Оръжейният завод "Арсенал" освобождава 2000 работници

25.03.2020 / 16:05 7

Считано от 29 април тази година оръжейният завод "Арсенал" в Казанлък освобождава 2 хиляди души. Уведомлението за това е депозирано вчера в Агенцията по заетостта и в Бюрото по труда в града, информира БТА. Това е съобщил генералният директор на дружеството Николай Ибушев, цитиран от пресцентъра на дружеството.


Той уточнява, че в завода сега заетите са почти 9 хиляди. Освободените ще се ползват от възможно най-благоприятните варианти за обезщетения, предвидени в законодателството. Колективният трудов договор и финансовото състояние на дружеството.

Причината за решението на ръководството и синдикатите на дружеството е спадът на поръчките към "Арсенал" заади създалата се трудна и непредсказуема ситуация на международните пазари през последните месеци, пише в съобщението.

Сред основните причини са понижаването на международните цени за барел нефт, което дава своето пряко негативно отражение върху традионните купувачи на продукцията на "Арсенал" и техните бюджети. Резултатът е свиване на бюджетните разходи за отбрана и рязко намаляване на поръчките и договорите, което пряко рефлектира върху фирмите от отбранителната индустрия, каквато е "Арсенал".

Втората причина е пандемията от коронавируса в световен мащаб и нуждата от сериозни разходи и инвестиции в сферата на здравеопазването. Това също измества фокуса на интереси от страна на традиционните партньори на дружеството, което също се отразява като спад на поръчките, посочват от дружеството.

Третата причина са възникналите проблеми на трансграничните международни транспортни коридори, което води до забавяне на доставките на инструменти, химикали и други необходими материали за производството, както и за експедицията на готовата продукция.

"Арсенал" - Казанлък, изцяло експортно ориентирана фирма, която разчита и съществува само от външни поръчки. Към момента те са много редуцирани и не позволяват да се поддържа досегашният брой на заети в дружеството, изтъква още Николай Ибушев. Той уточнява, че на базата на финансовите разчети и допълнително създалата се форсмажорна ситуация е наложително от работа да бъдат освободени около 3 хиляди души от състава на най-голямото дружество в България с най-голям брой заети.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 31826 | Одобрение: -16414
Аз що мисля, че са 4 пистолета, 15 гладкоцеви пушки и 3 карабини.... Аз ще си навра пистолетите, а ти си наври пушките УхиленУхиленУхилен Ти си пълен селяк, май са те пуснали в отпуска и си нервен, гледай да не те пуснат на борсата, че се очаква да няма работни места, ако случайно останеш на улицата ми пиши, ще те вземи при моите роби, тъкмо има свободна каишка да те вържа. Обаче, ако ми правиш заработки по 500 лв, не очаквай да ти давам 1000лв, това мога да го правя само за старите си работници, защото ти още няма да си се доказал.
0
0
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21016 | Одобрение: 2711
 Ей СраБългарино, смятам че двата пищова, които "законно" притежаваш, трябва да си ги пъхнеш там, където Слънцето няма да ги огрее.
0
1
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 31826 | Одобрение: -16414
Срамиленчо, какво те вълнува, какво правя аз, защо не гледаш себе си. Проблемите ми ли искаш да решиш? Ти като не можеш да си решиш проблемите, как ще решиш моите?? А подобни квалификации, кой как живее и на гърба на кого, без да си наясно по добре си мълчи селяко прост. Щом фирмата е оцеляла над 30 г явно не е чак така, както го завърташ, ама и твоите 5 минути за реклама минаха. Отивай сега на хранилката да кълвеш обикновени бисквити.
0
0
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21016 | Одобрение: 2711
 СраБългарино, кажи колко работници си ощетил от към мизерните заплащания, според минималната "работна" заплата, за да живееш богато с жена си и двете си деца.
0
3
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 31826 | Одобрение: -16414
Над 9000 работници, изнасят с камиони стока, ти за пищовче в гараж говориш.... 
1
3
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 65180 | Одобрение: 8615
Е,ако закъсат много с кинтите,винаги в гаража могат да ти сглобят някое пищовче.
1
4
Шопа (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
ТОВА ЩЕ БЪДЕ ИСТИНСКАТА ПАНДЕМИЯ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik