от някаква битка няма. институциите са се сраснали с мафията като едно голямо семейство от уроди. и понежа самото общество не го проумява колко е заспало и не се бори ежедневно с тая напаст, накрая вече като стане катастрофа идва някой идиот диктатор който ги избива всичките и ги вкарва по затворите. така е дошъл народния съд, но по-добро не е станало понеже се лашкаме от крайност в крайност. а просто трябва да сме по-будни и по-смели и ежедневно да говорим за несправедливостите и да се борим с тях като граждани а не като говеда
"Как с една фраза да опишеш цялата руска история? Страната на задушените възможности. Владетелите се променят. Архипелага остава" Солженицин
7
1
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 44563 | Одобрение: 15058
pirat,благодаря за помоща.Никога няма да ми е излишна.Усмивка
7
1
pirat (преди 3 години)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1885
Гарфилд,ако ти трябва помощ за шутовете и благословиите извикай и мене.И аз нямам работа,че и псувам перфектно.
7
1
cron1 (преди 3 години)
Рейтинг: 46097 | Одобрение: 1552
По-добре с тези пари да направят един приют за бездомни... :unsure:
Марио Кроненберг
5
1
хехе (преди 3 години)
Рейтинг: 2872 | Одобрение: 1482
Вампиро, колко съветници от ГЕРБ бачкат в пИтеля ще ни информираш ли?
6
1
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Защо не са в ареста? Защо спи прокуратурата. Гешев докажи се. Е на на тепсия са ти. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
6
1
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
     да не сте посмели....никой няма да ви гледа простотиите.....
2
9
vampiro (преди 3 години)
Рейтинг: 606 | Одобрение: 141
Много злоба по тази телевизия, че ще излъчва клетите сесии на общинския съвет. Да бяха дали 960 лева на петела да ги излъчва, сигурно статията щеше да е с друг наклон.
Ако си прекалено уверен в себе си, значи си глупав!
5
0
MrBean (преди 3 години)
Рейтинг: 110305 | Одобрение: -855
Няма конфликт на интереси! Че как иначе нали престъпника цигански барон Балачев ще каже на съдиите така и те вкупом ще потвърдят....
8
0
Дедо (преди 3 години)
Рейтинг: 13527 | Одобрение: 5042
Това ли е политическият елит на гр. Варна ???  С тЕя двамата, а и не само - доста чукундури са се събрали в местният ни парламент, нищо добро не ни очаква... Те, една земеделска кооперация не ще могат да управляват, камо ли града ни !!!
12
1
гарфилд (преди 3 години)
Рейтинг: 44563 | Одобрение: 15058
Тия не са за гледане.В двора ми да заседават,ще ги изритам с шутове и благословии.
9
1
хехе (преди 3 години)
Рейтинг: 2872 | Одобрение: 1482
Смятай колко са го закъсали ТИМ за да чакат трохите на Портних...
7
1
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
нормално, общинският съвет на Варна е отражение на византийското население и придошлите селяни. Няма да се оправи този град никога. измет след измет си избира на власт, после що са най-ниски заплатите 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
10
1
kaka (преди 3 години)
Рейтинг: 58061 | Одобрение: 7336
Това са едни от най гнусните същества.Болест

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама