Общински съветник от Царево: Пет-шест души се издирват, на плаж "Нестинарка" има линейка

05.09.2023 / 17:45 3

Редактор: Недко Петров

Стопкадър бТВ

Пет-шест души се издирват в момента в района на Царево, на плаж "Нестинарка" има линейка, явно нещо са видели. Това каза в "Лице в лице" по бТВ общинският съветник от Царево Емил Пейчев.

Той призна още, че речните корита не са били почистени дълго време, а в сухи дерета се е строяло назаконно и затова сега се погубват човешки животи.

Ето какво заяви Емил Пейчев: 

Мостът, който се срути, преди месец и половина му правеха ремонт по проект на ВиК. Намалиха дебита, отдолу под моста сложиха две тръби, които евентуално да отвеждат водата. В момента нито тръбите са там, нито мостът е там. За съжаление обаче имаме жертва, точно там автомобил падна с двама души и все още не могат да бъдат открити хората.

Лицето на общината е господин Лапчев, кмета. Оттам нататък са всички останали държавни институции. Кметът за мен и ръководството на общината носят голямата отговорност.

Друга основна причина е това, че нито едно речно корито не беше почистено и това също, както и усложнението на самата обстановка, това е вероятно и една от причините да бъдат скъсани сега по-голямата част от мостовете.

Нямам спомен откога не са почиствани коритата на реките, аз съм подавал многобройни сигнали за дерета, които се считаха, че са тихи дерета и едва ли не са безводни. Но в момента, ако беше наистина такива и не бяха затрупани със земна маса, за да могат да се урегулират имоти в тях, нямаше да се стигне дотук. В момента във всички тези дерета водата е прокопала път през тях. Това означава, че е имало фалшив предтекст, че са сухи и върху тях се е строяло. Имам снимки, имам подадени сигнали, но никой не е реагирал, нито една институция, в това число и общината и Басейнова дирекция. Абсолютно без резултат, а точно и ясно се вижда, че тези дерета са зле. Имаше тръби, които отвеждаха под пътя водата в реките. Тези тръби бяха запушени и там бяха урегулирани имоти. Това е реално резултатът от безхаберието на нашата държава.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
село варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 15162 | Одобрение: -1163
Лоша работа. Не могат ли военните с хеликоптери да се включат в издирването.
3
0
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 93246 | Одобрение: 30216
Аман и от местни кметове, превърнали се във феодали, които разбират, че нещо не им е наред в общината след като обявят бедствено положение…

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама