От полицията за „Петел“: Блъсната жена във Варна е пресичала булеварда неправилно

12.07.2018 / 13:55 17

снимка "Петел"

Все още не е ясно колко тежко е пострадала жена, блъсната преди около половин час на бул. „Владислав Варненчик“ в района на Образцов дом, каза говорител на полицията във Варна за „Петел“.

От пресслужбата на ОД МВР уточниха, че блъснатата е пресичала платното на неправилно място, въпреки че на кръстовището има подлез, както и ограждения. Обстоятелствата около произшествието още се изясняват. В инцидента участва и автомобил „Рено“, чието стъкло е счупено от удара.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Станислав Стамболов (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Здравейте. Аз съм по-големия син на така наречената "овца". Някои от публикациицте бяха коректни, но и доста от тях ме нараниха много. И така. МПС управлявам от повече от 30 години и зад гърба си имам не по-малко от 150 хиляди килиметра. До този момент, слава Богу, нямам сериозно произшествие. Ще започна с някои от съветите на моя авто-инструктор, които са ми постоянно в главата и до днес: "- Момче. Не забравяй никога докато караш, че в ръцете си държиш оръжие..." и "- Гледай винаги на най-малко 100 метра пред себе си. Това което виждаш пред колата вече се е случило..." ...И тъй. Майка ми е на 72 години - полу сляпа. Не мога да си представя как такава жена, висока 165 см. прескача ограда 120 см. и се втурва пред колата на начинаещ шумшнски шофьор, до когото е седяла приятелката му. В интерес на истината и двамата са били много кооперативни. Приятелката е извикала веднага бърза помощ. Рекапитулация: Майка ми е със счупени: крак, ключица, нос и множество ребра.  22 дни лежи по гръб, неподвижно,на системи и често на изкуствено дишане за да се стабилизира за операция на крака. След операцията - още една седмица в болницата и един месец рехабилитация в хоспис. В момента майка ми се предвижва с проходилка от леглото до тоалетната самостоятелно. Слава на Бога, че има много приятелки, които се грижат за нея, тя - бившата директорка на библиотеката на Икономическия Университет във Варна. Защо ли написах това? Върнете се на думите на авто-инструктора ми...
4
0
НИКИ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 ТАКОВА НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ И НА БУЛ. ЛЕВСКИ В РАЙОНА НА   ПАЗАРА И ЦБА КЪДЕТО ИМА ДУПКИ В ОГРАДАТА РАЗДЕЛЯЩА ДВЕТЕ ПЛАТНА И ОТ ХРАСТИТЕ ЧЕСТО ИЗКАЧАТ  ХОРА НА ПЪТНОТО ПЛАТНО. ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ПИША ПО ТОЗИ ПРОБЛЕМ НО МАЙ НИКОЙ ОТ ФАКТОРИТЕ НЕ ЧЕТЕ ПЕТЕЛА ЗА ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ. 
3
1
До : Mitko от Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Mitko, тъп си... Тъп си кат подлез...
7
0
NIerti (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Значи най-обичам коментари ха хора които не са били там. Тази женица абсолютно неправилно пресече. Водача на автомобила нямаше как да я види при положение че завиваше. Тя направо изкочи срещу него. А и другото, какво ще речре че водача не е бил с акъла си? Много адекватно си реагира. Жалко за жената, надявам се да се оправи но в случея шофьора не носи никаква вина.
3
5
- (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Квачката е пресичала точно на светофара на Образцов, а шофьорът се е бил набрал да хване зеленото ... затова изглежда че има прескачане на огради, просто има спирачен път ...
14
1
А бе Mitko,митенце (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като не могат през подлезите защото им е непосилно,как се прескача 1.20м ограда с пълни чанти...май на тарикатлък ми прилича?!?!
12
0
Движението е здраве! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На двеста метра от Образцов дом има светофар , а в обратната посока - пешеходна пътека. Който не иска да качва стълби - да се поразходи!
9
0
За статистиката (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вчера точно на мястото в Чайка дето неправоспособен старозагорец претрепа велосипедист група от 4-5 велосипедистчета реши едновременно да пресече напречно. За щастие този път без двустранни последствия. Въпросът е като потрети някой друг идиот дали ще е такъв късметлия...
10
0
Petya (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И на пешеходна пътека трудно се пресича, трябва да се оглеждаш от всички страни. А това да рискуваш да пресичаш на  оживен булевард трябва да си голям куражлия или пенсионер, те са навсякъде с предимство.
4
1
?! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И какво,ако имаше камера В СЛУЧАЯ...Жената пак щеше да бъде ударена.Като и водача и особено тя,не са с акъла си...
9
3
roni (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Камерите не работят (и няма да работят скоро), защото кмета не ще да плаща за поддръжката и обслужването им
11
4
до комбинатора (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Примерът ти с магистралата е доста тъп. Никой не очаква по магистрала да се разхождат пешеходци. Като караш обаче в града, очите ти да са на 200, защото и деца излизат внезапно на пътя и слепи хора пресичат пътя, а подлезите в по-голямата си част са опасни и напълно негодни за употреба. Затова максималната скорост в града е 50 км/ч, така имаш къс спирачен път и вероятността да пешеходецът или мотористът да останат живи е огромна. Колко хора карат във Варна с 50км/ч е излишно да уточнявам, защото вероятно живееш в града и ти е ясно. На бул. "Владислав" има прекрасна видимост, с колко е карал "травмираният" шофьор, че жената се е метнала от удара на капака и е натрошила предното стъкло? А пътни полицаи на проблемните места скоро виждал ли си? На бул. "Левски" в участъка от ОМВ до Паметника карат с над 100 км/ч, а подлезите не могат да се ползват. И нищо. Всеки път пешеходците, често ученици и възрастни хора, буквално всеки ден играят руска рулетка. Къде е пътна полиция и защо повечето камери в града не работят?
18
3
До : Mitko от Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Митко,като не са удобни подлезите....има светофари и пешеходни пътеки....но те пресичат като овце и си мислят,че са недосегаеми и ще ги пазят!!! Шофирам и всеки ден съм свидетел как пресичат неправилно или скачат директно на пешеходната пътека , без да се огледат и ми изпробват спирачната система на колата!!! Това, че ги мързи да си размърдат задниците,няма ние да го отнасяме!!!
13
0
Комбинатора (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Че аз мога да искам да си пресека и по средата на автомагистрала щот нямам кола. Да вземат да ми направят пешеходна пътека ли?
20
3
varna (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да коркия водач,крайно време е пешеходците да си пресичат на обозначените места.Водачите трябва непрекъснато да се съобразяват с велосепедисти,неправилно пресичащи разни мангали с колички и какво ли още не.Еми извинявайте ама не сме факири.
7
14
Mitko (преди 4 месеца)
Рейтинг: 1429 | Одобрение: 239
Ето я една от главната причина, защо подлези са не добра идея за града. Имаме много възрастни хора, хора с тежки чанти, майки с колички, с велосипеди, за всички тези хора подлези не са доступни, всичко това провакира хора да пресичат неправилно и в същото време шофьори не очакват че хора ще пресичат там, защото няма зебра. Като резултат става още по-опасно. И от другата страна, колкото по недоступна пешеходна среда за хора, толково повече имаме автомобилен трафик, значи и толково повече ще имаме катастрофи.
24
7
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
С две думи...овца!!! Сега ще остане стреса на водача на МПС -то!!! Мързи ги да идат и пресекат през пешеходна пътека или да минат под подлеза!!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама