ПОМНИТЕ ЛИ БАБА РЕНИ, КОЯТО БЕ ИЗХВЪРЛЕНА КАТО МРЪСНО КОТЕ ОТ ДОМА Й В ЦЕНТЪРА НА ВАРНА? (+ВИДЕО)

20.10.2012 / 09:15 4

 

Останалата на улицата Нарине Кеворкова - Рени иска да пише до Конституционния съд за съдействие. Жената не е наясно какво точно се случва около разследването по нейния случай на продажба на собствен имот, в която тя твърди, че не е участвала. Търси също юридическа помощ. 76-годишната варненка остана без дом, когато, без да очаква, това лято на 27 юли в центъра на Варна съдия-изпълнител се изправи пред дома й на ул. „Иван Вазов“ и я подкани да напусне. Пред очите й товарачите изнесоха цялата покъщнина, част от която тя до днес не може да открие. Изчезнали са мебели и семейни ценности, тъй като половината й багаж остана на улицата няколко дни след изнасянето.

Причината била, че жилището й вече имало нов собственик. Нарине не си спомняше да е продавала имота. Сети се само, че е подписвала документи на някаква благотворителна фондация, която уж искала да я подпомага в старините й. Роднините й отдавна са починали. Първата вечер след злощастното събитие, обърнало живота й, тя прекарва на улицата. Съседи се смиляват и я приютяват, за да не нощува навън.

В момента жената е временно отседнала в къща на нейни познати, които всеки момент може да продадат имота и тя отново да се окаже на пътя. Вещите й са разпръснати в окаяно състояние из новото й обиталище, което „ПЕТЕЛ“ направи достояние на читателите чрез фотоматериали преди няколко седмици. От тогава до сега я е потърсила само една жена, за да я подпомогне с нещо. В навечерието на зимата Нарине се опасява, че дори да остане още малко в чуждия дом, няма да има с какво да се отоплява. Тя все още се надява, че в България може и да има справедливост и би могла да получи обратно имота си. По думите й новият собственик иска да го продаде, но купувачите доста умуват и се отказват, когато разберат за какво става въпрос. 

От човешка гледна точка едва ли има някой, който да не бъде съпричастен към случая, коментира районният варненски прокурор Цветанка Гетова. Още след случката бяхме уведомени от медиите и беше образувано досъдебно производство, допълва тя. То още не е приключило, дори срокът е удължен. Прокуратурата трябва да изясни всички факти около така наречената фондация „Благотворителност“, която е взела подписа на госпожата.  Изискваме информация от всички възможни свидетели по случая, дори те да са от други градове. Сред тях попада и човекът, претендиращ да е новият собственик на жилището. Изисква се цялата документация по продажбата на имота, за да се види срещу кого евентуално би могло да бъде повдигнато обвинение.

ЕТО КАК ВЪЗРАСТНАТА ЖЕНА БУКВАЛНО БЕ ИЗХВЪРЛЕНА НА УЛИЦАТА ОТ ДОМА Й ЗАЕДНО С ПОКЪЩНИНАТА 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама